Keltainen kahvipannu

" tervetuloa aikamatkalle menneisyyteen "

Juthbackan löydöt

Vihdoin sain kuvattua teille Juthbackan löytöni. 

Kaunis Arabian keltainen kala leikkuulauta oli oikein mieluinen löytö, koska en ollut aiemmin nähnyt keltaista kalalautaa livenä. Leikkuulaudan on suunnitellut Kaarina Aho. Nyt minulta löytyy näitä kauniita leikkuulautoja kolme kappaletta, haluaisin laittaa kaikki kolme seinälle keittiöön, kun vaan keksisi niille hyvän paikan. Ei tälläisiä kaunottaria voi veitsen alle päästää. Maksoin tästä 20€. Finelin kulho kauniin pirtskassa oranssissa värissä piti napata mukaan, vaikka reunaa on jo ajanhammas hieman päässyt nakertamaan. Tässä värissä tämä kulho on aika harvinainen, ainakaan minun kohdalleni ei ollut aikaisemmin osunut. 


Smithsin valmistamaa kelloa on valmistettu vuosina 1941-1962. Kello on alkuperäisessä maalissaan ja muutenkin aika hienossa kunnossa, toimintaa emme ole päässeet testaamaan, kun ei ole sopivan kokoista vetoavainta. Taas on siis asiaa kellosepän luo. Kellosta maksoin 10€. Ebayn mukaan kello on erittäin harvinainen.Ruotsalaiset eivät osanneet arvostaa näitä kauniita Arabian maljakoita, koska maksoivat vain pari euroa kappale. Minä kyllä arvostan näitä Kaarina Ahon Reliefi maljakoita, niin kaunista ja yksinkertaista muotoilua. Maljakot ovat olleet tuotannossa 1954-60. 


Upea keraaminen Diehlin kello oli pakko ottaa mukaan, koska en voi vastustaa 50-luvun tyyliä ja ihanaa keltaista pastelliväritystä eikä hintakaan päätä huimannut. Taitaa näiden kahden uuden kellon myötä, meiltä lähteä viimeisetkin IKEAn kellot kiertoon. Kunhan vain saadaan ensin molemmat toimintakuntoon. 


Hups, Arabian Kosmosta tulikin kertaheitolla kotiimme hurja määrä, mutta pitihän sitä ostaa kun halvalla sai. Näiden lisäksi en muuta tähän sarjaan enää kaipaakaan, nyt meillä on täydellinen teeastiasto kasassa. Ja taas rakastuin tähän sarjaan pikkuisen enemmän. Sarjan suunnittelija on Gunvor Olin-Grönqvist. Teepannussa oli sihtikin tallella ja vaikutti melkolailla käyttämättömältä yksilöltä. Tanskalaisen Ethel Von Hornin 60-luvulla suunnittelema tarjotin sopii mielestäni niin kauniisti keittiömme väreihin. Olen tätä tarjotinta ihastellut Facebookin kirppiksillä, mitta hintaa on ollut aina niin paljon, että en ole raaskinut ostaa. Tästä maksoin 10€, tarjotin ei ole todellakaan priimakuntoinen, mutta kovin nätiltä se näyttää tuolla keittiönhyllyllä. Kokoelmastani puuttuvia Arabian puhalluskoristeisia kuppejakin löytyy neljä kappaletta. Mahtavaa sillä nyt on jo mennyt hieman hankalaksi löytää puuttuvia yksilöitä. Varsinkin, kun etsin vain täysin ehjiä kuppeja. 


Viimeinen löytö ei ole Juthbackasta, mutta lisään sen kuitenkin tähän juttuun. Tämän mahtavan Rukan sadetakin minulle löysi ystäväni. Minusta tämä on vaan niin täydellisen ihana, että melkein toivon sadepäiviä, että voisin pukea takin ylleni.                                        Ihanaa uutta viikkoa kaikille lukijoilleni <3

                                                                   -P

Kommentit

 1. Vastaukset
  1. Kiitos, olen kyllä onnellinen näistä ihanista löydöistä ❤️

   Poista
 2. Hienoja ostoksia olet tehnyt. Eikä niin kovin kalliita. Teeastiasto on kaunis.
  Sadetakki on niin pirtsakan näköinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, sadetakki on todella herkullinen, piristää ankeimpanakin sadepäivänä ;)

   Poista
 3. Kivat löydöt oot tehnyt. haluaisin myös tuommosen kala leikkuulaudan mutta ei ole vielä eteen sattunut semmosta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, nuo leikkuulaudat ovat aivan ihania, niin yksinkertaisen kauniita <3

   Poista
 4. Mitäpä tähän voi muuta kuin huokailla.....wauh☺

  VastaaPoista
 5. Ihania löytöjä! Itse en ole osannut aiemmin katsoakkaan kelloja keräilymielessä, mutta ostamasi kellot olivat tosi kauniita ja mielenkiintoisia, toivottavasti saat molemmat toimimaan!
  Itsellänikin on etsinnän alla joku kiva kuviollinen sadetakki, tämän kesän festareilla kastuneena osaan ensi kesänä varautua paremmin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen itse tosi viehättynyt vanhoihin kelloihin, ne ovat niin paljon kauniimpia kuin uudet :)

   Poista
 6. Niin tykkään lukea blogiasi ja ihastella kuviasi. Valtavasti saan ideoita ja vinkkejä omaan sisustukseenkin. Kiitos hyvästä blogista! Täältä saa aina mukavaa väriterapiaa :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan ihana kuulla, kiitos ihanista ja piristävästi sanoistasi <3

   Poista
 7. Huh, järkyttävän hyviä löytöjä! Erityisen kateellinen olen noista kaloista ja tuosta täydellisestä teeastiastosta, ah ja huh!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se oli kyllä mahtava löytö ja on päässyt jo ahkeraan käyttöönkin :)

   Poista
 8. Värikkäitä löytöjä. :) Tuo keltainen sadetakki on kyllä valloittava. Minulla on vielä etsinnässä sellainen täydellinen ja värikäs sadetakki.

  VastaaPoista
 9. No voi vitsi, mitä löytöjä. Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 10. Vitsit mitä löytöjä! Varsinkin tuo keltainen kala leikkuulauta! En päässytkään lähtemään Juthbackaan, mutta onneksi paikallinen rompetori löytöineen vähän lohdutti :) Mahtaakohan löytämäsi Diehl olla ihan samanlainen kuin meidänkin keittiössä vai onkohan himpun vaaleamman keltainen?

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

back to top