Keltainen kahvipannu

" tervetuloa aikamatkalle menneisyyteen "

Väriä elämään + arvontavinkki!

*Kaupallinen yhteistyö Frazada.fi:n kanssa

Meille tuli kotiin lisää väriä upeiden frazada maton ja tyynynpäällisen muodossa. Frazadat ovat Andien naisten jo vuosisatojen ajan kutomia kankaita, joita käytetään mattoina ja huopina. 
Materiaaleina frazadoissa käytetään itse kerityn lampaanvillan lisäksi joskus myös laaman- ja alpakanvillaa. Langat värjätään käsin ja luonnon väriäineita käytetään runsaasti.
Minusta on upeaa, että frazada.fi ostaa tuotteet suoraan käsityöläisiltä itseltään, jolloin heille jää työstä kunnollinen korvaus.

Minua itseäni viehättää frazadoissa ennen kaikkea niiden upeat kirkkaana hehkuvat värit, mutta myös se, että niissä todellakin näkyy tekijänsä kädenjälki. Yksikään frazada ei ole keskenään samanlainen.
Värit ja kuviot kertovat omaa tarinaansa: paikkakunnasta, perhetapahtumista, luonnonilmiöistä jne.
Myös villa materiaalina viehättää minua kovasti ja se sopii loistavasti lämmittämään kylminä talvipäivinä. 


Testasin frazada mattoa keinutuolin alle ja aika ihanalta pinkin sävyissä hehkuva matto, keltaisen kiikkutuolin alla näyttääkin.  Jos paikkaa ei löydy mattona voi tätä käyttää myös vilttinä, sängynpeittona tai vaikka sohvanpäällisenä vain mielikuvitus on rajana.
Raidallinen tyynynpäällinen näyttää ihanan raikkaalta keltaisen kiikkutuolin parina.Minulla on tällä hetkellä selvästi paha kuvio- ja värineuroosi. Rakastan yhdistellä erilaisia värejä ja kuoseja rohkeasti sekaisin. Minusta esimerkiksi nämä kaksi mattoa sopivat keskenään loistavasti yhteen, vaikka toinen on väreiltään huomattavasti kirkkaampi. Kaiken ei aina tarvitse olla niin sävysävyyn, tietynlaisilla ristiriidoilla saa sisustuksesta luotua mielenkiintoisemman.Kaapo on aivan rakastunut tähän lämpöiseen villamattoon, varmasti tuntuu ihanalta pötkötellä tämän lämpöisen huovan päällä. Toivottavasti hän ei kuitenkaan keksi testata kynsiään tähän kaunottareen.

Ihanaa viikon jatkoa ja ps. Instagram-tililläni on meneillään arvonta jossa voit voittaa itsellesi kaksi valitsemaasi frazada tyynynpäällistä juuri avatusta frazada.fi-nettikaupasta. Arvonta on voimassa 20.2. klo 20.00 asti.

<3 Pauliina


Kommentit

 1. Minusta uusi matto imee itseensä kaiken tenhon toisesta matosta. Vai johtuisiko se siitä, että uuden matot värit eivät ole minun makuuni? Makuasioista ei kannata "riidellä".

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä uusi matto on tosiaan huomattavasti kirkkaampi väreiltään ja kuvissa toinen ehkä näyttää pliisummalta kuin onkaan. Tykkään molemmista <3

   Poista
 2. Väri-ilottelua valkean talven keskelle <3 Kaapo ilmeestä päätellen miettii tiukasti ..pidänkö kynnet irti vai enkö pidä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä on satanut pari päivää kaatamalla vettä, joten näitä värejä on todella nyt tarvittu, piristävät mielen näin harmainakin päivinä.

   Poista
 3. Pidän väri iloittelusta. Taas aivan ihanan näköistä, osaat yhdistellä kauniisti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, ihana kuulla <3 Tulen niin hyvälle tuulelle näistä väreistä ja kuoseista.

   Poista

Lähetä kommentti

back to top