lauantai 2. tammikuuta 2016

Yläkerran aula


Tässä paloja meidän yläkerran aulasta. Rakastan sinne vieviä portaita. Portaikot vanhoissa taloissa ovat erityisesti minun mieleeni, niissä on jotenkin aina omanlaisensa tunnelma. Usein portaikkojen seiniin on laitettu upeita puupaneeleita. Meillä ei ollut puupanelia missään talossamme, mutta nyt löytyy. Sopivat minusta niin hienosti tämä ikäiseen taloon, talomme on rakennettu 1948. Olemme yrittäneet valita materiaalit mahdollisimman hyvin talon ikään sopivaksi. Erittäin tärkeänä olemme pitäneet materiaalien hengittävyyttä. Aula on kotimme valoisin paikka, jopa näin pimeään aikaan tuntuu, että siellä riittää valoa.
Lakatut vaneriovet, ovat mielestäni aivan upeat ja olen todella onnellinen ettei kukaan ole niitä mennyt maalaamaan. Ei tuollaisia ovia enää löydä mistään kaupoista ja maalinpoistaminen jättäisi jälkensä. Me ei olla lakkapintoja uusineet, minusta vanhassa talossa saa näky elämisen jälkiä. Kaiken ei tarvitse olla liian siistiä. Tapetti on Tapettitalon "hyasintti", tykkään sen rauhallisesta värimaailmasta, juuri täydellinen turkoosi sävy tuonne aulaan. 


Rappusten alapäässä on verho "ovena". Verhon kuosi on Kaarina Kellomäen suunnittelema "tropiikki". Tämä kangas kuuluu ehdottomiin vintagekangas suosikkeihini, täydellinen kuosi ja väritys. Tämän ajan kankaat ovat todella laadukkaita, käsinpainettuja vahvoja kankaita. Valitettavasti samaa ei voi sanoa nykyajan kankaista. Pienenä huomiona sanoisin, että jos näitä upeita vanhoja puuvillakankaita pesette niin muistakaa aina pestä 60asteessa, muuten värit leviävät. Pesen myös kaikki retrotäkit 60asteessa, hyvin ovat kestäneet. 

I12 kommenttia:

 1. Onpa upeat portaat ja kangas on kaunis, siinä on tosi kivat sävytkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja tuo kangas on kyllä niin täydellinen :)

   Poista
 2. Hmm, mikäköhän siinä on, että alhaisempi lämpötila saa värit leviämään? :/

  -P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En osaa tuohon sanoa, mutta olen tämän asian todennut ihan kantapään kautta. Monet nykytekstiilit taas eivät kestä ollenkaan noin korkeitaita pesulämpötiloja.

   Poista
 3. Kiva nähdä teidän yläkertaakin, vähän kuin tulisi kylään :) Ihanalta näyttää niin kuin kaikki muukin teillä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kaunis ja tervetuloa kylään meille :)

   Poista
 4. Ihana tunnelma ja ihana tapetti :)
  VastaaPoista
 5. Ihana tunnelma ja ihana tapetti :)
  VastaaPoista
 6. Ihana päästä kurkkimaan lisää teidän kauniiseen kotiin! Meillä edelliset asukkaat olivat maalanneet ovet, vain kellarin ovessa on lakkapinta jäljellä. Aina Instassa ihastelen teidän ovia :) Upea myös tuo Hyasintti-tapetti!

  VastaaPoista
 7. Kivalta näyttää, tapetti on yksi lemppareitani. Mulla on myös yksi vanha retrokangas, jota aina pyörittelen käsissäni ja mietin mitä siitä tekisin. Monesti olen jo meninannut tehdä siitä tyyynynpäällisiä, mutta en ole hennonnut leikellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo tapetti on kyllä ihana ja en ole kyllästynyt siihen onneksi vieläkään :) Mä en ole raaskinut isompia paloja/verhoja leikellä ellei niissä ole ollut jotain vikoja. Onneksi on löytynyt paljon pieniäkin paloja joista on voinut hyvällä miellellä leikellä. Kyllä kankaat silti tuottavat paljon enemmän iloa näkyvillä kuin kaapissa :)

   Poista