Keltainen kahvipannu

" tervetuloa aikamatkalle menneisyyteen "

Pääsiäisaskartelua!

soodataikina pääsiäiskoristeet
askartele helpot pääsisäiskoristeet
Tuleva pääsiäinen alkaa todellakin näkymään myös meidän kodissa. Nyt, kun kotona tulee vietettyä todella paljon aikaa niin ainakin minä kaipaan jotain pientä askaretta käsilleni. Eilen innostuin tekemään muutamia helppoja pääsiäisaskarteluja. Tein soodataikinasta munia ja koristelin ne tusseilla, helppoa ja mukavaa puuhastelua vaikka lasten kanssa.

Soodataikinaan tarvitset vain kolme ainesosaa:

  • 1 dl maissitärkkelystä
  • 2 dl ruokasoodaa
  • 1,25 dl vettä

Sekoita ainekset kattilassa ja kuumenna taikinaa miedolla lämmöllä. Taikina on valmista, kun se alkaa selvästi kiinteytymään. Nosta kiinteytynyt taikina kulhoon jäähtymään, levitä päälle kostea liina, jotta taikina ei pääse kuivumaan. Anna taikinan jäähtyä kunnolla, siten sitä on paljon helpompi työstää.

Kauli valmis taikina leivinpaperin päällä n. 0,5 mm ohueksi levyksi. Varo tekemästä liian ohuita koristeita, koska silloin ne hajoavat todella helposti. Kaulitun taikinalevyn voit koristella esimerkiksi kaulimalla pitsiliinaa taikinan pintaan. Itse painelin taikinan pintaan kuvioita Grapponia-sarjan juomalasilla.

soodataikina pääsisäiskoristeet

Näistä koristeista voi tietenkin tehdä ihan minkä mallisia haluaa, piparimuoteilla saa tehtyä helposti kivoja koristeita. Itse halusin tehdä pääsiäiseen sopivia koristeita ja käytin puuhaan hieman kasaan puristettua vessapaperin hylsyä. Näitä hylsyjä luulisi nyt monessa kodissa olevan, kun sitä vessapaperia on kerran hamstrattu niin ahkerasti(hehe). Lisäksi käytin kissanmallista piparimuottia.

soodataikina pääsiäiskoristeet

Anna koristeiden kuivua leivinpaperin päällä yön yli tai jos olet kovin malttamaton niin koristeet voi kuivata 75 asteisessa uunissa. Uunissa ne kuivuvat noin tunnissa. 

Kuivuttuaan ne ovat valmiita koristeltavaksi. Itse käytiin koristeluun ihan tavallisia tusseja, mitä nyt sattui kotinurkista löytymään. Jos haluaa tehdä vielä värikkäämpiä versioita niin koristeet voi värittää kokonaan esimerkiksi vesiväreillä. 

helpot pääsiäiskoristeet

diy pääsiäiskoristeet

diy pääsiäiskoristeet

Grapponia kuvio määritteli aika paljon sitä miten koristelin nämä pääsiäismunat. Minusta näistä tuli sopivalla tavalla värikkäitä ja raikkaita. Minusta koristeet sopivat niin kauniisti keltaisista tulppaaneista ja lehtikuusen oksista tehtyyn kukka-asetelmaan. 

kukka-asetelma pääsiäinen

diy pääsiäiskoristeet

diy pääsiäiskoristeet soodataikinasta

diy pääsiäiskranssi

diy pääsiäiskranssi

Simppeli ja rennon näköinen kranssi syntyi mustikanvarvuista, pajunkissoista ja muutamasta höyhenestä. Kranssin pohjan pyöräytin kolmesta pajunoksasta, jotka sidoin kiinni vahvalla narulla. Paju on melko joustavaa ja sitä on helppo muotoilla haluttuun muotoon. 

Mustikanvarvuista ja pajunoksista tein pieniä kimppuja, jotka sidoin ohuella rautalangalla kiinni kranssipohjaan. Kimppuja sidoin toistensa lomitse, näin edellinen sitomiskohta jää piiloon. Itse halusin tehdä tälläisen melko harvan kranssin, mutta jos haluaa  tuuheamman ja ei näin rönsyilevän, kannattaa tehdä lyhyempiä ja tuuheampia kimppuja. Lopuksi laitoin kranssiin koristeeksi muutaman ruskean höyhenen. 
diy pääsäiskranssi
Minusta tästä tuli oikein nätti koristus, asettelin kranssin kuvien ottamisen jälkeen ulos ulko-oven viereen seinälle roikkumaan. Meille saapui hetki sitten uusi ulko-ovi ja en raaski oveen tehdä reikää. 
Ja, kuka sanoo, että kranssin pitäisi aina olla ovea koristamassa, kaunis kranssi sopii minne vaan. 

Joko siellä ruudun toisella puolella on aloitettu pääsisäiskoristelut?

Ihanaa uutta viikkoa ja pysytelläänhän me kaikki kotona mahdollisimman paljon <3 

<3 Pauliina

Kommentit

  1. Aivan ihania koristeita ❤️

    VastaaPoista
  2. Ihania koristeita ja tuo kranssi oli erityisen hieno, tykkään. Ja, taidankin napata tuon ideasi ja tehdä meillekin.
    Aurinkoista pääsiäisviikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos <3 Näitä oli myös ihan todella hauska tehdä. Mukavaa pääsiäistä sinulle <3

      Poista

Lähetä kommentti

back to top