Keltainen kahvipannu

" tervetuloa aikamatkalle menneisyyteen "

Himmelihommia

Eräs ihana lukijani yllätti minut aivan ihanalla Himmeli-kirjalla. Kirja on täynnä toinen toistaan kauniimpia kuvia ja ohjeita himmelien valmistamiseen. Erityisesti minuun vetosi Finelin emaliastioiden käyttäminen kuvausrekvisiittana. Koko tämä kirja on täynnä ihanaa silmänruokaa ja mikä upea keltainen kahvipannu onkaan kirjan kannessa. Kiitos Eija mahtavasta yllätyksestä, ihana ajatus sinulta ja lämmitti kovasti mieltäni. 

Olen jo vuosia halunnut testata sopisiko tälläiselle melkoisen heikkohermoiselle persoonalle himmelien valmistaminen. Kaiken mihin ryhdyn tulisi valmistua nopeasti ja helposti. Niinpä olin ajatellut, että himmelien valmistaminen ei olisi minun juttuni. Tämä kirja melkeinpä pakotti minut kokeilemaan onnistuisiko tämä minultakin. 
Nyt kun olen testannut timanttien ja kranssin valmistamista, niin pitänee todeta, että tämä puuha on erittäin mukavaa ja rentouttavaa eikä ollenkaan niin haastavaa kuin aluksi ajattelin. 

Hauskaa tässä on myös, että kun hoksaa idean niin ohjeita voi muunnella mieleisekseen. Tein pari timanttia ensin tarkasti kirjan ohjeiden mukaan, mutta sitten kokeilin tehdä hieman suipompia timantteja lyhentämällä timantin alaosaan tulevia pillinpätkiä. 

Kranssin ohjeessa oli käytetty 12cm pillejä, jolloin kranssista tulee 52cm halkaisijaltaan. Minä halusin tehdä hieman pienemmän kranssin ja käytin 8,5cm pitkiä pillejä. Kranssista tuli juuri kivan kokoinen tähän hirsiseinälle. Timantit ripustin koristamaan olohuoneen ikkunaan. Seuraavaksi aion testata isomman hinmelin valmistamista. Toivotaan, että sujuu yhtä helposti kuin näiden pienempien valmistaminen. 

                                     Nyt toivotan teille kaikille ihanaa viikonloppua <3

                                                                    -P

Kommentit

 1. Aivan ihania! Jospa minäkin saisin vihdoin aikaiseksi...

  VastaaPoista
 2. Todella komeita! On mullakin hankintalistalla pillit, jotta pääsisin kokeilemaan.
  Kiva kirja ja ihan oikean värinen pannukin kannessa....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo kirja on aivan ihana, niin kauniita kuvia pullollaan <3

   Poista
 3. Ihania!
  Minäkin haaveilen himmelien teosta ja nimenomaan pilleistä tehtynä. Oljista olen tehnyt ja ne halkeavat ikävästi juuri kun alkaa olla valmista, ja sekös sitten harmittaa. :(
  Ihana on sinun kotisi myös, kiva katsella mitä uutta saat aikaan!
  Mukavaa joulun odotusta himmelien helinässä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä en ole vielä uskaltanut testata oljilla tekemistä, täytyy ensin treenata näillä pilleillä. Tykkään kyllä tosi paljon olkihimmeleistäkin. Mukavaa joulun odotusta myös sinulle :)

   Poista

Lähetä kommentti

back to top