keskiviikko 2. marraskuuta 2016

Uusi ruokapöytä

Nyt se sitten lähti, meidän ruokailutilamme keskipiste. Suuri ja upea lankkupöytä vaihtui toiseen, minua vähän itkettää. Nimittäin lankkupöytä valurautaisin ompelukoneenjaloin oli unelmieni täyttymys ja muuttaessamme tähän taloon oli päivän selvää, että puolisoni sellaisen meille rakentaisi. Pöytä oli ihana, mutta niin kovin epäkäytännöllinen. Olen niitä ihmisiä, että siedän paljonkin epäkäytännöllisyyttä jos vain näyttää kauniilta. Meidän pöytä oli rakennettu vanhoista ulkovarastosta löytyneistä lankuista jolloin pöydän pinta ei todellakaan ollut ihan tasainen ja myös lankkujen välit olivat epätasaiset jolloin väleihin kertyi helposti viikon ruokalista. Kun tarpeeksi usein tökkii leivänmuruja pois lankkujen raoista, se vain alkaa jossakin kohtaa kyllästyttämään ja mieleen tulee, että olisiko jonkinlainen muu pöytä kuitenkin käytännnöllisempi. 

Haaveisiimme tuli suuri Teak-pöytä ja katselimme pöytiä netin ihmeellisestä maailmasta. Tajusimme heti, että tähän tilaan olisi todella vaikea löytää tarpeeksi suurta pöytää ainakaan Suomesta. Ruotsissa ja Tanskassa suuria Teak-pöytiä liikkui selkeästi enemmän. Jos pöytiä Suomesta löytyi olivat hinnat todella suolaisia. 

Pari viikkoa sitten sunnuntaina piipahdimme Huittisissa sijaitsevaan vanhantavaraliike Ostikseen. Siellä silmiimme osui pöytälevy, jonka pinta näytti kauniilta ja kiiltävältä. Omistaja esitteli meille pöydänjalat ja ensin suorastaan petyin, minusta jalat näyttivät liian raskailta eivätkä olleet yhtään sitä mistä olin haaveillut. Haaveideni pöydässä olisi ollut sirot jalat, jotka olisivat sopineet hyvin pinnatuolien kanssa. Päätimme kuitenkin kysyä pöydän hintaa ja pyyntihinta oli erittäin edullinen vain 40€. Emme kuitenkaan heti ottaneet pöytää mukaan, koska epäilimme sen olevan liian pieni. Pöydällä on mittaa 200cm, kun vanha pöytä oli 230cm pitkä. Tulimme kotiin ja aikamme mittailtuamme totesimme, että otetaan riski ja haetaan pöytä sovitukseen. Pöydän hinta oli niin edullinen, että emme paljoa menettäisi jos pöytä ei tilaan sopisikaan. 
Googlesta löysimme lähes samanlaisen ruokapöydän joka oli tanskalaista alkuperää, joten vahva oletus on, että myös tämä meidän pöytä olisi Tanskasta lähtöisin. En ole vieläkään ihan toipunut lankkupöydän lähdöstä, enkä myöskään ole vakuuttunut siitä onko tämä nyt hankkimamme pöytä tähän tilaan täydellinen. Yritän nyt totutella ja vakuutella itselleni, että käytännöllisyyys on joskus tärkeämpää kuin esteettisyys. Pöydänjalka alkaa jo näyttämään silmissäni ihan kauniilta, joten toivoa on että pöytään vielä totun. 

Mitä mieltä olette, onko pöytä liian pienen näköinen tähän tilaan? 

                                                                   -P

P.s. Lähti tästä tilasta samalla jotain muutakin, siitä kerron lisää myöhemmin. 

24 kommenttia:

 1. Meillä on kelottuneista laudoista tehty pöytä. Laudat on raakalautaa ja sitähän on mahdoton puhdistaa. Laitoimme lasikannen pöydän päälle. Kannen alle voi laittaa liinan tai tabletteja, eikä nekään siellä likaannu. Olen kyllä todella tyytyväinen ratkaisuun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lasikansi oli meilläkin suunnitelmissa, muuta meidän pöytä oli niin korkea, että lasikansi olisi tehnyt siitä jo aivan liian korkean. Muuten lasikansi on kyllä loistava!

   Poista
 2. Kyllähän se teidän vanha pöytä oli ihan tosi hieno, mutta ymmärrän tuskasi! Kaikkea aikansa.. Onhan tuokin pöytä kaunis ja saat varmasti omasi takas, jos täydellinen löytyy.:) Meilläkin tuskaillaan ruokailutilan pöydän kanssa. Ikealainen ei oikein miellytä silmää, mutta kun sen saa jatkettua huuuuurjan pitkäksi tarvittaessa. Käytännöllisyys, se pirun käytännöllisyys.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ärsyttävä käytännöllisyys on niin harmillisen rajoittava tekijä :D Minä luulen, että saamme tosiaan omamme pois jos tuo pöytä ei meille jäisikään. Totuttelua tämä muutos nyt todellakin vaatii!

   Poista
 3. Ymmärrän kyllä, että pöytä meni vaihtoon. Meillä kun on tää kahden insinöörin talous, niin meillä käytännöllisyys ja toimivuus menee usein esteettisyyden edelle. :D Mielestäni uusi pöytä sopii hyvin tilaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Te olette siis selkeästi meitä huomattavasti järkevämpiä, koska kyllähän se käytännöllisyys on arkea helpottava seikka! Minä vaan ajattelen, että kaiken pitää olla kaunista ja sitten kiroilen, kun homma ei oikein toimikaan :D

   Poista
 4. Olisiko tuota pöytälevyä mahdollista laittaa singer jalkojen päälle? Minuakin tökkii hieman nuo jalat, liian 60-lukulainen verrattuna muihin kalusteisiin..? Singerit on taas jotain ihan omaansa, joten niiden ei tarvitsekaan olla 50-lukua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Singerin jalat ei minusta oikein sovi tämän pöydän kanssa, täytyisi olla sirommat. Mietin kyllä, että pitäisikö rakentaa uusi lankkupöytä erilaisilla jaloilla. Nuo jalat on minustakin vähän tökeröt, mutta koitan totutella ja onneksi tämä sisustus ei ole noin vakavaa aina voi pistää pöydän vaihtoon jos ei ala miellyttämään :D

   Poista
 5. Minusta pöytä näyttää hyvältä ei liian pieni.Sopii kevyiden pinnatuolien kanssa.Kiitos blogistasi jonka äskettäin löysin.Teillä on ihana koti,tykkään väreistänne.-hansu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pinnatuolit tuovat kyllä keveyttä, jota tähän tilaan minusta tarvitaankin :) Kiva, kun löysit blogini <3

   Poista
 6. vanha pöytä oli upea mutta tämä uusikin näyttää hyvälle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vanha oli kyllä aivan ihana ja siksi tähän uuteen totuttelu viekin aikaa :)

   Poista
 7. Oi,mikä ihanuus...kyllä pöytä natsaa teille kuin nenä päähän...ja jos kohdalle sattuu parempaa,nii mikäs sen estää vaihtamasta....mie tykkään:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nimenomaan, pöytä tosiaan voi lähteä vaihtoon jos siltä tuntuu ja löytyykin parempi vaihtoehto! Onneksi aina voi muuttaa mieltään :D

   Poista
 8. Pöytäsi on todella kaunis ja sopiva ruokailutilaanne! Älä emmi yhtään sen sopivuutta tai kauneutta, näkeehän tuon jo kuvistakin, mikä kaunotar se on. Ja huikeaa, miten hyväkuntoinen se on! Pöytä sopii tyyliltään kaappeihinne ja lipastoihinne, joita teidän kodissa on useampia. Vaikka edellinen oli hyvä, on tämä TODELLA hyvä tyyliltään ja ajattele sen siisteyttä ja puhtaanapitoa. Singerin jaloille löytyy kyllä käyttöä joskus, jos niitä ikävöit. Ja pieni - ei- tila ja valo ovat kodin parhaita sisustuselementtejä! Onnea uudelle pöydälle ja mukavaa hämärän hyssykkä -aikaa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Pöytä oli kyllä uskomattoman hyvässä kunnossa, melkein kuin uusi, vaikka ikää pöydällä jo onkin. Puhtaanapito on todella paljon helpompaa ja minusta pöytä selkeytti tätä tilaa. Totuttelu muutokseen toki vie hieman aikaa, olihan vanha pöytä meillä melkein viisi vuotta ja olin siihen totaalisen rakastunut <3 Ihanaa hämärän aikaa sinnekin <3

   Poista
 9. Minusta juuri nuo jalat ovat erityisen hauskat ja ihanat😍 Todella hyvä löytö jälleen👍 Sopii tosi hyvin teille! Kaunista! Ilo on seurata blogiasi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kannustavasta kommentista, minäkin tosiaan hiljalleen alan lämpenemään noille jaloille :) Ihana kuulla, että viihdyt blogini parissa <3

   Poista
 10. Hieno pöytä...vähän åpirttipöydän näköinen...:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se pirttipöytämäisyys minua tuossa hieman tökkiikin :D Vanhempaan taloon pirttipöytä on ihan nappi valinta, mutta jotenkin kun hakee enemmän 50-lukuisuutta sisustukseen niin pirttipöytä ei ihan ole se paras juttu :)

   Poista
 11. Mielestäni pöytänne sopii tilaansa täydellisesti - ja tuolitkin ovat kuin samaa sarjaa. Omaan silmään siis erittäin onnistunut kokonaisuus, vaikka ymmärrän että joskus vie hetken totutella ja makustella uusi järjestys.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kyllä minustakin pinnatuolit sopivat paremmin tämän pöydän kanssa kuin sen edellisen, ovat samaa ikäluokkaa :) Toivon, että totun tähän uuteen pöytään.

   Poista
 12. Mä tykkään tästä uudesta pöydästä, mutta ymmärrän kyllä tuskan. Teak-huonekalut istuvat kuintenkin tämän pöydän kanssa tosi hyvin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tosiaan muut huonekalut istuvat paremmin tämän pöydän kanssa ja siksi toivonkin, että totun tähän uuteen pöytään. Enköhän totu, kun sitä aikani katselen :)

   Poista