Keltainen kahvipannu

" tervetuloa aikamatkalle menneisyyteen "

Yläkerran aula!

Meidän kodin sisustus elää koko ajan, minusta on niin ihana vaihtaa järjestystä ja saada sillä tavalla mukavaa vaihtelua. Järjestyksen vaihtaminen on ekologinen ja halpa tapa tehdä kodista uuden näköinen. Meidän kodissa on kuitenkin yksi tila, joka on saanut olla lähes muuttumattoman kaikki ne vuodet, jotka olemme täällä talossa asuneet. 
Kyseessä on yläkerran aula. Jotenkin olen ollut hirmu tyytyväinen, tämän tilan avaruuteen ja myös tapetin valintaan. Tapetti on Pihlgren ja Ritolan Hyasintti, minusta tässä tapetissa on ihan mielettömän kauniit ja raikkaat värit ja se sopii loistavasti yhteen lakattujen ovien kanssa. Siksi en varmasti siihen ole vieläkään kyllästynyt. 

Yläkerran aulassa on yhteensä viisi ovea ja sieltä lähtee myös rappuset alakertaan, joten kovin paljon  ei ehjää seinäpintaa tässä tilassa ole. Portaiden kaide on tehty lakatuista vanerinpaloista ja se on on säilytetty ihan alkuperäisessä kunnossa. Vaikka siinä on jo elämänjälkiä näkyvissä, niin en halua sitä kunnostaa. Jotenkin tälläiseen vanhaan talon sopii se, että kaikkea ei kunnnosteta liian uuden näköiseksi. 

aulan sisustaminen

yläkerran aula

Tämä tila tuntuu näin seitsemän vuoden jälkeenkin raikkaalta ja en koe, että tänne olisi vieläkään tarve tehdä mitään suuria muutoksia. Yksi pieni muutos, jota olen tänne kuitenkin suunnitellut, on hylly kasveille. Tämä tila on nimittäin talvisin melko viileä, mutta myös todella valoisa. Täällä olisi tosi hyvä paikka monen kasvin viettää talvea. Kesällä taas ikkunoiden edusta on liian paahteinen paikka. 

Suuri ja vanha limoviikuna on viihtynyt mainiosti parin metrin päässä ikkunasta. En uskalla sitä kyllä enää siirtää minnekään, niin upeasti se tuossa kaiteen vieressä rehottaa. 

vanhan talon rappuset

Jokin ikkunan karmeihin kiinnitettävä hyllyratkaisu voisi olla tosi kiva. Toisena vaihtoehtona voisi olla kattoon kiinnitettävä hylly. En haluaisi ostaa mitään valmista, vaan haluaisin, että nikkaroisimme hyllyn itse. Täytyy siis ryhtyä tekemään luonnoksia paperille. Eiköhän me jotain kivaa keksitä. 

aulan sisustaminen

Tälläisinä pimeinä ja harmaina syysiltoina, on ihana käpertyä sohvan nurkkaan ja suunnitella tulevia sisustus- ja remppaprojekteja. Kaikkia ideoita ei tietenkään tarvitse toteuttaa, mutta on niin ihana haaveilla ja antaa mielikuvituksen lentää. 

Nyt menen laittamaan teeveden tulille, sytytän kynttilät palaamaan ja heittäydyn sohvan nurkkaan haaveilemaan.

<3 Pauliina

Kommentit


 1. beautiful mountain decorated warm decorate

  VastaaPoista
 2. Tuo hyasinttitapetti on ihana ja vähän oon miettinyt sitä meen kesäkodin keittiöön... Jahka joskus päästään tapetointi vaiheeseen. Meen lenkkipolku kulki tänää teen ohi ja sanoin yhtäkkiä miehelleni, et tossa asuu Kaapo. Jouduin kyl selittämään, että kukas se semmonen Kaapo on.☺️ Kaapo on niiiin ihuna ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä aivan ihana tapetti <3 Hih, Kaapo on kyllä niin suloinen hurmuri <3

   Poista
 3. Oi, miten kiva tuo teidän kaideseinä onkaan. Mitä materiaalia! Ja, teidän aula on kyllä kaunis ja rauhallinen! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo kaide on kyllä niin upea katseenvangitsija <3 Olen siihen aivan ihastunut.

   Poista
 4. Mahtava viherkasvipaikka, viihtyisivät varmaan pelakuutkin tuolla. Kun on hyvä tapetti niin mitä turhia vaihtamaan, nauttii vain.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä kyllä tuntuu monet kasvit viihtyvän. Ja tosiaan, mitä sitä hyvää vaihtamaan <3

   Poista
 5. Mukavan näköistä! Naruista ja lankuista tms saa ainakin helposti hyllyjä kasveille. pinterestistä hanging plant shelf vaan hakuun 😊 Puunrungosta sahatuilla siivuilla ja naruilla tulee myös upeita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Olen katsellutkin, niitä roikkuvia hyllyjä, mietin vain miten toimivat kissaperheessä :D
   Täytyy vielä hieman pohdiskella tätä asiaa.

   Poista
 6. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

back to top