Keltainen kahvipannu

" tervetuloa aikamatkalle menneisyyteen "

Vanha kulahtanut rahi sai uuden mahdollisuuden!

Olimme lomalla auttelemassa puolisoni isää muutossa ja siellä hänen kodissaan oli vanha kulahtanut jakkara/rahi. Se on tehty aikoinaan jonkinlaisesta vanerisesta pakkausrasiasta, sinällään jo ihan mahtava keksintö, hienoa kierrätystä. Halusimme antaa tälle nyt lähes kaatopaikkatuomion saaneelle vanhalle huonekalulle uuden mahdollisuuden. Tämä rahi on nimittäin nähnyt paljon, puolisoni isä muistaa sen olleen heillä niin kauan kuin hän on elänyt. Emme siis mitenkään voineet antaa rahin joutua pois perheen luota. Ja, ainahan meille pienet kunnostusprojektit kelpaa. 
Tulee aina niin hyvä fiilis, kun saa jonkin vanhan esineen ehostettua taas käyttöön. 

olohuoneen sisustus

Kaappien kätköistä löysimme maalinjämiä ja kangaspaloja. Niitä aikamme tutkailtuamme päätimme, että nyt rahi saisi samettisen verhoilun ja maalipinta sai pysyä vaaleana. Tämä rahi on ollut myös ainakin punainen ja sininen, sen kertoivat meille vanhat maalisudin jäljet rahin sisällä.
Nykyinen kangas oli jo todella haperoa ja täytteet aika paakkuuntuneet eli kunnostus tuli todellakin tarpeeseen, niin kuin varmasti alla olevasta kuvasta hyvin näkyy. 


rahin tuunaus

Tein rahiin vain ohuen pehmusteen vaahtomuovista, jota sitäkin onneksi löytyi pala valmiiksi kaapista. Leikkasin vaahtomuovista pyöreän palan ja asettelin sen kannen päälle, sen jälkeen kangas kiristettiin ja lyötiin nitojalla vaneriin kiinni kannen alapuolelta. Helppoa kuin heinänteko, jälki ei varmasti ole yhtä upea kuin jos verhoilija olisi sen tehnyt, mutta meille kelpaa erinomaisesti. 

Tämä oli niin ihana kunnostusprojekti, kun kaikki tarpeet löytyi omasta takaa. Jos olisin lähtenyt maalikaupoille olisin valinnut ehkä aavistuksen tummemman maalisävyn, mutta nyt mentiin niillä mitä oli ja hyvä siitä tuli näinkin. Tarkkasilmäiset varmaan huomaavatkin, että rahi on maalattu samalla vaalealla mintun sävyllä kuin meidän Ikean Ivar-kaapistot ruokailutilassa eli sävy on G370. 

olohuoneen sisustus

rahin tuunaus

rahi vanhasta rasiasta

Minusta rahi istuu nyt aika ihanasti meidän olohuoneen väritykseen. Ja ainahan maaliosat on helppo maalata uudelleen jos mieli muuttuu ja jostain toisesta projektista sattuu maalia jäämään yli. 

Nyt tämä vanha vanerinen kaunotar ainakin saa olla ihan paraatipaikalla kodissamme. Rahin sisälle saa säilöön vaikka villasukat, niitä siellä on kuulemma aina ennenkin ollut. Emme me tietenkään halua luopua tästä perinteestä. Rahissa ne ovat aina kätevästi käden ulottuvilla. 

<3 Pauliina

Kommentit

  1. Kaunis rahi ja todella kaunis olohuone <3!

    VastaaPoista
  2. Hieno tarina ja mahtavaa, että jaksoitte kunnostaa rahin. Se on aivan ihana ja sopii olohuoneeseenne vallan hyvin <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä olen niin onnellinen, että laitoimme rahin kuntoon. Siitä tuli minusta niin kaunis <3

      Poista
  3. Verhoilukangas mätsää Kaapon silmiin ��#matchymatchy
    T.Katsku

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

back to top