Keltainen kahvipannu

" tervetuloa aikamatkalle menneisyyteen "

Kissoille tarpeellisten toimintojen sijoittaminen!

Kissat on ihania ja rakkaita lemmikkejä, mutta niiden hankkimisen myötä sisustukseen voi hiipiä asioita, jotka ei ehkä miellytä sisustusintoilijan herkkää silmää. 
Monet ovatkin kyselleet minulta, että missä meillä on kissanhiekkalaatikko, miten säilytämme kissan ruokia ja millainen on niiden ruokapaikka. 

Tässä jutussa yritän vastailla näihin kysymyksiin, mennään ensiksi ruokailuun. Kissojen kuiva-ja märkäruuat säilyvät hyvin vanhoissa peltipurkeissa, joita aina täytämme tarpeen mukaan. Peltipurkit ovat kauniita katsella ja käteviä käyttää. Säilytämme purkit käden ulottuvilla Ikean kärryssä, siitä niitä on helppo käyttää. Suuret kuivaruokapussit ovat säilössä meidän ruokakomerossa tai kellarikäytävässä. 

kissan ruokien säilyttäminen

kauniit kissan ruokakupit

Ruokakippoina toimivat vanhat viilikulhot ja posliinikulhot. En itse käyttäisi muovisia ruokakulhoja, koska niihin jää helposti bakteerit muhimaan. Ja, varsinkin vesikulhon on hyvä olla läpinäkyvä, olen ihan käytännössä huomannut että kissat juovat mielummin läpinäkyvästä ja laakeahkosta astiasta.
Juominen on niin tärkeää varsinkin meidän Kaapolle, joka on niin nirso, että hän syö päivästä toiseen vain ja ainoastaan yhden merkkisiä raksuja.
Kuivaruuassa ei ole ollenkaan vettä, joten veden juominen on todella tärkeää. 

Ruokakippojen alle olen laittanut tarjottimet, jotta ruokapaikka on helpompi pitää puhtaana. Tarjottimet on helppo napata tiskiin eikä tarvitse kaivella kuivuneita ruokia lautalattian raoista. 

kauniit kissan ruokakupit

kissan ruokien säilyttäminen

 Sitten siihen ehkä suurimpaan ongelmaan nimitäin kissan vessaan. Heti aluksi täytyy kyllä todeta, että kissan hiekkalaatikko on meillekin aikamoinen murheenkryyni. Meidän kylpyhuone on niin pieni, että laatikko ei mahdu sinne mitenkään. Enkä ihan välttämättä halua sitä myöskään oleskelu-alueille, joten meille oikeastaan ainoaksi vaihtoehdoksi jäi eteinen. 

Emme lähteneet naamioimaan hiekkalaatikkoa mitenkään, koska meidän Kerttu on niin paniikissa aina vessassa käydessään, tarkkailee kovasti ympäristöään. Ajattelin, että hän ei edes enää uskaltaisi mennä vessaan jos tekisimme siitä liian suljetun paikan. Tämä eteinen on kyllä kissojen kannalta aika hyvä paikka vessalle, koska meillä kun ei asu kuin pari ihmistä niin tässä eteisessä ei paljon liikennettä ole. Kissoilla on hyvä rauhallinen paikka tehdä tarpeensa.
Siinä se hiekkalaatikko sitten toivottaa iloisesti vieraat tervetulleiksi. Itse olen tähän näkyyn jo niin tottunut, että se ei edes minua enää haittaa. 

kissan vessa eteisessä

kissan vessan sijoittaminen

Mitähän tähän viimeiseen kuvan sitten sanoisi, Kaapo halusi ilmeisesti ihan demonstroida kuinka tätä vessaa sitten käytetään. Olin kameran kanssa kuistilla ottamassa kuvaa, kun tämä meidän kisulimme suorastaan juoksi tekemään tarpeitaan. 
Meinasin ensin, että ei ole kohteliasta julkaista kuvia toisesta näinkin arkaluontoisessa tilanteessa, mutta ehkä tuo meidän linssilude ei tästä pahastu. 

Hiekkalaatikon alle laitoin pienen räsymaton, että hiekat ei leviäisi tältä alueelta muualle. Se onkin ollut varsin kätevä, koska matto on niin kevyt on se helppo käydä ulkona puristelemassa ja siihen tosiaan jää suurin osa hiekasta. 
Meillä on käytössä myös litter locker-jäteastia , se on osoittautunut todella mahtavaksi. Astia todellakin pitää hajut sisällään. Hiekkana me olemme käyttäneet 100% luonnollista Tigerino Canada kissanhiekkaa, se pitää myös hajut todella hyvin loitolla ja paakkuuntuu loistavasti. 

Rakensimme jokin aika sitten kissoillemme katseen kestävän raapimapuun siitä löydät juttua täältä(klik!).

Minä lähden tästä takaisin pihalle, sillä meillä on käynnissä kasvimaan kunnostus.

Mukavaa uutta viikkoa!

<3 Pauliina

Kommentit

  1. Siellä on kissoilla hienot systeemit. Kyllä kelpaa. :) Meillä kisut syö pienistä lasisista jälkiruokakulhoista. Muovia ei meilläkään näy muuta kuin ruokakuppien alustana. Elsalla on hieno mintunvihreä Sarviksen tarjotin ja Mysti joutuu toistaiseksi tyytymään Ikean ruokakuppialustaan. :D Elsa käyttää Modkat-vessaa, joka on mielestäni yksi hienoimpia ja huomaamattomampia vessoja! Sen ansiosta hiekatkaan ei leviä niin paljon kuin Mystillä nyt käytössä olevasta avolaatikosta. Mahdollisesti hankimme toisen Modkatin vielä jossain vaiheessa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sitä Modkatia minäkin olen miettinyt, mutta pelkään, että Kerttua ahdistaa mennä sinne. Ehkä hankin yhden sellaisen, jos edes Kaapo innostuisi siellä käymään. Tuon avomallin laatikon voi pitää toisena laatikkona.

      Poista
  2. :)Teidän perheessä kissat ovat perheen jäseniä,niitä rakastetaan,oikea linssilude tuo Kaapo:)
    Minä luulin että sinulla on vain yksi kissa?Nyt luenkin muita tarinoitasi ja Kertun!
    (olen pelännyt aina kissoja,mutta näitten blogien myötä "vallan ihastunu.killieihin",meillä kotona sanottiin aina killit:)
    Ihailen kotiasi,niin viihtyisä,kaunis!!
    Mukavaa viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kissat todellakin ovat meille erittäin tärkeitä perheenjäseniä <3
      Meidän kisut ovat oikeita lellivauvoja, liekö kasvatus tehnyt sen :D

      Poista
  3. Teidän keittiö on kyllä aivan ihana! Niin kotoisa :)

    VastaaPoista
  4. Kissat ja lemmikit kuuluvat perheeseen, mikseivät saisi myös näkyä. Ja, teillä on kyllä kaikki niin siististi näkyvillä, että ei ainakaan minua haittaisi. Toisinaan käy kodeissa, joissa näkyy säkit yms, niistä en niin välitä.
    Aurinkoista viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinhän se on, kyllähän niilläkin pitää saada olla omat tavarat esillä <3
      Aurinkoista viikkoa sinulle <3

      Poista
  5. Kaapon linssilude kuvassa hauskasti näkyy ovessa myös syvääluotaava ilmoitus paiksata missä ollaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, niinpä, siksi tuosta kuvasta tulikin niin hauska :D

      Poista
  6. Koirien tavarat tahdotaan myös jostain syystä helkosti leimata tassujen tai luiden kuvin ja väritetään väreillä, joita ei noin muuten ympäristössä juuri näy.
    Myös keinokuidut ovat vahvasti läsnä, samoin muovi.
    Meillä koiralla on valkoinen untuvapeitto. Muutenkin värit ja materiaalit on valittu taloon sopiviksi, joten teddykarvaiset vaaleansiniset pedit ja fleecepeitot eivät ole meidän juttu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tosiaan monet eläinten tavarat ovat hurjan kirkkaita ja liian riemunkirjavia, onneksi nykyään löytyy myös kauniita vaihtoehtoja. Valkoinen untuvapeitto on varmasti koiran mieleen <3

      Poista
  7. Kaapo on kyllä ihan paras! Aina paikalla, kun kamera kaivetaan esiin :)

    VastaaPoista
  8. Kyllä kissojen kelpaa olla teillä. Rakkautta ja huolenpitoa piisaa kauniissa kodissa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heitä kyllä todellakin rakastetaan <3 Niin ihania pieniä ystäviä <3

      Poista
  9. tarjotin onkin hyvä alusta.minulla on ollut vain pikkupoppana mutta kun kissa lajittelee ruokansa niin sotku on melkoinen.pitääpä kokeilla. onneksi käy ulkona vessassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo tarjotin on todella kätevä, helppo pitää ruokapaikka puhtaana <3

      Poista
  10. Hei, onko sulla tarkempaa tietoa tuosta kukallisesta kissapurnukasta? Voiko noita ostaa jostain? Mulla on itsellä tämmöinen samanlainen ja sen alkuperä kiinnostaa, ei oo tullut muita samanlaisia vastaan.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

back to top