Keltainen kahvipannu

" tervetuloa aikamatkalle menneisyyteen "

Pää kainalossa kirppikseltä kotiin

En olekaan hetkiin esitellyt teille kirppislöytöjäni, olen yrittänyt olla todella harkitseva uusien hankintojen kanssa. Kaappien siivousurakassa, kun löytyi niin paljon tarpeetonta tavaraa, että en halua tuoda lisää turhaa tavaraa kotiin. 
Muutamia ihania juttuja on kuitenkin tullut taas kotiin kannettua.

Ruokailutilan ruotsalaisen senkin päälle, löysin hauskan lintuaiheisen taulun. Tässä taulussa oli niin kauniin hempeä värimaailma ja hintaakin oli vain kolme euroa. Tämä taulu kaipaa vielä uudet kehykset, mutta tälläisenäänkin taulu on minusta kaunis lisä tähän senkin päälle kerääntyneeseen asetelmaan. Kirppiksiltä löytyneisiin keraamisiin pulloihin olen asetellut kuivuneita eukalyptyksen oksia ja pääsiäiskimpusta jääneen Mimosan oksan. 


Arabian Sointu-sarjan kynttilänjalka oli hieman arvokas hankinta, mutta näitä kynttilänjalkoja näkyy niin harvoin missään, että en voinut vastustaa tämän hankintaa. Maksoin kynttilänjalasta 12 euroa. Lisää juttua tästä Kaj Franckin suunnittelemasta upeasta Sointu-sarjasta löydät täältä(klik!).

Arabia Sointu-sarjan kynttilänjalka

Arabia Sointu-sarjan kynttilänjalka

Vanhan lasikarahvin ostin maljakoksi, tässä karahvissa minua viehätti erityisesti pyöreä muoto, eikä karahvi ollut hinnallakaan pilattu. Maksoin tästä 1,5 euroa.


vanha lasikarahvi

Olin luvannut itselleni, että en ostaa enää yhtään keraamista maljakkoa, mutta kun tälläinen kaunokainen tuli vastaan varustettuna yhden euron hintalapulla ja siitäkin tuli vielä alennusta -50% niin en vain voinut jättää tätä ostamatta. Ja, kuinka kauniilta maljakko näyttäkään vierashuoneen yöpöydällä, kaunis puuvillanoksa vielä viimeistelee asetelman. 

Puuvillan oksa, savimaljakko

Kauniit ruotsalaisen Laagerhausin valmistamat kukkatelineet ostin ulkokäyttöön, nämä sopivat hienosti pyöreään paviljonkiin. Hetki pitää vielä malttaa, että näihin uskaltaa kukkia ulos istuttaa. 
Maksoin telineistä ja ruukuista yhteensä 15 euroa. 

Lagerhaus kukkateline

Arabian Ahmet-sarjan sokerikon ja kermakon ostin hintaan 14euroa. Kuvion on suunnitellut Raija Uosikkinen ja sarjaa on valmistettu vuosian 68-73. 

Arabia Ahmet, Raija Uosikkinen

 Sitten esittelyvuoroon pääsee yksi todella outo hankinta, jonka jo tämän jutun otsikossakin mainitsen. Ostin pään, pikimustan pään. En sitten yhtään osaa sanoa, mikä minua tässä oudossa ostoksessa oikein viehätti. Joku tässä vaan kolahti ja niin siinä kävi, että tulin pää kainalossa kirpputorilta kotiin. Tämä pää ei ole ihan uusi, pää on valmistettu länsisaksassa 70-luvulla. 
Netistä googlettelemalla löysin Etsy.comista samanlaisen pään myynnistä, tämä on ilmeisesti ollut aikoinaan hattukaupan tai muun vastaavan somisteena.
Nyt tämä outo, mutta upea musta pää koristaa meidän ruokailutilan hyllyä.



Mukavaa uutta viikkoa kaikille!

<3 Pauliina



Kommentit

  1. Koska on niin mun makuun ja tyylinen, niin annan kehut ja ihastelut tuolle hyllylle ja sen asetelmille kokonaisuudessaan. Musta pää sopii sinne kun nenä päähän :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kitos, tykkään itsekin tosi paljon tuosta hyllystä ja ihanaa, että en ole ainakaan vielä ahtanut sitä täyteen tavaraa :D

      Poista
  2. Kivoja löytöjä. tuo pää on ihan huippu =D mistähän mä löytäsin itelle tollasen ;-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti! tuo pää on kyllä huikea, ensimmäistä kertaa osui minun kohdalleni tuollainen, en siis yhtään osaa vastata mistä noita löytyisi lisää. Pidän peukkuja, että löydät omasi jossakin kohtaa <3

      Poista
  3. Voi miten kaunista!

    Asian vierestä tämä kommentti, mutta pakko kysyä. Sinulla on aivan ihania harmaaksi maalattuja lattioita, muistatko niiden sävyjä? Ovat kauniin sävyisiä, kun eivät taita liikaa vihreään/siniseen liikaa. Olen omaan taloon etsimässä harmaata sävyä lattioihin, ja värin valinta on niiin vaikeaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos <3

      Lattiat on maalattu Tikkuran laasto-sävyllä. Minusta sävy on ollut ihan täydellinen vaaleanharmaa, joka ei taita liikaa mihinkään sävyyn <3

      Poista
  4. Pää on juuri sellainen että se on niin outo, että se on hieno! :)

    VastaaPoista
  5. Ihailen tätä teidän kotia niin paljon :) Kaikki sopii vaan niin hyvin yhteen!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

back to top