Keltainen kahvipannu

" tervetuloa aikamatkalle menneisyyteen "

Löytöjä Juthbackan markkinoilta!

Kesän ihanin rompetori on takana ja puhun tietenkin mahtavista Juthbackan markkinoista. Vietimme tällä kertaa Uusikaarlepyyssä kaksi yötä, vuokrasimme sieltä meren rannalta mökin ystäviemme kanssa. Oli aivan ihana reissu. Juthbackan markkinoiltakaan ei tarvinnut tyhjin käsin kotiin lähteä. Tässä upeassa tapahtumassa oli myyjiä hurjat 700, joten hassua olisi jos mitään ei olisi tarttunut matkaan. Tykkään tosi paljon näiden markkinoiden leppoisan letkeästä tunnelmasta. Myyjiä on kaikkialta Suomesta ja myös Ruotsin puolelta, joten tarjolla on myös hivenen erilaista tavaraa kuin rompetorilla yleensä on. 

vintage stringhylly

Minun ehkä paras löytö oli tämä upea vintage stringhylly, tässä hyllyssä oli mukana myös ihana lehtiteline, johon itse asettelin eniten käytössä olevat tarjottimet. Tämä hylly on aivan upeassa kunnossa ja hyllylevyt on täyttä puuta. 
Sijoitin hyllyn ruokailutilaan ruotsalaisen senkin viereen. 
Maksoin hyllystä 120 euroa, joka on kyllä paljon enemmän kuin yleensä kirppislöydöistä maksan. Mutta näin upeassa kunnossa olevia vanhoja hyllyjä ei kovin usein missään liiku. Tässä tuli mukana myös kolmaskin hyllylevy, mutta minusta se olisi tehnyt hyllystä liian täyteen ahdetun. 

vintage stringhylly

vintage stringhylly

vintage keittiö

Toinen ihan huikea löytö oli tämä käyttämättömän oloinen Elva leivänpaahdin ja missä värissä. Tämä on ihan täydellisen auringonkeltainen meidän keittiöön. Tätä pyörittelin vaikka kuinka kauan käsissäni, kun mietin että meillä on jo leivänpaahdin, en tarvitse tätä mihinkään. 
Olen kuitenkin niin tyytyväinen, että tämän ihanuuden itselleni hankin. Ei tälläisiä herkkuja ihan joka päivä vastaan tule. Hintakin tällä toimivalla kapistuksella oli varsin kohtuullinen 15 euroa. 

elva leivänpaahdin


Arabian suolapurkin nappasin mukaani kuudella eurolla. Tämä purkkisarja on Fransesca Lindhin suunnittelema. Purkeista löytyy tekstit suomen ja ruotsin kielellä. Sarjaa on valmistettu 60-luvulla. 


Läjä messinkiä ja kuparia lähti myös mukaan. Mikä lie romuharakka minusta onkaan tullut, kun kaikki kiiltävä kiinnostaa. Ikivanha kiharrin ja parturi kampaamo-kyltti matkaa tietenkin kampaamooni, kyltti on valmistettu aikoinaan Vaasan vankilassa. Minusta oli ihanaa, kun sain kuulla tarinan tämän kyltin takaa. 

Messinkinen pyyheteline päätyy luultavasti keittiöömme. WC-kyltti löysi paikkansa yläkerran vessan ovesta. Messinkiset vetimet ostin varmuuden vuoksi, jos vaikka kohta tulisi joku projekti jossa niitä voisi tarvita. Kauniita vetimiä on minusta aina niin hankala löytää. Vetimet kustansivat yhteensä 2 euroa. 

ystadd metall liljan

Jee, löysin toisen Ystad metallin valmistaman Liljan-kynttilänjalan. Olen tästä löydöstä todella iloinen, koska minusta nämä näyttävät parina ihan mielettömän kauniilta. Maksoin kynttilänjalasta 10 euroa. Juthbackasta matkaan lähti myös toinen messinkinen kynttilänjalka, tämän valmistajasta minulla ei ole mitään hajua. Jotenkin tuosta tulee kovasti Aarikka mieleen, mutta mitään merkintojä tästä ei löydy. 


Uulalaa, tässä meidän Kaapo esittelee meidän kylppärin uutta peiliä ja valaisimia. Aikamoinen tuuri kävi, sillä olen nyt monta vuotta yrittänyt metsästää alakerran kylpyhuoneen tyyliin paremmin sopivia valaisimia ja peiliä. Nämä posliiniset kaunottaret, ovat minusta juuri täydelliset sinne. Täytyy kuvata näitä vielä, kun saamme ne kiinnitettyä paikoilleen. Hintakaan ei päätä huimannut, peili maksoi 5 euroa ja valaisimet 2 euroa kappaleelta. 

arabia kaarina

Neljä Arabian Kaarina-sarjan pullalautasta ja yksi kuppi kustansivat yhteensä vaivaiset 6 euroa. Valitettavasti kupissa oli pieni iskeymä, mutta lautaset olivat onneksi täysin ehjiä. Lautasia on ihana yhdistellä keltaisten ja turkoosien puhalluskoristeisten kuppien kanssa. 

valokirjain

K niinkuin Kaapo, no ei tätä upeaa valokirjainta nyt meidän pienokaiselle sentään hankittu, vaikka Kaapo sen vieressä noin upeasti poseeraakin. Tämä kirjain päätyy minun kampaamon ikkunaan somistukseksi eli K niinkuin kampaamo Kotoisa. Valokirjaimen ostin kirpputori kisällistä Lahdesta. 

kuistin sisustaminen

Upean suurikokoisen sopivasti elämää nähneen messinkipotan ostin kukkaruukuksi. Potta kustansi kymmenen euroa. Puiset kauniit kynttilänjalat maksoivat yhteensä viisi euroa. 

messinkinen potta

Onko teille tämä tapahtuma tuttu? Itse olen vieraillut juthbackan markkinoilla nyt viisi kertaa ja varmasti mennään myös ensi vuonna. 

Ihanaa ja leppoisaa uutta viikkoa <3

<3 Pauliina 

Kommentit

  1. Voi että kun teillä on niin ihanan näköistä ja oloista! Uusi hyllysi oli upea löytö, en yhtään ihmettele, että se tarttui mukaan :). Sopii upeasti alla olevaan pikkupöytään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos ihanista sanoistasi <3 Tuo hylly suorastaan huusi minun nimeäni, en olisi voinut jättää sitä hankkimatta.

      Poista
  2. kaunista ja kodikasta.hienoja löytöjä.enpä ole kuullutkaan juthbacasta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos <3 Juthbackan markkinat on suomen suurin rompetori, ihana tapahtuma.

      Poista
  3. Lauantaipäivä oltiin Juthbackassa. Luullakseni ehdin katsella kaikki pöydät. Kotiin ei tullut mitään, mutta muutama ihana juttu mökille.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa, että onnistuit tekemään löytöjä. Kauhea määrä siellä oli kaikkea tarjolla tänäkin vuonna.

      Poista
  4. Hienot löydöt. Posliinivalaisin on Ifön Classic. Valmistetaan ja myydään edelleen, ei tosin noin herkullisen värisenä. Domus Classica myy Suomessa ja saa myös varaosia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Ilmeisesti noita valaisimia on myös Arabia valmistanut, löysin yhden lukijani vinkistä ihan vastaavia Arabian valmistamia posliinituotteita.

      Poista
  5. Hienoja löytöjä, ja aivan ihania nämä sinun kuvasi!
    Itse olen käynyt Juthbackassa parina vuonna. On kyllä tosi kiva tapahtuma!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kovasti <3 Juthbacka on kyllä ihan vertaansa vailla, viihdyn siellä niin hyvin.

      Poista
  6. Paristi on käyty. Muistaakseni viime kesänä jollain oli parturikyltti, päitä leikataan.
    Upeat on löydöt!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, olen haaveillut siitä päitä leikataan-kyltistä, se olisi niin loistava kampaamooni :D

      Poista
  7. Oi, upeita löytöjä! Vielä jonain päivänä mä toivottavasti pääsen myös Juthbackaan - toivottavasti jo lähivuosina.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen tapahtumaa kyllä vilpittömästi, ihan jo pelkästään tunnelman vuoksi ja saattaahan sieltä jotain löytää kotiinkin :D

      Poista
  8. For et flott kjøkken du har! Mange fine, retro detailjer! Og jeg likte veldig godt filleryen som du har lagt i trappen, og som holdes på plass i trinnene! Er filleryen lett å ta av for vask? Titt gjerne innom min blogg! Klem Cathrine

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

back to top