Keltainen kahvipannu

" tervetuloa aikamatkalle menneisyyteen "

Kirppiskierros Vaasa-Kurikka-Kauhajoki


Jatkoimme pääsiäisen "kirppiskiertuettamme" Vaasaan. Ajattelimme, että on kiva päästä hetkeksi kokonaan pois kotinurkista ja varasimme hotellin yhdeksi yöksi Vaasasta. Saatiin nukkua rauhassa ja nauttia jonkun muun kattamasta aamiaispöydästä. Tapasimme reissullamme myös keräilijätuttuni, jolta kävin hakemassa muutamia aarteita kotiin. Kiitos vaan Iiro mukavasta kahvi- ja rupatteluhetkestä, oli mahtavaa päästä ihailemaan upeita kokoelmiasi. Jos teitä lukijoitani kiinnostaa niin Iiron upeita kokoelmia ja taidokkaita kuvia voi ihastella Instagramissa, löytyy sieltä nimimerkillä Comicasan.

Ensimmäinen etappimme Vaasassa oli viime elokuussa avattu kirpputori Combo, se oli siisti itsepalvelukirpputori. Tämä tuntui sellaiselta paikalta josta voisi tehdä hyviä löytöjä, mutta tällä kertaa meidän mukaan ei tarttunut mitään. Combosta matka jatkui todella sekaiselle ja tunkkaiselle Oma Torille, josta tuli kyllä todella huono ensivaikutelma. Tarkemmin katseltuamme huomasimme, että pöydissä oli yllättävänkin kivoja juttuja, kaikki oli vaan kovin sekaisesti aseteltuja. Oma torilta mukaan tarttui Ariksen keltainen pöytävalaisin, hintaa oli huimat 3€. 

Oma torin jälkeen suuntasimme kirpputori Adam&Ewaan, josta olin kuullut moneltakin suunnalta pelkkää positiivista palautetta. Kirpputori oli valtavan kokoinen itsepalvelukirpputori, jossa oli tavaraa ihan laidasta laitaan. Täälläkin oli muutamia sellaisia ns. ammattimyyjien pöytiä, jotka oli kerätty täyteen retrotavaraa ja hinnat olivat aika kovia. Kaiken kaikkiaan tosi kivan oloinen paikka, aivan kirpputorin perällä oli muutamia kauniita vanhoja huonekaluja. Täältä mukaan tarttui muutama Arabian tassi ja ihana kattovalaisin makuuhuoneeseen. 

Mustasaaressa kävimme kirpputori Fyndiksessä, jossa oli aika paljon myös Ruotsalaista tavaraa myynnissä, oli ihana virkistävää nähdä myös hieman erilaisia juttuja. Täältä löysin pari retroista pussilakanaa, jotka unohdin kuvata kun laitoin ne jo pesuun. Vaasassa kävimme myös Palosaaren kirppiksellä ja elokirppiksellä, näistä emme tehneet löytöjä. 

Vaasan jälkeen ajoimme Kurikkaan,  kävimme siellä Faaraon antiikissa, jossa oli ehkä liiankin antiikkista tavaraa meidän makuumme. Lisäksi kävimme Kurikan kirpputorilla, josta ei myöskään tarttunut mitään mukaan. Se oli ihan siisti itsepalvelukirppis, jossa myynnissä vaatetta, astioita ja vanhaa tavaraa. 

Kurikasta matka jatkui Kauhajoelle. Siellä ensimmäinen pysähdyspaikkamme oli kirpputori nimeltään Sitä sun tätä, siellä ihastelin suurta bambi figuuria, jonka kuitenkin päätin jättää hyllyyn, koska bambeja löytyy kotoa jo liikaakin ja figuuri oli melko arvokas. 
Seuraavaksi menimme Ykköstorille, joka on sekoitus kirpputoria ja osto-ja myyntiliikettä. Tämä paikka oli todella täyteen ahdettu ja siellä oli vaikka ja mitä. Tuntui, että silmäni pyörivät kuin kolikkopelissä niin paljon kaikkea ihanaa siellä oli, mutta hinnat oli kyllä ihan Antiikkiliikeiden tasoa. Täältä löysin kuitenkin aarteen, jota olen etsinyt jo pitkään ja sain sen mielestäni hyvään hintaan. 

Tänään veimme vihdoin omia tavaroitamme myyntiin Kokemäen Tuohitorille ja sieltäkin sitten tarttui pari herkkua mukaan. Vaikeaa tämä tavaroiden vähentäminen, kun aina sortuu uusiin. No eikös sekin ole jonkinlaista kierrätystä. 


Viime viikolla löysin Birger Kaipiaisen Arabialle suunnitteleman punaisen sunnuntai-sarjan lautasen ja mitä silmäni tänään näkivätkään ison vihreän tarjoilulautasen ja hintaa oli laitettu 10€. Voi tätä onnea, nyt alan uskomaan, että jonain päivänä myös näitä keltaisia osuu matkani varrelle. 


Iirolta ostin tämän huikean kauniin käsinmaalatun Arabian "Toini"  kahvikuppiparin, näitä on 
valmistettu vuosina 1956-1963. 
Tämä oli todella kaivattu lisä mustavalkoisten kuppien kokoelmaani, mielettömän kaunis ja siro. 



                            

Marjatta Metsovaaran Elle-verhot ovat tulleet Vallilalle uustuotantoon, mutta en pidä Vallilan kangaslaadusta. Siksipä olin erityisen onnellinen, kun löysin nämä kauniit pitkät verhot. Materiaali on kestävää ja laadukasta lappisatiinia. 



Tässä aarre joka tuli mukaan Kauhajoen Ykköstorilta, keltainen Riihimäen lasin Grapponia maljakko, suunnittelija Nanny Still. Voiko kauniimpaa maljakkoa enää ollakaan, tälläistä olin ihastellut Kirpparikeijun blogissa. Ihanaa, kun nyt voin ihastella tätä kaunotarta myös kotona. Nanny Stillin suunnitteleman Sulttaani maljan ostin Iirolta, upea priimakuntoinen yksilö. Näissä on hyvin monesti vikoja, ovat niin kovin ohutta lasia, että iskeymiä tulee helposti. 



Tämä upea kattovalaisin pääsee makuuhuoneen kattoon, tykkään kovasti tästä muotoilusta ja tiikkisistä yksityiskohdista. 


Niin mitä sanoinkaan aikaisemmin näistä pöytävalaisimista, ei enää yhtään meille, no mutta onneksi äitini vei meiltä juuri yhden valaisimen ja kirpputorille veimme myös yhden myyntiin. Eiköhän taas ole tilanne tasattu hetkeksi. Ja, tämä Ariksen kaunotar maksoi sen vaivaiset 3€, pakkohan se oli kotiuttaa. 


Tälläistä Atomipuuna liikkuvaa 60-70-luvun koristetta olen himoinnut jo kauan ja yrittänyt netistäkin itselleni huutaa, hinnat vain ovat aina pompsahtaneet liian korkealle. Nyt osui ensimmäisen kerran kirppiksellä kohdalle ja todellakin halusin sen kotiin. Tämä tuo minulle lämpimiä muistoja mummolastani. 


Huh, tulipas pitkä sepustus, toivottavasti jaksoitte lukea. Huomenna koittaa paluu arkeen, ihanaa päästä taas työn touhuun. Johan sitä tulikin taas lomailtua ❤️

                                                              -P

Kommentit

  1. Paljonko kustansi Grapponia maljakko? Tietäisi vähän suuntaa..On kyllä hieno!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Maksoin 70€, joka on paljon enemmän kuin yleensä mistään suostun maksamaan. Näitä maljakoita ei vaan kovin useasti liiku niin minusta hinta oli kohtuullinen.

      Poista
    2. Kiitos, täytyy pitää mielessä.

      Poista
  2. Mahtavia löytöjä taas. Noi mustavalkoiset kupit on kyllä upeita, kauniin ajattomia. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, niin ne ovat ihan täydellisiä ja luultavasti niitä joihin en kyllästy ikinä ❤️

      Poista
  3. Mistä sinä aina löydät ihania lamppuja? Itselläni olisi hakusessa joku kiva pöytälamppu, eiköhän semmoinen vielä jostain löydy! Ihana blogi sinulla ja kivoja löytöjä olet tehnyt. :)

    - Krista

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jotenkin niitä on nyt vaan osunut kohdalle :) Toivottavasti osuu sinunkin kohdallesi oikeanlainen valaisin ❤️

      Poista
  4. Kylläpäs sitä on taas tehty aivan ihania ostoksia ❤❤❤

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt on kyllä löydöt kohdillaan, voi taas pitää vähän taukoa :D

      Poista
  5. No siellä on kyllä kierretty ja löydetty!! Itse käyn usein Kauhajoen kirpuilla, kun on kulkua sinne suunnalle. Keltainen Grapponia on upea!! Ja tuo mustavalkoinen kuppi... Huoh.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä nyt tosiaan on kierrelty ja nyt onkin tauon paikka :D Kauhajoen kirput vaikuttivat aika hyviltä, sieltä varmaan tekee ihan hyviä löytöjä :) Nuo kaksi mainitsemaasi ovat kyllä ne minulle mieluisimmat löydöt!

      Poista
  6. Oi joi! Kyllä jaksoin lukea. Löytösi ovat taas toinen toistaan kiinnostavampia. Kumpa ehtisi itsekin kiertelemään enemmän turuilla ja toreilla. Ehkä sitten joskus... Nyt on kuitenkin mukava ihan vaan katsella muiden löytöjä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, kun jaksoit lukea, olen kyllä aivan ihmeissäni näistä ihanista löydöistäni ❤️

      Poista
  7. Oi joi! Kyllä jaksoin lukea. Löytösi ovat taas toinen toistaan kiinnostavampia. Kumpa ehtisi itsekin kiertelemään enemmän turuilla ja toreilla. Ehkä sitten joskus... Nyt on kuitenkin mukava ihan vaan katsella muiden löytöjä :)

    VastaaPoista
  8. Voi mitä löytöjä jälleen! Ennen, kuin viet noita ihania pöytävalaisimia kirpparille tarjoappa minulle..:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täytyy pitää mielessä jos vielä jostakin päätetään luopua ❤️

      Poista
  9. Kyllä vain jaksoi lukea ja ihastella loistavia hankintoja. Tuo Sulttaani-kulho on upea! Kunpa sellainen tulisi jostain vastaan, niin alkuvuodesta löydetyt pienemmät kupit pääsisivät tarjoiluastian kanssa kimppaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kun jaksoit lukea. Olen kyllä aivan rakastunut löytöihini ❤️ Ai niin sä löysit ne ihanat jälkiruokakulhot, toivottavasti löydät vielä tuon isommankin. Olisi aika herkullinen setti.

      Poista
  10. Kiitos näistä kirppisraporteista, asutaan niin lähekkäin, että voin hyödyntää melkein kaikki vinkit! Tässä lähiaikoina on tarkoitus käydä Vaasassa ja varmaan ajetaan juuri Kauhajoen ja Kurikan kautta :)

    Mut nyt tekis mieli lähteä Kokemäelle kirppistelemään, kun teillä kerran pöytä siellä! Mihin asti teidän tavarat on siellä myynnissä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mahtavaa jos saat näistä vinkkejä ja kysy lisää jos jotain kysyttävää. On tulleet aika tutuksi nämä lähialueen kirpparit :D

      Me ei vielä tiedetä kuinka kauna pidetään pöytää, mutta eiköhän nyt ainakin kuukausi tästä eteenpäin, om tuota tavaraa sen verran paljon kertynyt.

      Poista
    2. Sinnepä siis, en ole Kokemäellä kirppiksellä käynytkään, Risteen sahalla vain :)

      Poista
    3. Tuohitori on iso ja kiva kirppis. Risteen saha on tullut meillekin todella tutuksi :)

      Poista
  11. Mitä aarteita ♥ ja upea tuo sun mustavalkoisten kuppien kokoelma ♥ Mistähän johtuu, että tuo Grapponian maljakko näyttää sun pöydällä paljon kauniimmalta kuin meillä?

    Ihanaa viikonloppua ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä, aarteita totta tosiaan ❤️ Minä en usko hetkeäkään etteikö tuo kaunis maljakko näyttäisi teillä aivan yhtä upealta ❤️ Mukavaa viikonloppua sinullekin!

      Poista
  12. Vihreää sunnuntaita valmistettu -71 erikoiserä siitä puuttuu pilkut keskeltä ..tämä jutska on Kysy museolta Desingmuseo sivustolla..kirppisjuttuja jaksaa lukea ....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Punaiset ovat myös pilkuttomia :) Siksi, noita vihreitä ei näekään kun niitä on valmistettu vain hetki, kiitos tiedosta. Vihreässä ping pongisssa on sama juttu, sitä valmistettiin vain hetki ja on siksi harvinaisin.

      Poista
  13. Mitä ihmettä, onko tuo Grapponian maljakko sinulle uusi? Sehän sopii teille kuin nenä päähän: olisin veikannut että se on ollut teillä iät ja ajat!

    Aivan mahtava tuo keltainen lamppu, ja kolme euroa! Huh!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä, olin sitä vaan sinulla ihaillut ja pari vuotta yrittänyt kotiimme sitä jostakin metsästää ❤️ Tuo lamppu oli kyllä käsittämättömän halpa löytö, ehkä siksi että se lojui siellä kirppiksellä sellaisessa kammottavassa rojuläjässä.

      Poista

Lähetä kommentti

back to top