Keltainen kahvipannu

" tervetuloa aikamatkalle menneisyyteen "

Pikkuruinen kylpyhuoneemme

Minulta kysyttiin jo kauan sitten, että minkälaiset pesutilat talostamme löytyy.
On siis vihdoin aika esitellä teille meidän pieni, mutta kuitenkin ihan toimiva kylpyhuoneemme. 
Pihasaunan esittelinkin teille jo aiemmin, jutun löydät täältä (klik!)

Laajensimme keskikerroksen pikkuruisen WC:n kylpyhuoneeksi viitisen vuotta sitten, aiemmin talon ainoa suihku löytyi kellarikerroksesta saunan yhteydestä. 
Voitte varmasti kuvitella, kuinka kammottavaa oli peseytyä lähes jääkylmässä kellarissa. 
Talon ostohetkellä oli siis jo selvää, että peseytymistilat oli saatava lämpimiin asuinkerroksiin. 
Halusimme kuitenkin, että märkätilat olisivat mahdollisimman riskittömät meidän talovanhukselle, joten päädyimme suihkukaappiin. 
Aiemmin olen aina inhonnut suihkukaappeja, mutta kun kaappi on tarpeeksi laadukas ja hyvin tehty, se ei nitise eikä natise, on sitä oikein miellyttävä käyttää. 
Suihkukaappi on ollut minusta aivan loistava ratkaisu, koskaan ei tarvitse suihkuttelun jälkeen lanata lattioita eikä roiskuva vesi kastele seiniäkään. 
Kylpyhuone on helpompi pitää puhtaana, vaikka täytyy myöntää, että ei suihkukaapin peseminenkään mitään herkkua ole. Meidän pihasauna on sen verran ihana ja ahkeralla käytöllä, että tämä suihkutila jää aika vähäiselle käytölle, joten kaappikin pysyy puhtaana kuin itsestään. 

 


Allastason teimme Ystävä-merkkisistä ompelukoneen jaloista. Kylppärin ajaton mustavalkoinen lattialaatta on edelleen kovin mieluinen. Kylpyhuoneen toisen puolen seinät paneloitiin valeponttipaneelilla ja suihkukaapin puoleiset seinät laatoitettiin valkoisella 15x15cm laatalla. 
Pyrimme tekemään kylpyhuoneeseen ajattomia ratkaisuja, jotka eivät olisi kuitenkaan ihan liian tylsiä. Minusta onnistuimme tässä tavoitteessa aika mukavasti, koska vieläkään ei viiden vuoden jälkeen kyllästytä ja kylpyhuone on edelleen todella mieluinen. 

 


Kylppärin seinälle vessanpöntön yläpuolelle laitoimme mustaksi maalatut Ikean hyllyt, hyllyillä vanhoissa purkeissa ja purnukoissa säilyvät pinnit, hiuslenkit ja muut kauneudenhoitotarvikkeet. 
Kirpputorilta löytynyt vanha lääkekaappi pitää sisällään hiusten- ja ihonhoitotuotteita. 
Kun säilytystilaa on näinkin vähän ei tule ostettua, kun oikeasti tarpeellisia tuotteita. 






Tämän vähän minun makuuni liiankin maalaisromanttisen hyllyn tilalle haluaisin löytää uuden hyllyn, mutta vielä ei ole tullut mieluista vastaan. Täytyy odottaa sen oikean löytymistä, jos teillä on hyviä vinkkejä mistä löytyisi kivoja pieniä seinähyllyjä niin mielelläni otan vinkkejä vastaan. 



Tälläinen on meidän pieni kylpyhuoneemme, hyvin täällä hoituu ilta-ja aamupesut.
Kyllä sitä kieltämättä välillä ajattelee, että miksi näinkin suuressa talossa on näin hirmuisen pieni kylpyhuone. Mutta emme me kyllä suurempaa tarvitse, tämä riittää, ei aina tarvitse olla niin suuruudenhullu. Jos pienet vessat on riittäneet ihmisille ennenkin miksi ne ei riittäisi nykyihmisellekin.

Näiden vessajuttujen siivittämänä, toivotan teille oikein mukavaa viikonloppua! 

<3 Pauliina 


Kommentit

  1. Hyvältä näyttää! :) Myös meillä on pieni vessa ja suihkukaappi. Suihkukaappi on ollut kyllä loistava hankinta. Kun neliöitä on vähän, niin koko vessa ei ole märkä suihkun jälkeen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meilläkin saisi kyllä ilman suihkukaappia luututa suihkuttelun jälkeen ihan koko vessan, joten todellakin ihan paras ratkaisu näin pieneen tilaan.

      Poista
  2. Kaunis vessa-kylppäritila. ihana toi altaan jalat, hieno idea.
    Tiedän mitä on käydä suihkussa kellarikerroksessa. Asuin rintamiestalossa jossa suihku oli alhaalla, oli pikkuusen kylmä kun tuli takaisin omaan kämppään.
    Onneksi olin nuori ja omistin nopeat jalat, ettei tarvinnut talvella aivan paleltua.
    Meillä oli myös sauna siellä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Todellakin näiden vanhojen talojen kellarit ovat todella kylmiä. Meidän on joskus tarkoitus tehdä osasta kellaria lämmintä tilaa, mutta se on kallis ja suuri projekti.

      Poista
  3. Kokeile maalata toi hylly spraymaalilla mustaksi ni on vähemmän romanttinen ja rimmais allastasoon :D on kyllä nätti kylppäri <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei välttämättä ollenkaan huono idea, pitääpä pohtia :D Kiitos <3

      Poista
  4. Ihastuttava kylpyhuone teillä. Joskus on vaan mentävä käytännöllisyys edellä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! Joskus se käytännöllisyys on vaan kauneutta tärkeämpää!

      Poista
  5. Ihana pikkukylppäri!
    Minulla oli samat ajatukset mielessä oman kylppärirempan kanssa: ajattomia, mutta ei tylsiä ratkaisuja. Minultahan löytyy tuo sama lattialaatta ja allastasoksi pyöriteltiin myös ompelukoneen jalkoja! Meidän pikkukylppäriin ei vaan mahtunut, joten päädyttiin sitten toisenlaiseen ratkaisuun.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos <3
      Me suunniteltiin ensin allastasoksi vanhaa pesukomuuttia, mutta sitten olisi joutunut istumaan pöntöllä polvet suussa :D Ompelukoneen jalat olivat siis ehkä vähän käytännöllisempi ratkaisu!

      Poista
  6. Ai miten ihana tuo allaskaappitoteutus. Ja muutenkin suloinen kylppäri! :)

    VastaaPoista
  7. Upea! Hyllyn maalausta kannatan! Spraylla hupsista vaan. Pesualtaan jalka on ihan huippu. Suihkukaappiin mekin päädyimme aikaan, mikä osoittautui erinomaiseksi. Tassuammeunelmastani olen luopumassa. Saunalla, kun on amme, jossa fiilistelen tarvittaessa. Kesäiloja! Tuija

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täytyy tosiaan harkita tuon hyllyn maalaamista, ei hassumpi idea ollenkaan. Minäkin haaveilen ammeesta saunalle, mutta ei se vaan mahdu sinne mitenkään :D Ihanaa kesänjatkoa sinulle!

      Poista
  8. Oi kun soma kylppäri! Se on juuri sopivan kokoinen, kun siellä mahtuu tekemään tarvittavat toiminnot. Ei vanhojen talojen huoneita raaski tuhlata jättimäiseen kylpyhuoneeseen.;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos <3 Minustakaan ei ole mitään järkeä lohkaista liian suurta tilaa kylpyhuoneelle. varsinkin kun yläkerrasta löytyy toinen pikkuvessa ja pihasauna peseytymiseen, tuntuisi ihan hölmöltä rakentaa suuri kylpyhuone tähän taloon :)

      Poista
  9. Teillä onkin kivan näköistä! Ihana tuo laatoitus myöskin. Tuommoinen tyyli säväyttää minuakin, tykkään myös yhdistellä hieman retroa sisustukseen. Hyvän kokoinenkin tuo kylppäri. https://www.remonttioulu.fi/remontti/sauna-ja-kylpyhuoneremontit

    VastaaPoista
  10. Kaunis kylpyhuone. Hyvä että on tuo suihkuseinä, ei vesi roisku kaikkialle. Meidän täytyisi suihkuseinä hankkia myös meidän kylpyhuoneeseen, nyt kun sinne aletaan tekemään remonttia. Kiitos inspiraatiosta.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

back to top