torstai 16. kesäkuuta 2016

Takapihan terassi etenee

Niin kuin olen jo maininnutkin olemme olleet kiireisinä ja ahkerina takapihan terassin rakentamisen kanssa. Projektissa on ollut muutamia haasteita, jotka onneksi ovat nyt selvitetty ja voi sanoa että kovin työ on nyt ohitse. Tämäkin projekti alkoi maan kaivamisella, jota ollaan kyllä tehty jo aivan riittämiin tälle kesälle. Tässä kohdassa kaivaminen oli erityisen haasteellista, koska maasto oli täynnä valtavan suuria juuria. Useampi päivä tuli vietettyä lapion varressa ennen kuin olimme saaneet tarpeeksi paljon maa-ainesta kuljetettua pois. Sitten maasto piti saada tarpeeksi tasaiseksi, jotta siihen pystyttiin terassinpohjia alkaa rakentamaan. Normaalisti ihmiset varmaankin hommaisivat kaivurin tekemään tälläisen työn, mutta säästetään me ainakin kuntosalikortissa, kaivurin vuokrauksen lisäksi. Tuntuu nimittäin kropassakin, että töitä on tullut tehtyä. Juuria tosiaan riitti, koko alue oli suuri "matojen" pesä. Olemme tältä alueelta kaataneet kolme mäntyä ja se oli kyllä tiedossa, että juuria maasta löytyisi. Juurien määrä kyllä tuli silti yllätyksenä.
Alueelta kaadettiin nyt suuri kärsinyt ja liian suureksi päässyt Rusokuusama, tykkäsin siitä, mutta niin tykkäsivät kirvatkin. Kasvin kaiki lehdet olivat joka vuosi tuhottu ennen kuin lehdet ehtivät edes kunnolla avautumaan.  Maan tasoittamiseen jälkeen täytimme alueen kivituhkalla ja aloitimme terassin rungon rakentamisen. Pienet apulaiset olivat koko ajan mukana menossa, on se hyvä että joku tarkastaa työmme jäljen. 

Puisen terassin eteen teimme laatoituksen, jonka etuosaan rakennamme perinteisen puugrillin. Elävä tuli tuo aina oman tunnelmansa ja
minusta grilliruuasta tulee parhaimman makuista puugrillissa grillattuna, toki välillä kaipaa helppoutta ja nopeutta ja silloin kyllä kaipaa kaasugrilliä. Ehkäpä hankimme kaasugrillin joskus tiiligrillin rinnalle. Rusokuusaman poistamisesta jäi iso kuoppa terassin vierelle ja siihen päätimme tehdä kivetyksen ikään kuin terassin sisääntuloalueeksi. Terassin puisen osan päälle, olemme hankkineet paviljongin. Kun terassi on jo tässä vaiheessa, olen uskaltautunut valmistelemaan paviljongin sisustustakin jo toden teolla. 

Paviljongin sisään olisi tarkoitus mahduttaa rautasohva, ruokapöytä ja tuolit. Pöytänä aiomme käyttää vanhaa mäntypöytää, joka löytyi autotallistamme. Tuunaamme pöydän vain hyvin erilaiseksi, enemmän meille sopivaksi. Meiltä löytyy ennestään myös kuusi IKEAn metallituolia, jotka päätyvät myös tänne uuteen paviljonkiin. 
Vanhat istuintyynyt vain eivät enää miellyttäneet minua ja olivathan ne joa kahdessa vuodessa hieman kulahtaneetkin. Enkä löytänyt kaupoista mieleisiä istuintyynyjä etsinnöistä huolimatta ja täytyypä todeta, että onneksi en löytänyt. Minun ylitsepursuava ja sotkuinen kangaskaappini nimittäin on kiitollinen jos sieltä jotakin lähtee ompeluksiin. Pienellä vaivalla saatiin paremmin meille sopivat istuintyynyt, ompelin uudet kankaat suoraan vanhojen päälle ja jätin laiskuuttani vanhat solmimisnauhatkin näkyviin. 

Tykkään kovasti "uusista" istuintyynyistämme ja tuovat ihanasti väriä muuten niin kovin harmaaseen paviljonkiin. Tyynyjen vieressä näkyy viime kesänä ompelemani tilkkupeitto, joka tulee paviljonkiin somistamaan rautasohvaa. Voi miten ihanaa, kun ollaan jo tässä vaiheessa. Jospa seuraavaksi pääsen esittelemään teille tämän terassin valmiina. Voin jo nähdä meidät istumassa juhannuksena uudella ihanalla terassillamme, auringonpaisteessa. Totuus tulee siis olemaan, että istumme vesisateessa keskeneräisellä terassilla ja ihmettelemme miten tässä taas kävi näin. Onneksi tuo jälkimmäinenkään vaihtoehto ei olisi niin vakavaa, katsotaan kuinka käy. 

                                                                -P

8 kommenttia:

 1. Tulipa istuintyynyistä hienot!! Mä odotan täällä jo kuvia valmiista terassista! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Odotan myös, että saadaan terassi ihan valmiiksi, vesisateinen viikonloppu vähän pilasi suunnitelmia,me, mutta hiljaa hyvä tulee :)

   Poista
 2. Voi että, terassista tulee varmasti niin hieno! Ihanat ompelukset myös. Suloisia nuo kisut, kun haluavat olla aina mukana hommissa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kisut ovat kyllä aina läsnä, se on ihan mahtavaa ei tarvitse kantaa huolta missä he ovat :D

   Poista
 3. Hui, millainen työ teillä on terassissa! Tosin hyvinhän se kannattaa tehdä, ettei tarvitse myöhemmin korjailla eikä voikukat ala kurkkimaan lautojen raoista. Sulla on Keltaiset kottikärrytkin =)

  Aivan ihania tyynyjä ja vitsit, miten ihana tilkkupeitto! Jännittävää nähdä, miltä terassi näyttää valmiina. Ihanaa viikonloppua ♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uskomme myös, että kun pohjat tekee hyvin niin saa nauttia kauemmin lopputuloksesta, eikö tarvitse heti olla kitkemässä :)

   Toivottavasti saadaan huomenna terassi käyttökuntoon, lähinnä toivon että ei sada :)

   Poista
 4. Hi there,
  I'd love to interview you for www.thevintagepost.com about your collections!
  If you could get in touch with me at trish@thevintagepost.com.au and we can chat!
  Trish

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hi. You can contact me via email keltainenkahvipannu@gmail.com

   Poista