Keltainen kahvipannu

" tervetuloa aikamatkalle menneisyyteen "

Ihania löytöjä


Eilen olimme tosiaan Tampereen suunnilla kirppistelemässä, tänään päätimme lähteä pyörähtämään Eurassa rompetorilla ja Pimeessä vintissä Turun Paattisilla, joka on aivan viehättävä vanhaa ihanaa tavaraa myyvä liike, jonne suosittelen kyllä reissua vaikka vähän kauempaakin. Kerron liikkeestä myöhemmin vielä vähän enemmänkin kuvien kera. 

Euran rompetorilla silmiini osui heti ihana vanha rottinkituoli jollaista olin jo metsästänyt hyvän tovin, kotona olevalle tuolillemme kaveriksi. Tuolia oli kuitenkin jo hieman ajanhammas purrut, mutta hetken mietittyämme päädyimme kuitenkin nappaamaan tuolin mukaan, olimmehan sellaista jo niin pitkään metsästäneet. Meidän kuistilla on ollut IKEAn korituolit ja minusta ne ovat alusta asti olleet tilaan aivan liian massiiviset ja mustat, tälläiset sirot vanhat tuolit taasen ovat kokonsa ja muotoilunsa puolesta kuin tehdyt tuohon tilaan. 

Euran jälkeen ajoimme Pimeeseen vinttiin ja en voinut uskoa silmiäni, siellä nökötti juuri etsimämme kauniit, sirot rottinkituolit ja vieläpä hyväkuntoisina. En voi käsittää miten saman päivän aikana voi törmätä kauan etsinnässä olleisiin tuoleihin ja vieläpä kahteen kertaan. 
Tuolit nähtyämme tajusimme, että Eurasta ostamassamme tuolissa oli jalkaosa hieman erilainen kuin meidän kotona olevassa. Tuolit olivat kuitenkin ihan kohtuullisen hintaiset, joten ei auttanut muu kuin napata nekin kyytiin. Yhtäkkiä meillä oli yhden tuolin sijasta neljä tuolia ja IKEAn tuolit vielä päälle. 
Minä aloin heti naputtelemaan myyntiilmoitusta Facebookin paikalliskirppikselle IKEAn tuoleista ja alle tunnin päästä tuolit olivat jo uudella omistajalla, kertakaikkisen näppärää ja nopeaa tuolinvaihtoa. Nyt meillä on periaattessa enää kaksi ylimääräistä rottinkituolia, mutta niille saattaa löytyä kyllä paikka kotoamme, ovat onneksi niin sirot ja pienet tuolit. Huh, melkoinen tuoliepisodi. 



                            

Olen aivan rakastunut näihin meidän uusiin rottinkituoleihin, ne ovat juuri niin täydelliset tuohon tilaan kuin kuvittelinkin niiden olevan. Koko kuisti tuntuu nyt tilavammalta ja avarammalta, mahtava ostos siis. 


Finelin petroolinvärinen kulho löytyi edulliseen hintaan ja hyväkuntoisena, sain siis jotenkin selitettyä itselleni miksi meille voi taas kerran muuttaa yksi emalikulho lisää. 


Aha vai sillä lailla siinä kävi, että valaisimia löytyi ja mitäpäs muitakaan ihanuuksia kuin Ariksen "revontuli" seinävalaisimia, näille on jo kyllä jo paikka valmiina, kunhan vaan saavat ensin keltaista spraymaalia pintaansa. Tuo ruskea maalipinta on jo sen verran kulunut, että surutta aion maalaata nämä ja ruskea ei oikein ole minun juttu missään muodossa. 


Voi mikä aurinkoinen Seppo Mallatin suunnittelema emalikattila löytyi, tälläistä olen välillä kirppiksillä ihastellut, mutta hinnat ovat yleensä olleet melko kovat. Tämä on hyväkuntoinen kattila ja maksoi 20€, minusta se oli ihan kohtuullinen hinta. 


Ihania Arabian puhalluskoristeisia kuppeja löytyi kaksinkappalein ja vieläpä keltaisena ja kohtuulliseen hintaan. Sellaista ei tapahdu enää usein. Ylipäätään kuppeja ei näy myynnissä ja jos näkyy, ne ovat ylihinnoiteltuja tai sitten minulta jo löytyy kuppi kokoelmastani. 


Tämä lautanen oli sarjassamme käsittämätön löytö, tämä Birger Kaipiaisen Arabialle suunnittelema sunnuntai-sarjan lautanen kustansi vaivaisen euron. Näitä olen yrittänyt metsästää keltaisena, mutta kyllä tämä punainenkin menee paremman puutteessa.  Pieniä käytönjälkiä tässä lautasessa on, kun koriste on lasitteen päällä, mutta täysin käyttökelpoinen yksilö kuitenkin. 

                         

Plantagenissa tapahtui pieni sekoaminen, olin jo niin pitkään haaveillut uusista viherkasveista, että kun vihdoin pääsin ostoksille meinasi kadota todellisuuden taju kokonaan. Onneksi sain kuitenkin jotenkin itseni takaisin ruotuun ja heräteostoksia ei tarttunut mukaan liiaksi. Peikonlehti oli ollut ostoslistallani jo tovin sen helppohoitoisuuden vuoksi, toivottavasti saan pidettyä tämän yksilön hengissä. Ainakin nyt se tuo kaivattua vihreyttä olohuoneen nurkkaan. Keltainen ja vihreä ovat mielestäni aika hyvä pari. 




                          


Aiemmin ostamiini Richard Lindhin Arabialle suunnittelemiin ruukkuihin olin kaivannut viherkasveja, minusta ruukut sopivat hyvin tuohon vanhaan oviaukkoon tehtyyn syvennykseen. Päädyin ostamaan kolme Muorinkukkaa ja Lankaköynnöksen. Nyt näyttää hyvältä, mutta miltä näyttää hetken päästä sen aika näyttää. 

 
Makuuhuoneeseen ostin ilmanpuhdistajaksi Traakkipuun, näitä olen edellisessä asunnossani saanut hengiltä jo useita, katsotaan kuinka tämän käy. Täytyy ainakin välttää liikakastelua, olen nimittäin onnistunut hukuttamaan jo aivan liian monta kasvia. 

Meidän pääsiäinen on siis ollut melkoista kiertelyä, kaartelua ja ihastelua,  saa nähdä mitä loppu lomamme pitää sisällään. Olen kyllä nauttinut täysin siemauksin näistä ihanista vapaapäivistä! 

                                                                  -P

Kommentit

  1. Onnittelut, miten ihania löytöjä jälleen kerran! Erityisesti rottinkituolit, tuo keltainen kattila, kahvikupit ja Ariksen valaisimet sykähdyttivät! Rottinkituoleissa on ihana ajalleen tunnusomainen muotoilu, niin kauniit,sirot ja paikalleen sopivat <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, rottinkituoleja käyn vähän väliä kurkkaamassa, että onko ne oikeasti siellä. Olen niin iloinen niistä, kuisti sai ihan uuden fiiliksen ❤️

      Poista
  2. No nyt on taas löydöt kohdillaan!! =) Ihan mahtavia - erityisesti tietty nuo tuolit ja keltainen kattila <3
    Ihanaa pääsiäisen jatkoa sinne myös :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, olen kyllä taas kerran todella tyytyväinen löytöihini ja varsinkin nuo tuolit ovat niin ihanat :)

      Poista
  3. Mielettömiä löytöjä olet tehnyt. Keltainen kattila kerrassaan upea. Sivuillesi tullessani en voi kuin ihalla taidolla sisustettua kotianne. Niin kodikasta ja persoonallista on, ettei voi olla pitämättä. Ja kuitenkin niin erilaista kuin itsellämme. Sitä voi pitää niin monista eri tavoin sisustetuista kodeista, vaikka oma tyyli on se, jossa tuntee olonsa kotoisaksi ja haluaa asua, elää ja olla.
    Jään siis innolla odottamaan uusia kuvia kodistanne, piristävät aina niin mukavasti päivää:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! Todellakin on aivan mahtava ihastella erilaisia koteja, vaikka itse ei samalla tavalla sisustaisikaan. Varmasti moni saisi meillä päänsäryn :D Se on pääasia, että koti on juuri sellainen missä itse viihtyy ❤️

      Poista
  4. Aivan ihana koti sinulla, persoonallinen ja värikäs. Ja tuo keltainen keinutuoli on kerrassaan mahtava.

    VastaaPoista
  5. Niinpä, voiko Finelin kulhoja olla koskaan liikaa. Aina löytyy joku malli/väri jota ei ole kokoelmissa aikaisemmin :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minun mielestäni ei voi olla, vaikka kyllä noita kulhoja alkaa olla jo aikamoinen kokoelma :D

      Poista
  6. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  7. Hyviä löytöjä! Varsinkin nuo tuolit sopivat paikalleen tosi hyvin. :)

    VastaaPoista
  8. No oho mitä löytöjä!!!
    Peikonlehti on kyllä ihana ja löytyy myös minun ostoslistaltani.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Älä muuta sano :D
      Peikonlehti on kyllä kaunis kasvi ja tosiaan helppohoitoisuuden vuoksi myös meille sopiva.

      Poista
  9. Ihan mahtavia löyöjä, taas kerran! Viherkasvit on kyllä ihania, ymmärrän sekoamisen myös Plantagenissa. Mä olen huomannut, että vanhoista viherkasveista saadut pistokkaat pärjäävät ainakin mun hoidossa paremminm kuin uutena liikkestä ostetut kasvit, mutta toivottavasti sun hoivissa nämäkin kasvit kukoistaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Sama kyllä minulla on ollut tähän asti, että vanhoista pistokkaista saadut kasvit ovat voineet hyvin, mutta uudet ostokset ovat menehtyneet. Katsotaan miten tällä kertaa käy.

      Poista
  10. Jippii, sait vihdoinkin ne rottinkituolit, joita kauan metsästit :) Meilläkin on näistä kaksi lasiverannalla ja kaksi kannetaan pihalle kirsikkapuun alle ilmojen lämmettyä. Muutenkin jälleen mahtavat löydöt!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen kyllä tuoleista ihan todella iloinen :) Voi olla, että kaksi meidänkin tuolia päätyy kesäkäyttöön ulos ❤️

      Poista
  11. Huikeita löytöjä, varsinkin nuo tuoli! Täydelliset!

    VastaaPoista
  12. Huikeita löytöjä, varsinkin nuo tuoli! Täydelliset!

    VastaaPoista
  13. Nuo Ariksen senävalaisimet ovat aivan huikeat, harvoin tulee vastaan, en ainakaan itse ole kovin usein törmännyt! Kiertely kannattaa��. Terveisin Pia Siurosta:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei niihin kyllä liian usein törmääkään, kiertely todellakin kannattaa :)

      Poista
  14. Huippulöydöt! Tahtois myös vastaavaa :) istuu teille just eikä melkein!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, olen kyllä tosi tyytyväinen! Toivotn sinullekin kirppisonnea! :)

      Poista
  15. Aivan upeita löytöjä olet tehnyt ja niin tein minäkin, kun löysin sinun blogisi <3 Ihana piristys tähän päivään, kiitos siitä. Instan puolella olenkin jo kuviasi ihaillut, mutta kiva oli löytää myös blogisi. Jään varmasti seuraamaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos paljon ihanasta kommentistasi, tuli hyvä mieli <3 Toivotan sinut lämpimästi tervetulleeksi seurailemaan blogiani ❤️

      Poista
  16. Vok hertsileijaa mitä löytöjä...ja aurinko senkun lisääntyy teillä...tuo Mulatin kattila on aivan IHANA...itselläni on kolme erikokosta valkosta ja yks musta....pienenpään valkoiseen olen etsiskellyt kantta,mut ei vain löydy...jos siellä päin sattuu löytymään ,niin ostatko mulle ja lähetät...maksan kaik kulut..
    AURINKOA KEVÄÄSEENNE

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kirjoitin juuri postauksen uusista löydöistäni ja en voi muuta kuin todeta, että nyt on ollut kirppisonni kohdillaan ❤️ Mallatin kattilat ovat aivan ihania :) Aurinkoa myös sinulle ❤️

      Poista

Lähetä kommentti

back to top