Keltainen kahvipannu

" tervetuloa aikamatkalle menneisyyteen "

Ensimmäiset kesäkukat ja pari uutta hankintaa puutarhaan!

Tänään koitti se päivä, kun uskaltauduin istuttamaan ensimmäiset kesäkukat pihalle.
Miten se voikaan olla aina niin upea fiilis, kun saa istuttaa ensimmäiset kesäkukat ulos.
Se fiilis, kun aurinko lämmittää kasvoja ja saa työntää sormet syvälle multaan. Minä vain niin rakastan sitä tunnetta, se tuntuu aina vaan yhtä ihanalta.

orvokki

Taimimyymälät pullistelevat jo vaikka mitä ihania kesäkukkia, mutta hallanvaaran vuoksi en uskaltautunut vielä hankkia muita kuin orvokkeja. Orvokit sietävät hyvin pientä pakkasta. Istutin orvokkien sekaan pari murattia, jotka myös sietävät kylmää melko hyvin.
Tällä kertaa istutuspuuhat olivat mieluisia siksikin, että löysin tänään kirpputorilta upean valtavan suuren lasitetun saviruukun. Tämä upea ruukku kustansi vaivaiset 7,5 euroa. Olen tälläisiä suuria ruukkuja välillä ihastellut puutarhamyymälöissä, mutta ruukut tahtovat aina olla aikamoisissa hinnankiroissa. Ruukku löytyi Porista Patakirppikseltä.
Vielä tämä istutus näyttää hieman ankealta, mutta eiköhän se siitä kaunistu, kun uudet istutukseni lähtevät kunnolla kasvuun. Toivotaan, että talvi ei yllätä puutarhuria niin kuin tapahtui viime vuonna. Viime vuonna vappuaatto aamuna sai pari kertaa hieraista silmiä, sillä yön aikana maan oli peittänyt paksu valkoinen lumipeite. Toivotaan, että tänä vuonna takatalvi ei yllätä.



Pihamaalla riitti paljon muutakin ihmeteltävää. Kevät tuntuu olevan tänä vuonna aika reilusti myöhässä, mutta hiljalleen maasta alkaa työntymään vaikka mitä kauniita kukkia.
Nämä pienet kauniit sipulikukat ovat kyllä ehdoton lupaus kesästä. Pihallamme kukkii tällä hetkellä krookukset, idänsinililjat ja sinivuokot. 

krookus

idänsinililja

Meidän puutarhassamme olleet vanhat aurinkokennovalaisimet olivat jo suureksi osaksi melkoisen uupuneita ja oli aika hankkia uusia valaisimia. Clas Ohlsonilta löysin tälläisen kauniin hehkulamppuja imitoivan valosarjan. Tämä kaunis valosarja tuo varmasti kaivattua valoa pimeisiin iltoihin.

Aurinkokenno valosarja

Orvokkien hakureissulla, silmiini osui upea peltinen flamingo. Kerroin teille jo aiemminkin kuinka hulluna olen näihin upeisiin vaalenapunaisiin lintuihin. Olen aiemminkin ihastellut samantyyppisiä puutarhakoristeita, mutta ne ovat aina olleet muovia. Nyt, kun metallinen versio osui kohdalleni olin aivan myyty. Siispä meidän pihaa koristaa nyt tämä ihana eksoottinen lintu <3
Onhan tuo nyt aivan sairaan ihana ja kaiken lisäksi olemme rakentamassa pientä vesiaihetta puutarhaamme, niin minusta tämä kaunokainen sopii lammikon vartijaksi paremmin kuin loistavasti.

Flamingo-koriste puutarhaan




Kissatkin viihtyvät ulkona, kun lämpötila on reilusti plussan puolella ja piha alkaa olla kuiva. Meillä oli niin mukava puuhapäivä pihalla ja huomenna jatkuu hommat.

Leppoisaa sunnuntai-iltaa kaikille <3

-Pauliina





Kommentit

  1. Ihania kuvia kauniista puutarhastasi.Orvokit ovat niin kauniita! Meillä on tuo sama valosarja pergolassa ja tykkään sen ulkonäöstä, mutta pettymyksekseni sen valoteho on melko olematon. En odottanutkaan että valo olisi kovin kirkas, mutta hiukan valaisutehoa kuvittelin siinä olevan.
    Mukavaa kevättä sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. orvokit ovat totta tosiaan niin upeita <3 Minäkin olen hieman pettynyt tuon valosarjan antamaan valoon, mutta onneksi se silti näyttää kauniilta :) Mukavaa kevättä myös sinulle <3

      Poista
  2. Kaunis puutarha teillä. Täällä aloitin kesäkukkien istutuksen, mutta kesken jäi kun olin puutarhalla kukkia liian vähän ostanut. Eli, uusi reissu puutarhalle olisi edessä.
    Mukavaa vappua ja alkavaa toukokuuta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos <3 Meillä taitaa olla edessä vielä monta reissua puutarhalle, mutta ne ovat vain mieluisia matkoja <3

      Poista
  3. Ihania kuvia ja tuo flamingo on ihastuttava :) Meilläkään kissat eivät talvella juuri ulkoile, mutta näin keväällä taas aloittavat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Flamingo on niin upea minustakin <3 Minusta on aina niin ilo katsella, kun kissatkin heräävät uuteen kevääseen <3

      Poista
  4. Pakko kysyä nyt, että mistä myymälästä tuon flamingon löysit?! Tuli aivan pakottava tarve saada itselle samanlainen.. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä löytyi Hong kongista <3 Olen niin rakastunut tähän puutarhan sulostuttajaan <3

      Poista

Lähetä kommentti

back to top