Keltainen kahvipannu

" tervetuloa aikamatkalle menneisyyteen "

Syksyisissä tunnelmissa

Kalenteri näyttää, että  on lokakuun ensimmäinen päivä, ihmetyttää vain että minne se syyskuu oikein hävisi. Tuntuu, että ensin oli helle ja sitten tuli kylmä. Onneksi lokakuu alkoi aurinkoisena ja kauniina.
On aina niin ihanaa, kun uusi viikko alkaa aurinkoisena, auringosta saa niin paljon virtaa.
Mutta halusimme tai emme niin syksy on todellakin täällä, kesäkalusteet on nostettu suojaan, viimeiset omenat on kerätty pihamaalta, pelargoniat on nostettu sisälle talvehtimaan. Vilteille löytyy taas käyttöä ja kynttilät tulee sytytettyä lähes joka ilta.
Ihanaa tämä syksyinen tunnelmointi. Rakastan kuistiamme näin syksyisin, siellä on vielä tarpeeksi lämmin istua viltin alla kynttilöiden valossa ja erityisesti syksyisin minua ilahduttaa pelargonioiden tuoma kukkaloisto. Pelargoniat innostuvat aina kukkimaan ihan hirmuisesti syksyisin, kun pääsevät taas sisälle lämpimään. Runsas kukinta johtunee myös siitä, että leikkaan pelakuita aika rajusti ennen kuin tuon kukat sisälle.
Kohta kuistilla ei enää tarkene istuskella, joten nyt olemme todellakin nautiskelleet ihanasta lasikuististamme. 
Vielä kun olemme saaneet tilasta sisustettua enemmän huonemaisen, on siellä todella ihana olla, rottinkeinusta on tullut minun ihan lempparipaikkani.

kuisti vanhassa talossa

kuistin sisustus


vanhan talon kuisti

simpukka rottinkituoli

rottinkikeinu

vanhan talon kuisti

Näyttäisi, että myös tänne hieman etelämmäksi on tulossa upea ruska, johtunee helteisestä kesästä. Minä niin rakastan syksyn värejä, tuoksua ja pimeneviä iltoja. Hetkiä jolloin saa vain olla rauhassa kotona tekemättä mitään, kesän levottomuus on mennyttä.
Illat pimenevät koko ajan, joten täytyy yrittää keksiä kaikki keinot siihen, ettei pimeys ala masentaa.
Minä nautin tällä hetkellä täysin siemauksin kotona oleskelusta ja kaikkia ihania projektejakin on mielessä monta, joten ei sitä vielä ehdi harmittelemaan pimeitä iltoja.

Mikä teidän mielestänne on parasta syksyssä?

Ihanaa lokakuuta teille kaikille <3

-Pauliina

Kommentit

  1. Parasta syksyssä on se tuoksu, viileä ilma(minulla aina tuskaa kun on kuumaa) ja se että kohta on taas mun synttärit 😂 ja myös sitä että voi alkaa miettimään mitä ihanaa vois tehdä jouluksi, koska sekin tulee ihan yhtäkkiä..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Monet tosiaan kärsivät kuumista keleistä, ainakin tänä kesänä :D Itse rakastan myös helteitä, mutta nautin myös näistä viileämmistä ilmoista suuresti. Nyt jaksaa taas paremmin puuhastella. Joulukin totta vie sieltä taas lähestyy. Onnea sinulle näin etukäteen <3

      Poista
  2. Sadonkorjuuaika. Tuntuu, etten milloinkaan syö niin hyvin kuin loppukesästä ja syksyllä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi tuo on niin totta, just tehtiin viikonloppuna ruokaa pelkästään oman pihan aineksista. Se on ihan parasta <3

      Poista
  3. Uskomattoman ahkeria kukkijoita nuo sinun pelargoniasi. Miten harvoin kastelet niitä talvikautena?

    Minusta syksystä tekee ainutlaatuisen se, että luonto rauhoittuu kiihkeän kasvukauden jälkeen, saa ihmetellä aamukastetta ja saa laittaa ruukkuihin talviasetelmia, pakastimesta saa ottaa erilaisia hilloja ja puutarhuri voi klasin takaa katsella muuttuvia ruskan värejä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ne kyllä jaksaa kukkia ja tuntuu, että vuosi vuodelta vaan ahkerammin <3 Kastelu tiheys riippuu paljon siitä missä pelakuut talvehtivat. Kuistilla olevia pelakuita kastelen talvella parin viikon välein ja silloinkin vain vähän. Kellarissa talvehtivia pelakuita kastelen ehkä kerran kuussa, koska siellä on niin viileää ja melko pimeää.

      Poista
  4. Minä tykkään myös paljon syksystä ja joka syksy tulee uutta intoa sisustamiseen! Ja tunnen ihan samoin, kesän jälkeen voi taas keskittyä olemiseen, eikä siihen kesään :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Syksyllä sisustusinto kyllä herää ihan kunnolla ja se on ihanaa <3

      Poista
  5. Tuo teidän kuisti on kyllä niin kiva. Ja, ihanat nuo vanhat täkit.
    Samaa tuossa mietin, minne syyskuu hävisi. No, nyt on aurinkoinen lokakuu alkanut ja ensimmäiset aamupakkasetkin ovat meitä kovistelleet. Vaatetta niskaan ja nauttimaan syksyn väriloistosta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, mä niin rakastan meidän kuisti, se on yksi toteutuneista unelmistani <3
      Todellakin täytyy nyt nauttia näistä upeista aurinkoisista syyspäivistä, uskoisin että tähän viileyteenkin taas tottuu <3

      Poista
  6. Nytkin ulkona sataa ja lujaa, ihana olla sisällä vällyjen välissä ja läppärin lämmössä ;) Vaikkakin tykkään kovasti ulkona olla kun on viileää. Ruskan värejä jo näkyy kivasti ainakin vaahteroissa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ruskaa alkaa olla kohta upeimmillaan ja ihanaa, että myös aurinko on näyttäytynyt näin lokakuussakin. Toivotaan kaunista ja aurinkoista syksyä <3

      Poista

Lähetä kommentti

back to top