Keltainen kahvipannu

" tervetuloa aikamatkalle menneisyyteen "

Kiva kirppispäivä


Terveisiä täältä remontin keskeltä, on se niin ihmeellistä miten yhden huoneen remontti saa koko talon ihan hyrskyn myrskyn. Luulisi, että tämän kokoisessa talossa remontin pystyisi paremmin rajaamaan vain osaan talosta. Vai meneekö se vain niin, että kun jossakin on sotku syntyy sotkua helpommin myös muualle, kun ei jaksa välittää. Tyyliin yksi maalipurkki jää huoneen nurkkaan ja kohta sen seurana on pari listanpätkää jne. Otimme alkuviikosta vähän taukoa rempasta ja lähdimme Turun suunnille kirppistelemään ja ostamaan loppuja remppatarvikkeita. 

Turun kirppiksillä tulikin vastaan varsin kivoja ja edullisiakin löytöjä. Ensimmäisenä ihana Arabian kynttilänjalka, tämä kynttilänjalka on leiman perusteella 50-60-luvulta ja koriste on käsittääkseni Raija Uosikkisen suunnittelema Sienna.


Seuraavana kaunis ruotsalainen Gefle Upsala-Ekebyn tarjoiluvati, tämä kustansi vaivaiset 50senttiä. Tykkään kovasti Geflen selkeälinjaisista astioista ja koristeista, tämän koristeen nimi on Spinett.


Marimekon muki "siamilaiset sydämet" täydensi hyvin Marimekon mukikokoelmaani, näistä mukeista kelpaa nauttia aamukahvit.


Tämä saksalainen maljakko oli ihan pakko ottaa mukaan, löysin viime kesänä Vaasasta tämän samaisen sarjan vadin. Tälle maljakolle oli laitettu hintaa huimat 50senttiä. Saksalaista keramiikkaa ei jostain syystä hirveästi Suomessa arvosteta, vaikka minusta sieltä on tullut todella kauniita astioita ja varsinkin maljakoita. 


Muutama kukkaruukku lähti myös matkaan, vasemmanpuolimmainen on Richard Lindhin Arabialle suunnittelema. Näitä ruukkuja näkee usein kirppiksillä, mutta valitettavan usein aluslautanen on mennyt hukkaan ja siksi ruukut ovat jääneet ostamatta. Tällä kertaa oli onneksi lautanenkin mukana ja muutenkin ruukku oli vallan kelpo kunnossa ja niin kauniin värinen, että ei ollut muuta vaihtoehtoa kuin ottaa ruukku kyytiin. Oikeanpuolimmaisesta ruukusta minulla ei ole tietoa minkä valmistajan tekele on, mutta jotain kaunista tässä oli ja hintalappukin oli oikein mieleinen. Pitihän näihin uusiin ruukkuihin tietenkin hankkia jotakin täytettä kukkakaupasta, toiseen päätyi violetinsävyinen Muorinkukka ja toiseen Liuska-aralia.


Olohuoneen seinälle löytyi täydennystä. Seinällä on jo pitkä roikkunut yksinäinen kukkateline ja nyt se saa kaverin tästä euron löydöstä. Ihanaa, saa lisää vihreyttä olohuoneen harmaalle seinälle. 


Pienen pieni ja aika reppanassa kunnossa oleva kuparinen kannu kustansi 50senttiä, tämä päätyy läninnä kuvaurekvisiitaksi ruokakuvauksiin. Kannun pohjassa on stanssattuna Suomen lippu ja sain sen perusteella selville, että kannun on suunnittellut korusuunnittelija Jan Salakari Suomen matkailijayhdistykselle.


Uu, mikä ihana vaaleansininen kattovalaisin. Tämä kaunotar päätynee kuistillemme, uskoisin että tämä valaisin antaa kauniin pehmeä valon. Valaisin kustansi 6euroa.


Seuraavana löytö, joka oli näistä kaikista ehkä mieluisin, vaikka minulla on näitä Kaarina Ahon Arabialle suunnittelemia Harlekiini-maljakoita jo monta niin aina kun uusi koko/väri tulee joukon jatkoksi tulen todella iloiseksi. Tämä yksilö kustansi 10€ ja minusta hinta oli varsin edullinen ehjästä ja hyväkuntoisesta maljakosta. Olen menettänyt totaalisesti sydämeni näille kaunottarille.

Pari ihanaa ruotsalaista teekupposta tarttui myös matkaan, eikä nämä ihan mitä tahansa kupposia olekaan. Kupit ovat Stig Lindbergin Gustavsbergille suunnittelemia Blå aster kuppeja. Kupit ovat olleet tuotannossa 60-luvun lopulla ja ne otettiin uustuotantoon vuonna 2008. Valitettavasti näistä löytämistäni kupeista uupuu tassit, mutta voi näitä kuppeja toki käyttää vaikka yksiväristen Teema-lautasten kanssa. Maksoin kupeista 2euroa kpl.



                                                                Ihanaa viikonloppua!

                                                                     <3 Pauliina

Kommentit

  1. Aivan ihania löytöjä taas kerran! Mulla on tosi pitkä kirppistauko takana. Tosin en kyllä uskoisikaan löytäväni täältä Helsingistä yhden päivän aikana tuollaista saalista 😊 ainakaan kovin halvalla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mun pitäisi kyllä nyt ehdottomasti pitää taukoa, on tullut niin paljon tehtyä löytöjä viime aikoina :D Kirppistely on vaan niin ihanaa puuhaa <3

      Poista
  2. Tuollaiset kupit minäkin haluaisin, vaikka ilman tasseja. Otan vinkkejä vastaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei noita kuppeja ole aikaisemmin minun kohdalleni sattunut, onnea sinulle etsintään <3

      Poista
  3. Hienoja löytöjä! Varsinkin nuo sinikuviolliset kupit! Ihanat!

    VastaaPoista
  4. Mä en siis kestä noita sun kirppislöytöjä, kun ne on niin huikeita!!
    Noi kupit on NIIN hienot ja mistä noita maljakoitakin voi aina löytyä... ei vaan täältäpäin.
    Mutta aivan ihanat löydöt!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En minäkään kestä, mun olisi pakko pitää taukoa kirppistelystä ettei koti tule liian täyteen :D Kirpoistely on vaan niin ihanaa puuhaa <3

      Poista
  5. Ihanat löydöt. Itse kun vähennän tavaraa, niin kirputkin on jäänyt kiertämättä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

      Poista
    2. Tekstinsyöttö kirjoittaa omiaan :-)

      Piti viä sanoa, et mulla on myös tuo kukkateline eikä kulkuväline :-)

      Poista
    3. Hih, ennustava tekstinsyöttö on kiva kaveri ;) Minun pitäisi myös pitää kieppistaukoa, mutta en taida pystyä liian mukavaa hommaa :D

      Poista
  6. Olipa ihania löytöjä. Etenkin ne siniset kupit!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siniset kupit olivat kyllä mahtava löytö ja vieläpä edullinenkin :)

      Poista
  7. kivat löydöt oot taas tehnyt.pitäs itsekkin ottaa asiaksi ja lähteä kiertelemään tämän paikkakunnan muutama kirppis....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiertely aina kannattaa, ei sitä koskaan tiedä jos onnistaa <3

      Poista
  8. Kivoja löytöjä :)
    Kuskasin eilen lapsia harrastuksiin ja tarkoitus oli käydä kuluttamassa aikaa kirppiksellä. Tietysti olin jättänyt lompakon väärän takin taskuun, ja juuri silloin kun on liikenteessä ilman rahaa, ihania löytöjä suurin piirtein putoilee päähän! Onneksi sain lainattua vähän rahaa ja ehdin takaisin kirppikselle ennen sen sulkeutumista vaikka kiire meinasi tulla..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi ei! Tuo on kyllä niin tyypillistä, silloin sin löytää aarteita kun ei saisi löytää :D Onneksi sait edes osan aarteista lunastettua kotiin <3

      Poista
  9. On se kumma, miten toiset löytävät ja toiset eivät sitten millään ;)

    VastaaPoista
  10. Upea vihreä väri,jota lasitus vielä korostaa, tuossa Lindhin kukkaruukussa<:Muistaakseni ne teidän samettiset verhot on melko samanväriset..Vihreät jutut vaan aina vetoaa minuun<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kukkaruukun väri on kertakaikkisen upea, verhot ovat tosiaan aika lähellä samaa väriä ehkä tuo ruukku on vähän sinisempi :) Vihreä on kaunis väri!

      Poista
  11. Kivoja ja oikein sopuhintaisia löytöjä! Missä kaikissa paikoissa kävitte?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Käytiin Hassisella, Mimmin kirppiksellä, Kaarinan Ekotorilla, Manhattanilla ja vanhassa nestorissa :)

      Poista
  12. Kivoja löytöjä! :) Täytyisi varmaan lähteä joskus sinne päin kirppiksille, kun täältä ei tunnu löytyvän ikinä mitään. Aika hiljaista ja tyhjää on ollut monella lähikirppiksellä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä täällä meilläpäin on myös aika tyhjää tällä hetkellä, mutta Turun kirppiksillä ei ollut tyhjyydestä tietoakaan :)

      Poista
  13. Paljon huikeita löytöjä - mutta tuo kukkateline seinälle on juurikin melkoisen herkku juuri nyt!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se todellakin on herkku ja varsinkin kun olin sellaista jo ehtinyt tovin metsästää niin Kyllä oli hymy herkässä kun siihen vihdoin törmäsin <3

      Poista
  14. Sä oot kyllä käsittämätön kirppishaukka! Hienot löydöt taas.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :D Kirppishaukka! Mun pitäisi kyllä oikeasti pitää taukoa, mutta kun en pysty! :D

      Poista
  15. Ihan mielettömiä löytöjä! Erityisesti tykkään noista kupeista. Ihailen ihmisiä, jotka onnistuvat kaivamaan kirppiksiltä noin hienoja löytöjä. Kaipa siihen harjaantuisi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä sitä silmä tosiaan harjaantuu, kun tarpeeksi jaksaa kierrellä ja ei niitä aarteita tosiaankaan joka reissulla löydy :)

      Poista
  16. Aivan mahtavia kirppislöytöjä!
    Täytyy varmaan laajentaa kirppisreissuja, kun täältä ei godellakaan tee tuollaisia löytöjä :)

    VastaaPoista
  17. Aivan mahtavia kirppislöytöjä!
    Täytyy varmaan laajentaa kirppisreissuja, kun täältä ei godellakaan tee tuollaisia löytöjä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Me ollaan kierrelty kirppiksiä ympäri suomea ja kyllä tuntuu, että Turun ja Hämeenlinnan kirppikset ovat olleet meillä suotuisimpia ostospaikkoja.

      Poista
  18. Tosi hienoja löytöjä oot tehnyt. Tuo muorinkukka on kivan näköinen.
    Tekis itsekin mieli ostaa, kun mä oon hävittänyt=tappanut niin monta kukkaa.
    Pitäiskö vielä odottaa kevättä ??

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehkä keväämmällä kasvit säilyvät todennäköisimmin hengissä. Talvella kasvit täytyy myös suojata kuljetuksen ajaksi tosi hyvin, etteivät palellu.

      Poista
  19. Kauniita löytöjä taas kerran:) Turun seudun kirpparit on kyllä hyviä! Mun suosikit niistä on Hassinen ja sit se Maskun Nestori. Mä muuten joskus mielelläni kuulisin / lukisin, mitkä on sun kaikkien aikojen kestosuosikit.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samat suosikit mulla on Turun kirppiksistä. Täytyykin tehdä joskus postaus lempikirppiksistäni, kiitos vinkistä!

      Poista
  20. Mielettömät löydöt! Olisipa pitänyt itsekin käydä lähitienoon kirppikset läpi, nyt on ollut hiljaista omalla kirppisrintamalla. Spinett-sarja on omakin suosikkini, valitettavasti sitä ei ole kertynyt vasta kuin kaksi ruokalautasta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuota Spinettiä ei todellakaan näe usein, sitä on varmaan tehty tosi pieni määrä aikoinaan. Onnea kirppislöytöihin <3

      Poista

Lähetä kommentti

back to top