Keltainen kahvipannu

" tervetuloa aikamatkalle menneisyyteen "

Kirppisaalis Salosta!

Viime viikonloopuna olimme kyläilemässä rakkaiden ystäviemme luona Salossa, ihanassa Tyynelässä. Lauran Sateenkaaria ja serpentiiniä-blogista voit lukea juttua tästä ihanasta vanhasta talosta. 
Vierailut Tyynelään pitävät aina sisällään myös kirppiksien kiertelyä, koska se on meille kaikille rakasta ja mielekästä ajanvietettä. 

En ole muistaakseni koskaan joutunut palamaan Salon kirppiksiltä tyhjin käsin kotiin. Aina on löytynyt mieluisia kotiintuomisia ja niin löytyi myös tällä kerralla.


Arabian valkoisen teekannun nappasin mukaani, koska sen hinta oli niin kohtuullinen 6 euroa. Pannu oli ostettaessa todella likainen ja täynnä mustia naarmuja, mutta niin taas kerran Universal stonella sai ihmeitä aikaan ja pannusta tuli kuin uusi. Tykkään tosi paljon tämän kannun muodosta ja tuosta kauniista 50-lukua henkivästä rottinkikahvasta. Tämä teekannu on Ulla Procopen suunnittelema ja kannua on valmistettu ainakin kolmessa eri koossa ja kannua löytyy myös Hilkka-Liisa Aholan upeilla kukkakuvioilla. 


Arabian Ahmet-sarjan kahvikupin ja asetin nappasin matkaani kolmella eurolla, tämä oli minusta ihan loistava löytö. Näitä kauniita kupposia ei todellakaan enää kovin usein kirppiksillä vastaan tule. 
Kuvion on suuunnitellut Raija Uosikkinen vuonna 1968. 


Kaksi keltaista samettista tyynynpäällistä täydensi minun pastellin sävyisten sohvatyynyjen joukkion. Tyynynpäälliset ovat aitoa Ikeaa ja hintaa näillä kirppiksellä oli 2 euroa kappaleelta.


Hauska teakin värinen ripustin, on ilmeisesti ollut aiemmassa elämässään veitsiteline, mutta minä ostin sen itselleni korutelineeksi. Tähän saa niin kauniisti esille ihanimmat kaulakorut. Samalla se sitten toimii tauluna. Tällä telineellä oli hintaa 0,50 euroa.


Emme olisi oikeasti tarvinneet enää yhtään tälläistä pienikokoista mattoa, mutta kun näkee kauniin kotimaisen aitoa villaa olevan maton kirppiksellä...niin se tarve sitten unohtuu. Tämä vaalenpunaisena hehkuva upea matto kustansi vaivaiset 15 euroa. Näillä pakkasilla maton sai helposti raikastettua, kun antoi sille kunnon lumipesun. Sovitin mattoa meidän yläkerran ns. välihuoneeseen, tykkäsin tässä huoneessa ehkä enemmän valkoisesta paimentolaismatosta. Vielä tämä uusi hankinta siis etsii paikkaansa, saa nähdä minne tämä kaunis matto sitten lopullisesti asettuu. 



Kirpparilta lähti matkaani myös toinen Arabian kahvikuppi, tällä kaide-kuvioisella kupilla oli hintaa 2,5 euroa. Tassi oli rikkinäinen, mutta onneksi minulta löytyy kotoa vara-osia näille ihanille kupposille. Ei ollut tämäkään kuppi siis hinnankiroissa.


Iittalan valmistama suloinen Sarjaton-sarjan muki meinasi jäädä kirpputorin hyllyyn, koska sillä oli mielestäni hieman liikaa hintaa, mutta suloinen vaaleanpunainen väri kuitenkin hurmasi minut. Minulta löytyy yksi tälläinen muki tiilenpunaisessa värissä. Muki on ollut aivan täydellisen kokoinen teekupiksi, joten ajattelin toiselle samanlaiselle olevan myös käyttöä. Maksoin mukista 10 euroa.


Ruotsalainen Kockumsin valmistama suloistakin suloisempi emalikulho lähti mukaani euron kolikolla. Kulho on Arne Erkerin suunnittelema. Tässä  kyseisessä kulhossa oli minusta erityisen upea tämä syvä violetin sävy. Nämä pienet tarjoilukulhot ovat ihan täydellinen lisäys kattauksiin. Vaikka minulta löytyy näitä pikkuisia kulhoja jo useita tuntuu, että aina niille vaan löytyy käyttöä toisin kuin taas suurille kulhoille, joita olenkin laittanut paljon jo kiertoon.

Ihanaa ja leppoista sunnuntai-iltaa <3 

-Pauliina

Kommentit

  1. Meillä kotona oli lapsuudessani tuollainen teline ja siinä roikkui veitsien lisäksi paistinlasta. Mihinköhän sekin joutui? Kivat löydöt teit :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minustakin tuntuu, että kaikki lapsuuteni esineet ovat aikojen saatossa vaan hävinneet jonnekin.

      Poista
  2. Vau! Ihania löytöjä ja todella kohtuulliseen hintaan kaikki uutuudet lähtivät uuteen rakastavaan kotiin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt oli kyllä todellakin kirppiskeiju matkassa mukana ja onnistuin tekemään näin ihania löytöjä kohtuulliseen hintaan <3

      Poista
  3. Sulla on todella silmää kirppislöydöille!
    Ihaillen katselen aina kaikkia hankintojasi ja kotisi mielettömän kaunista tunnelmaa. Ja varmasti todella jälkijunassa kyselen, mutta mikä on kaunis tapetti kuvissa? En heti löytänyt blogiteksteistä tapetin nimeä. Suunnitelmissa tapetointi ja William Morrisilta testipelaajan teipattuna seinään, mutta tuo teidän tapetti puhutteli kovasti :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos, kyllähän sitä silmä harjaantuu kun tarpeeksi paljon jaksaa kirppiksiä koluta <3
      Tapetti on Boråstapeterin Flora, tykkään siitä ihan älyttömän paljon. Morrisilla on kanssa aivan upeita tapetteja.

      Poista
  4. Niin, siis testipaloja teipattu seinään eikä testipelaajaa... Vaikka voisihan sekin luoda omanlaistaan tunnelmaa jos joku pelaaja olisi teipattuna makuuhuoneen seinään :)
    Rakastan ennakoivaa tekstinsyöttöä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, ennakoiva tekstinsyöttö tekee toisinaan meille tepposia :)

      Poista
  5. Tosi hienoja löytöjä olet tehnyt. Minä en löydä mitään kirppiksiltä. Tytär väittää etten osaa etsiä oikealla tavalla. Tuollaisen tiikkisen veitsitelineen saimme aikoinaan häälahjaksi. Nyt on tuo teline jo jonnekin pois heitetty aikoja sitten, mutta yksi veitsi ja lihanuija ovat vielä jäljellä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä luulen, että silmä oppii etsimään niitä aarteita, kun vaan tarpeeksi ahkeraan jaksaa kirppiksiä kiertää :)

      Poista
  6. Kivoja löytöjä olet taas tehnyt. Ja, oi miten ihanan keväistä ja valoisaa teillä on. Itse en ole vielä ehtinyt vaihtamaan keväisempiä tekstiilejä, mutta sinun kuvien innoittamana saatan tänään vaihtaa hieman roosaa myös meille.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kaisa <3 Olen ihan fiiliksissä kaikesta tästä valosta mitä kotiimme on viime päivinä tulvinut, kevät oikeasti alkaa kohta olla käsillä <3

      Poista
  7. Voikun upeita löytöjä olet tehnyt! =) Mikähän niistä olis paras löytö.. Se kannu. Eiku matto. Eiku söpö Ahmet..Eiku kaikki!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, en minäkään osaa päättä mikä näistä on se kaikista mieluisin löytö, kaikki niin ihania <3

      Poista
  8. Hienoja löytöjä! Toivottavasti ette tyhjentäneet kaikkia Salon kirppiksiä, suuntaan itse sinne loppuviikosta :) Tuo veitsiteline uusiokäyttöön ei ehkä olisi sattunut omaan silmääni, hyvä keksintö!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä sieltä varmasti sinullekin löytyy, vaikka mitä ihanaa <3

      Poista
  9. Oi, pidän tästä suuresti. Hienosti kirjoitettu.:)

    VastaaPoista
  10. Moi! HIenoja löytöjä! Mitä kirpputoreja käyt katselemassa? Itse juuri Saloon muuttaneena kyselen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka. Täältä löydät kirppisvinkit saloon:http://keltainenkahvipannu.blogspot.com/2018/01/kirppisloytoja-salosta-ja-kirppisvinkit.html

      Poista

Lähetä kommentti

back to top