Keltainen kahvipannu

" tervetuloa aikamatkalle menneisyyteen "

Vuoden ensimmäiset kirppislöydöt

Nyt on vuoden ensimmäisen kirppispostauksen aika. Joulunaikaan ei hirveästi tullut kirppiksiä kierreltyä, mutta joitakin löytöjä sentään tuli vielä loppu vuodestakin tehtyä eli osa tämän jutun löydöistä on viime vuoden puolelta. Viime viikonloppuna kiertelimme lähialueen kirppiksiä ystäviemme kanssa. Tarkoituksenamme oli metsästää astioita kahvilaan, jonka ystäväni on avaamassa Helsinkiin maaliskuun aikana. Toki kirppiksiltä löytyi jotakin mukavaa myös meidän kotiin. 

Viikonloppu sujuikin vallan mukavissa merkeissä, kun ystävämme valmisti meille herkullisia ruokia ja minä kuvailin hänelle ruokakuvia mainosmateriaaliksi. En ole aikaisemmin kuvannut varsinaisia ruokakuvia, mutta minusta saimme ihan hyvää jälkeä aikaan, laitan kuvia jossakin vaiheessa tänne blogiinkin. 

Nyt asiaan eli kirppislöytöihin!

Yksi ihanimmista Finelin kuvioista on Raija Uosikkisen suunnittelema Kehrä. Minulta löytyy tämä kulho isossa koossa keltaisena, punaisena ja valkoisena. Pieniä kulhoja tällä kuviolla en ole nähnyt muita kuin punaisia. Finelin pienet emalikulhot oikeastaan millä tahansa kuviolla tuntuvat olevan aika kiven alla, joten en mitenkään voinut jättää tätä söpöä pikkukulhoa kirpputorin hyllylle. 


Arabian tarjoilulautanen Leinikki-kuviolla löytyi kymmenellä eurolla, minusta hinta oli varsin kohtuullinen. Tämä kuvio on todella harvinainen, koska sitä on valmistettu vain yhden vuoden ajan, vuonna 1971-72. Leinikkiä on valmistettu myös keltaisessa värissä. 


Mielettömän kaunis ja todelliseen tarpeeseen hankittu tanskalainen messinkinen kastelukannu löytyi kahdella eurolla. Kyllä nyt voi huoletta unohtaa kastelukannun pöydälle lojumaan niin kaunis esine tämä mielestäni on. Olisi mahtavaa jos kaikki tarpeelliset ja käytännölliset esineet olisi myöskin esteettisesti miellyttäviä. 


Ihana lukijani vinkkasi minulle pienestä ja todella söpöstä Arabian pilkkukulhosta. Minulta löytyi entuudestaan samanlainen kulho keltaisilla pilkuilla. Kulhojen koriste on Raija Uosikkisen käsialaa ja sarjan nimi on Ping Pong. 


Voihan täkki, olin niin vannonut ja luvannut itselleni, että yhtään täkkiä ei tähä talouteen enää tule, mutta kuinkas sitten kävikään. Tämä täkki lojui pimeässä nurkassa ja sieltä nurkasta se suorastaan kutsui minua luokseen. Tämän täkin värit ja kuvio olivat minulle liikaa, en pystynyt vastustamaan kiusausta ja vielä kun hintakin oli varsin kohtuullinen niin lähdin sitten täkki kainalossa kotiin. 
Mutta on se vaan niin pökerryttävän herkullinen, että ei minua tämä ostos harmita <3 



Arabian käsinmaalattu soma maljakko 60-luvulta on ehkä yksi parhaita löytöjäni pitkään aikaan. Tämän tyylisiä maljakoita liikkuu todella vähän tai jos näihin jossakin törmää on hinta aivan tähtitieteellinen. Minusta tässä maljakossa on vieläpä kovin trendikäs väritys ja kuviointi. Pohjan vanhan roosan väriset raidat ovat todella kauniit ja tekevät maljakosta raikkaan näköisen. 



Viimeisimpänä löytönä upea vihreä kannu. Tämä ei ehkä ole ihan minun tyypillisimpiä ostoksia, mutta jokin tässä karun kauniissa kannussa ihastutti. Vihreä on hiipinyt kotiimme jo pitkän aikaan, joten ehkä se oli vihreä väri joka kiinnitti ensimmäisenä huomioni. Tykkään kovasti myös tämän kannun rustiikkisesta olemuksesta, kannussa on klohmoja, epäsymmetrisyyttä ja jälkiä joista todellakin huomaa että kannu on käsintehty. Kannu on käsittääkseni Kupittaan saven valmistama. Ihana löytö. 




                               Nyt toivottelen teille kaikille hyvää alkanutta viikkoa! 

                                                                     -P

Kommentit

  1. Täkkejä ei voi olla liikaa❤
    Harmittaa vieläkin, kun olen osan myynyt eteenpäin😃 Huippulöytöjä muutkin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehkä ei, alkaa vaan tuntumaan että meillä niitä on kyllä jo muutama yli tarpeen :D Mutta on ne vaan niin ihania ❤️

      Poista
  2. Aivan ihana tuo kastelukannu! Myös maljakon ja vihreän kannun kelpuuttaisin meille mielelläni. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kastelukannu oli minusta ihan huippulöytä olin sellaista ehtinyt jo melko pitkään metsästämään <3

      Poista
  3. Nyt alkaa maljakon vihreys leviämään naamalle, niin ihania löytöjä olette taas tehneet. Ja tietysti harjaantuneet silmät, tieto ja hyvä maku kulkevat teillä käsikkäin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi toivottvasti sinunkin tielleni osuu hyviä löytöjä, kyllä sitä tosiaan silmät harmaantuu kun vaan jaksaa ahkerasti kirppiksiä kiertää :)

      Poista
  4. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  5. Onpa upeita löytöjä! Noista olisin varmasti itsekin kotiuttanut ainakin vihreän kannun ja käsinmaalatun maljakon. Miten en ole itse vielä keksinyt etsiä kaunista kastelukannua! Se ostoslistalle seuraavaksi! Kiitos vinkistä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaunis kastelukannu on ilo silmälle ja varmasti myös kukille :D

      Poista
  6. Iik mitä löytöjä taas! Aivan ihania. Mukavaa viikkoa myös sinulle.

    VastaaPoista
  7. No voi kannut!:p Molemmat olis lähtenyt myös mun matkaan, tosi hienot!

    VastaaPoista
  8. Kauniita löytöjä! Punainen kehräkulho kelpaisi tännekin <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos <3 Toivotaan, että punainen kehrä ja sinä kohtaatte pian <3

      Poista
  9. Kastelukannu on mieletön! Itse en olisi kirpparilla edes tajunnut tuollaisen esteettistä arvoa! Olisin kattonut vaan, että jaahas tommosta romua.. Mutta kuinka kaunis se onkaan! Tekisi mieli mennä heti ja heittää roskiin omat muoviset Tokmannin irvitykset! Sulla on todella silmää näihin hommiin! Ja nää sun kuvat! Ihan pökerryttää, miten makeita osaat ottaa! Hyvää alkanutta vuotta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikö olekin, minusta kastelukannu on ihan huiman kaunis! Kiitos ihanista kehuista, minä aivan punastellen täällä <3 Ihanaa alkanutta vuotta myös sinulle!

      Poista
  10. Hupsista, oletpa taas löytänyt lisää aarteita kotiisi! Kauniita ovat ja moni niistä arjessa tarpeellisia, kauneuden lisäksi. Sinulla on hyvät kirppissilmät:))) Mukavaa talvista viikkoa sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kirppisilmät kummasti harjaantuvat, kun jaksaa vaan kierrellä :) Tälläiset käyttöön pääsevät löydöt ovat ehdottomasti niitä mieluisimpia löytöjä. Ihanaa loppuviikkoa <3

      Poista
  11. Vihreä kannu tuossa rahin päällä<3<3,ihan kirsikkana hatussa ja sulkana kakussa,kaikkien muiden ihanien kuvien lopussa.Nautittavaa katseltavaa<:

    VastaaPoista
  12. Hyviä löytöjä. Tuo arabian maljakko kelpais mullekin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Maljakko oli todellinen löytö, noita ei näe enää oikein missään <3

      Poista
  13. Ihana kastelukannu!! Eikä!! Minäkin tahon!! Indiskassa oli samantyylinen 30€... ihana blogi sinulla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oho, ai tälläisiä saa uutenakin, käyn niin harvoin missään kaupoissa niin ei ole osunut silmään :) Indiskassa on kyllä usein kivoja juttuja myynnissä. Kiitos <3

      Poista

Lähetä kommentti

back to top