maanantai 8. helmikuuta 2016

Arabian Ping Pong


Arabian Ping Pong-sarja on Raija Uosikkisen suunnittelema ja sitä on valmistettu 1954-59. Sarjaa on valmistettu keltaisena, punaisena, sinisenä ja vihreänä. Lisäksi kahvikuppeja valmistettiin turkoosina ja ruskeana. Vihreä on tiettävästi harvinaisin väri, koska sitä valmistettiin vain yhden vuoden ajan.
Minusta nämä ovat niin ajattoman kauniita, pilkut valkoisella pohjalla ovat niin raikkaita. Ensimmäisen punapilkullisen maitokannun sain äidiltäni ja siitä se sitten lähti. Lautaset ovat meillä jatkuvasti käytössä niiden huono puoli vain on se, ettei niitä voi laittaa tiskikoneeseen niin kuin ei muitakaan vanhoja astioita.  Toisaalta on kovin terapeuttista tiskata käsin näitä kauniita värikkäitä kippoja.                                                    Kivaa alkanutta viikkoa!

                                                                    -P

16 kommenttia:

 1. En voi uskoa tuota kippojen, kuppien ja kannujen määrää mikä teillä on !! Uskomatonta! Onko vielä joku astia olemassa mitä sinulta ei löydy? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän näitä kippoja on kertyny :D Ovat vaan niin ihania kattauksissa ja esillä ja paaaaljon on kaikkea mitä minulta ei löydy :)

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Eikö vain, sopivat vieläpä yhteen monien astioiden kanssa :)

   Poista
 3. Oi ei, onko näitä keltaisenakin... Nämä ovat kyllä mukavan ajattomia. Mulla ei tosin ole yhtään tämän sarjan kannua tai kippoa, mutta monesti olen ihaillut kirppiksillä.

  VastaaPoista
 4. Sattuipas, nämä ovatkin keltaisina kummitelleet mielessä hiljattain ja nyt teit näistä ihanista pilkullisista postauksen :) Ainoatakaan en vielä omista, mutta toivon omistavani keltaisena vielä joku päivä. Harmikseni en ole ainoaankaan yksilöön törmännyt edes kirppiksillä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti osuu myös sinun kohdallesi, harvoin kaltaisiin kyllä törmää :/ Ostin tuon ison pilkkukulhon muutama vuosi sitten 10eurolla, pidin sitä todellisena löytönä <3

   Poista
 5. Mummun jäljiltä jäi pari punaista lautasta. Siitä se lähti �� Lemppareita. P.S. Tämä blogisi on kivaa seurattavaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, löytyy siis muitakin tämän sarjan faneja ❤️ Kiva, kun tykkäät blogistani, olen kyllä vieläkin ihan pihalla tästä blogimaailmasta :D

   Poista
 6. Ja nyt seuraa tyhmä kysymys. Miksi ei tiskikoneeseen? Häviääkö noi pilkut?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tyhmiä kysymyksiä olekaan ❤️ Koriste ei ola lasittunein suojaama eli tosiaan pilkut haalistuvat koneessa ja myöskin astioiden lasite saattaa halkeilla eli krakeloitua, kun astianpesukoneen pesulämpötilat ovat niin kuumia.

   Poista
 7. Aivan ihanat nuo pilkkuastiat! Ja mikä kokoelma sinulla on!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nää ovat kyllä niin ihania ja yllättävän paljon näitäkin on osunut matkan varrelle, varsinkin kun en näistä halua ihan omaisuuksia maksaa :)

   Poista