maanantai 4. syyskuuta 2017

Pelargonien muutto

Se aika koitti taas, pelargonit muuttivat ulkoa lasikuistillemme. Lämpötilojen kannalta olisi voinut vielä hetken muuttoa pitkittää, mutta muutamat meilläpäin vierailleet rankkasateet olivat saaneet rakkaat kukkaseni aika onnettoman näköisiksi. Halla ei ole vielä meidän suunnilla vieraillut ja sanotaan, että pelakuut kyllä kestävät pikkupakkasia, mutta itse en uskalla ottaa riskiä tässä asiassa. 
Kukat kaipasivat rankalla kädellä tapahtuvaa leikkausta ja ajattelin siinä samalla sitten ryhtyä tähän joka syksyiseen muuttorumbaan. Minun vanhimmat pelargonit lähtevät talvehtimaan nyt kuudetta kertaa.

Ensimmäisen talven pelakuut talvehtivat talomme yläkerran viileimmässä huoneessa. Kun kuisti remontoitiin puolilämpimäksi tilaksi oli päivän selvää, että sen täydellisempää paikkaa ei talvettamiseen ole. Pelargonit nimittäin talvehtivat parhaiten +10 asteen lämpötilassa, valoissa paikassa. 
Jos pelargoneja talvettaa normaalissa huoneenlämmössä, valontarve lisääntyy ja sillon voi olla paikallaan käyttää kasveille tarkoitettua lisävaloa.
Pelargonit sietävät kokemukseni mukaan kaikenlaista "kidutusta", mutta liiallinen kastelu saa juuriston helposti mätänemään.
Joten varsinkin talvi-aikaan kastelun kanssa kannattaa käyttää todellakin malttia.

Pelargonien talvettaminen ei todellakaan ole mitenkään vaikeaa, kasvi on todella sitkeä ja vaikka keväällä näyttää siltä, että peli on menetetty niin kannattaa antaa kukille hetki aikaa herätä uuteen kukoistukseensa. 
Meidän kuistilla pelargonit pysyvät kauniin vihreänä koko talven, koska lasikuistilla on niille tarpeeksi valoa tarjolla. 


Tänä vuonna en aiempien vuosien tapaan ottanut talteen yhtään pistokasta, koska meillä ei yksinkertaisesti ole enää kuistilla tilaa talvettaa ainoatakaan kukkaa.
Muutaman vielä kauniisti kukkivan varren kuitenkin säästin ja laitoin kukat maljakkoon ilahduttamaan meitä. 
Nyt on kuistilla ihana nauttia syyspäivistä ja ihastella kauniita kukkia <3

Mukavaa alkanutta viikkoa kaikille!

-Pauliina

16 kommenttia:

 1. On ne kauniita! :) Mä taidan säästää tänä vuonna vain Mårbackan. Se on kiitollinen talvehtija ja kestänyt jo muutaman talven yli. Meidän kuisti on niin pikkuinen, että taidan jättää nyt muille jutuille tilaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Liian ihania ja mä en raaski heittää mitään pois :D Onneksi vielä riittää tilaa talvettaa.

   Poista
 2. On siinnä muutama pelakuu <3 ihania! Jotenkin niistä tulee aina niin rakkaita, kun ne onnistuu talvehdittamaan :)
  Tervetuloa tutustumaan Maatiaiskanasen Elämää-blogiin :) Meneillään on syyssipuli arvonta, tule toki osallistumaan <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin rakkaus näihin vaan kasvaa, kun on saanut ne selviämään jo useamman talven <3 Kävin osallistumassa arvontaa, kiitos vinkistä :)

   Poista
 3. Ihanaa, että kukkivat vuodesta toiseen. (: Kauniita ovat.

  VastaaPoista
 4. Hei vaan ! Viimeinkin ehdin tutustumaan sinunkin blogiisi...terapian tarpeessa ollaan molemmat, hih :D

  Mulla tulee sinun kukista mieleen rakas edesmennyt anoppini, jonka Pelargoniat loistivat upeina lasikuistissa, kuten sinullakin <3 Jännä miten tuoksunkin voi aistia pelkkien kuvien kautta!

  Terkkuja pohjoisesta, tervetuloa kurkkamaan myös Idis & Interiööriä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei mahtavaa, kun tulit käymään ja todellakin tulen vastavierailulle :)

   Minun oma mummoni on "syypää" tähän minun pelargonia rakkauteeni, mutta kyllähän nuo kauniit kukkaset kuuluvat tuonne meidän lasikuistille <3

   Poista
 5. Aivan ihania! Itsekin nostin jo pelargoniat sisälle kun yöt ovat alkaneet olla melko kylmiä täällä Kaakonkulmalla :)

  Tuo teidän lasikuisti on aivan ihana! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Kyllä se halla alkaa jo vierailemaan täällä lännenkulmillakin.

   Poista
 6. Onpa sinulla paljon pelargonioita. Minulla ei ole tuollaista kuistia, jotenka en niitä säilytä yli talven. Ei mulla noin paljon ole kukkia, malttaa heittää pois.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitä useamman talven olen onnistunut näitä kaunottaria talvettamaan sitä enmmän niihin rakastuu, ei vain malta heittää enää pois. Tulee edulliseksi, kun on samat kesäkukat joka kesä :D

   Poista
 7. Kuudetta!!! No huh huh mikä viherpeukalo se sulla on. Mahtavaa <3

  Näitä kuistikuvia pitää aina katsoa moneen kertaan - taitaa muuten olla mun lempinäkymä teidän kodissa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuisti on minunkin lempparipaikkani ja kyllä se taitaa olla niin, että tuo kuisti on syypää siihen miksi pelargonit selviävät hengissä vuodesta toiseen :D <3

   Poista
 8. Kukkasi ovat kyllä hienossa kunnosa. Itse asiassa sinun ohjeilla lannoituksesta, minunkin pelakuut kukoistavat oikein kivasti. Minulla ei valitettavasti ole kuistia, joten temppuilen näiden kanssa aina jotenkin talven yli. Kaikki eivät selviä, mutta sitkeimmät sentään. Taidan viedä näitä tänä vuonna yläkertaan, vaikka sellä onkin remppa kesken. Se on tämän talon valoisin paikka. Kuistisi on kaunis katsella ja varmasti täydellinen kukkien hoitola.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan ihana kuulla, että sinunkin pelakuut ovat kukoistaneet tänä kesänä. Lämpimässä talvettaminen on kyllä hieman haastavaa, mutta se onnistuu onneksi kuitenkin <3 Ihanaa syksyä sinulle!

   Poista