Keltainen kahvipannu

" tervetuloa aikamatkalle menneisyyteen "

Hämeenlinnassa kirppistelemässä

Hämeenlinna saattaa olla yksi Suomen parhaimpia kirppiskaupunkeja, kaupungin kokoon nähden siellä on valtava määrä kirpputoreja. Luulisi, että tämän kaupungin kirppiksiltä löytyisi jokaiselle jotakin. 

Meidän ensimmäinen kohteemme Hämeenlinnassa oli Suomen kasarmin aarteet, josta olin kuullut etukäteen pelkkää hyvää. Odotin siis kovasti ensimmäistä vierailuani kyseiseen paikkaan. 
Tällä kirpparilla on myynnissä kaikenlaista vanhaa tavaraa, valaisimia, huonekaluja, astioita jne.  Mielestäni hintataso oli varsin kohtuullinen ja voin kuvitella, että täältä on mahdollista tehdä todella hyviä löytöjä. Ainoa vika minun näkökulmastani tässä paikassa on, se on aivan liian kaukana meidän kodista. 

Osoite: Selkäsuonkatu, Hämeenlinna 



Seuraavana pysähdyimme Herman's second hand nimiselle kirpputorille, tämä oli aika tyypillinen itsepalvelukirppis. Myynnissä kodintavaran lisäksi paljon myös vaatteita lapsille ja aikuisille. 

Osoite: Brahenkatu 27, Hämeenlinna


Hämeenlinnan suurkirpputori on valtavan suuri halli, ehkä jopa liian suuri. Tälläisissä valtavan kokoisissa paikoissa kun tuntuu aina olevan nurkkia jonne kertyy epämääräistä tavaraa ja tälläiset nurkat saavat koko kirpparin tuntumaan tunkkaiselta. Tunkkaisuudesta huolimatta teimme tällä kierroksella tästä paikasta kaikista parhaimmat löydöt. Eli kyllä tässäkin paikassa niitä helmiä oli joukossa, kun vaan jaksoi ahkerasti tutkia ja tonkia. 

Osoite: Keksikatu 5, Hämeenlinna


Kirppis Kantolan kammari on rähjäisestä julkisivusta huolimatta, siisti ja miellyttävä itsepalvelukirppis. Olen käynyt täällä nyt kaksi kertaa ja molemmilla kerroilla olen tehnyt hyviä löytöjä. Ehdottomasti käymisen arvoinen paikka. 

Osoite: Vanajantie 5, Hämeenlinna


Näiden neljän kirppiksen lisäksi kävimme Fidassa osoitteessa Palokunnankatu 5 ja Hämeenlinnan kierrätyskeskuksessa, osoitteessa aulangontie 1. 

Reissun ensimmäinen ostos oli tälläinen ehkä aika tarpeettomalta näyttävä hökötys, jossa on pystyssä kaksitoista pientä otinta. Meille nämä kuitenkin pääsevät ottimiksi juustopöytään eli eivät ollenkaan tarpeettomia meidän kodissa ja ovathan nämä hirmuisen kauniitkin. Hintakin miellytti, näistä pyydettiin vain yksi euro. 


Arabian Piilopaikka-sarjan astioita olen monesti kaupassa ihastellut, mutta en ole raaskinut näitä uutena ostaa. Harmittaa niin kovasti, että Arabian astioiden valmistus on karannut kauas Suomesta. Jos jotakin hankin uutena niin olisi ihanaa jos tuote olisi aidosti suomalainen. 
Tässä sarjassa on mielestäni niin viehättävä koristelu, täynnä ihania yksityiskohtia. Koristeen on suunnitellut Piia Keto. Olen erittäin iloinen, että satuin löytämään tälläisen kauniin mukin kirpparilta.


Valinten pöytävalaisin oli aivan pakko ottaa mukaan, näitä vanhoja pöytälamppuja harvoin enää näkee kirppiksillä hyväkuntoisena eikä varsinkaan kohtuulliseen hintaan. Tässä yksilössä oli vielä niin kaunis harmaan sävy, jonka ajattelin sopivan meidän uuteen olohuoneen tapettiin. Olohuoneen tapetti on siis menossa vaihtoon ja uusi tapetti tulee olemaan harmaasävyinen. Minulla on nyt pohdinnassa muutamia eri tapettivaihtoehtoja, joista en oikein osaa mieleistäni päättää, täytyy siis vielä antaa asialle hieman aikaa. 


                            

Kaunis Arabian iso tarjoilulautanen, Raija Uosikkisen kuvituksella tarttui mukaan Hämeenlinnan kierrätyskeskuksesta. Pomona-sarja on kokonaisuudessaan vienyt sydämeni, rakastan näiden astioiden raikasta ja ajatonta ilmettä. 


Hackmanin Scandia-aterimia olen metsästänyt kirppiksiltä kohtuullisen hintaan jo pitkään. Näitä aterimia valmistetaan myös uustuotantona, mutta ne tuntuvat käteeni jotenkin rimpuloilta. Nämä vanhat ovat paljon vahvempaa tekoa. Nyt löytyi kerralla setti neljälle ruokailijalle. 


Viimeisenä, mutta ei todellakaan vähäisimpänä on kauniit Arabian sinikukalliset maitokannu ja kulho. Nämä ovat leiman mukaan valmistettu vuosina 1971-1975. Etsinnöistä huolimatta en ole löytänyt nimeä tälle kauniille sarjalle. Ennestään minulla oli tästä sarjasta viisi kahvikuppia tasseineen ja pari pullalautasta. 



                                                                     -P

Kommentit

  1. Kuulostaa kivalta nää teidän kirppisreissut! Mäkin haluisin tuonne Suomen kasarmin aarteisiin. Oon kuullut siitä niin paljon hehkutusta, ettei voi olla huono paikka.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kirppisreissut ovat ihan mahtavia, on niin ihana kierrellä ja kaarrella ympäriinsä :) Suomen kasarmin aarteet oli kyllä tosi kiva paikka, suosittelen!

      Poista
  2. Ihana lamppu. Juuri tuollaisen haluaisin kotiin. Mutta mistä sen löytäisi. Olen katsellut uusia tanskalaisia pöytälamppuja, mutta eivät ne ole noin siroja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sun pitää ahkerasti kierrellä kirppiksiä tai katsella esimerkiksi Facebookin kirppiksiä, rättei, lumpui ja retroi ryhmässä näitä ainakin näkee silloin tällöin myynnissä. Toivottavasti löydät valaisimen.

      Poista
  3. No en minä Hämeenlinnalaisena tälläisiä löytöjä tee, ainakaan edukkaasti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on aina niin tuurista kiinni mitä milloinkin sattuu kohdalle.

      Poista
    2. Hämeenlinnassa Ansiorinne 4 on tosi kiva kirppis tule katsomaan

      Poista
  4. Vitsit, mitä löytöjä! Hämeenlinna on ihan lähellä, mutta sinne ei silti tule lähdettyä kirppistelemään. Pitäisi varmaan ryhdistäytyä =) Tuo kannu ja vati ovat aivan täydelliset ♡ Tuollaiset mäkin haluaisin ♡

    Ihanaa viikonloppua ♡

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Todellakin suosittelen katsastamaan Hämeenlinnan kirppikset :) Kannu ja vati todellakin ovat niin täydelliset, niin ihanan raikkaat <3 Ihanaa alkavaa vikkkoa sinulle <3

      Poista
  5. Vitsit, mitä löytöjä! Hämeenlinna on ihan lähellä, mutta sinne ei silti tule lähdettyä kirppistelemään. Pitäisi varmaan ryhdistäytyä =) Tuo kannu ja vati ovat aivan täydelliset ♡ Tuollaiset mäkin haluaisin ♡

    Ihanaa viikonloppua ♡

    VastaaPoista
  6. Kylläpä löysit mahtavia löytöjä. Noita aterimia mulla on jokaista 6 kpl. Ollaan syöty niillä 41 v. Nuo ovat lempparit meidän jokaisen perheemme jäsenelle. Mutta eipä riitä. Mä luin että Hakman ottaa uudelleen myyntiin tuota sarjaa. En lusikoista välitä, mutta en tiedä mikä olis niiden hinta uutena. Mä ostaisin heti kirpparilta kohtuu hintaan, jos löytäisin. Epätodennäköistä, koska en kiertele kirppareita :) :) !!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, sun täytyy katsella josko nettikirppiksiltä löytyisi edukkaita scandioita :) Hackman on tosiaan ottanut nuo Scandiat jo uustuotantoon, mutta laatu on eri kuin noissa vanhoissa :(

      Poista
  7. Hämeenlinna on Salon ja Forssan lisäksi mun kirppissuosikkikaupunkien listalla:) Hyviä löytöjä oot säkin tehnyt!!

    ps. muista hei katsoa jos sulla oli niitä ylimääräisiä seinävalaisimia. Mulle saa tarjota niitä;) Yritin tänään etsiä niitä Lohjalta ja alkuviikosta Salosta. Tuloksetta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Forssassa on kyllä myös loistavat kirppikset, Salon kirppiksillä en ole käynytkään, täytyykin ottaa se joskus kohteeksi :)

      Mä yritin etsiä niitä valaisimia, joista puhuin mutta en ymmärrä minne olen ne laittanut tai sitten olen ne jo pistänyt eteenpäin. Laitan viestiä jos ne löytyvät <3 Meillä on liikaa piilopaikkoja :D

      Poista
  8. Ruotsissa vanhoja Scandioita myydään nimellä Hackman Ideal, miksi lie ei Scandia kelvannut..? Hämeenlinnaan siis kirppuilemaan seuraavana vapaapäivänä, kiitos vinkeistä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Miksiköhän niitä Ruotsissa myydään eri nimellä, hassua. Toivottavasti teet hyviä löytöjä :)

      Poista
  9. Kiitos taas kirppisesittelyistä! Nuo kupit, kannu ja kulho ovat syötävän suloisia!

    VastaaPoista
  10. Hämeenlinna on usein tuottoisa kirppispaikka! Mä en ole tosin käynyt koskaan Suomen kasarmin aarteissa enkä Kantolan kammarissa, täytyy joskus päästä noihinkin paikkoihin. Uudet Scandia-aterimet tehdään myös kaukomailla, eli sama homma kuin Arabian posliinin kanssa...se on kyllä harmi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo sehän se noissa uusissa scandioissa harmittaakin ja vielä kun laatu on vanhoihin verrattuna ihan eri planeetalta niin saavat kyllä jäädä kauppaan :(

      Poista
  11. Näköjään pitää tehdä kirppisreissu Hämeenlinnaan :) Matkakaan kun ei ole sinne niin pitkä.

    VastaaPoista
  12. Hml on kyllä ihan paras paikka kirppuilla! Ite käyn monta kertaa viikossa pyörimässä nää kotikirpparit, ja on tosiaan ihan luksusta, kun täällä on niin monta kirpparia. Tiiriössä on vielä Kulma-Kirppis ja Kantolassa ent. Timon Tori, nykyään joku uusi nimi kun omistaja juuri vaihtunut. Itse ajeltiin tänään Hyvinkäälle kirppistelemään, ja kyllähän me yksi muovikassillinen tavaraa löydettiin, mutta tosin vain yhdestä pöydästä, muuten oli huonolaatuiset tavarat molemmilla kirppareilla. :( Me ei tosin enää niinkään osteta vanhaa lasia, mitä aikaisemmin kerättiin, vaan lapsukaisille vaatetta, leluja ym. käyttötavaraa. :) Edelleenkin pakko sanoa, että rakastan tätä sun blogia ja ootan aina innolla uusia postauksia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sinulla on oikein kotikenttäetu :D Ihana, kuulla että viihdyt blogini parissa, tälläistä palautetta on niin ihana kuulla. Kiitos <3

      Poista
  13. Ihana blogi :) Mulla olis sellainen mielikuva että nuo ihanat sinivihreät arabiat olisivat Sanna-nimisiä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Nyt on löytyny nimi tuolle Arabian-sarjalle ja se on Nea :)

      Poista
  14. Raija uosikkinen ja nea-sarja on tuo alin sarjasi. Kerrassaan kauniita.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

back to top