Keltainen kahvipannu

" tervetuloa aikamatkalle menneisyyteen "

Kirppiskierros Lappeenranta-Joutseno-Ristiina-Mikkeli-Puumala



Viime viikon tosiaan lomailimme mökillä Saimaan kauniissa järvimaisemassa ja teimme mökiltä kirppisretkiä lähimpiin kaupunkeihin. 

Aloitimme kierroksen Lappeenrannasta ja siellä ensimmäiseksi kiersimme Hyötyhallin, joka on kierrätyskeskus-tyyppinen kirppis. Siihen nähden, että paikka saa tavarat lahjoituksena on hinnat osittain aivan tähtitieteellisiä. Esimerkkinä rikkinäinen Arabian puhalluskoristeinen kahvikuppi 12€. Toki myös täällä osa tuotteista on hinnoiteltu ihan kohdilleen ja löytöjäkin voi tehdä. 


Toisena kohteenamme oli itsepalvelukirppis Vilma's Second Hand, tämä kirppis on siisti ja valoisa kirpputori. Täällä on suurimmaksi osaksi myynnissä vaatteita ja perinteistä kirppistavaraa. Muutamia niin sanottuja "retropöytiä" täältä löytyy ja hinnat niissä ovat melko kovat. Eli tämä kirpputori ei ehkä ole ihan minua varten, mutta varmasti käymisen arvoinen paikka. 


Kolmantena kohteena meillä oli vaihto-halli, joka on ennemminkin antiikkikauppa. Omistaja ostaa kuolinpesiä ja myy tavaroita liikkeessään, hinnat täällä ovat ihan kohtuulliset. Paikka on aivan täynnä tavaraa ja täältä voi olla aika hankala löytää etsimäänsä. Kovalla penkomisella täältä onnistuu kyllä tekemään kivoja löytöjä ja tälläkin kertaa täältä lähti ihan mukavat löydöt matkaan. 


Suurimmat itsepalvelukirppikset Lappeenrannassa ovat Suomi-kirppis ja Euro-kirppis. Näillä kirpputoreilla asiakaskunta koostuu pääosin venäläisistä asiakkaista ja molemmilla kirppiksillä myydään paljon ihan uutta tavaraa kirppistavaroiden lisäksi. Lappeenrannan kirppiksillä huomaa hyvin, että venäjä on todella lähellä, koska kirppiksillä myydään paljon venäjän puolelta tullutta tavaraa. Minusta on aina kiva hypistellä erilaisia esineitä, vaikka ne eivät ihan omantyylisiä olisikaan. 


Joutsenossa kävimme kahdessa kohteessa. Ensimmäisenä oli Rustiikki Riihi, jossa myydään kaikenlaista vanhaa tavaraa. Liike on kauniisti sisustettu ja somistettu, oli oikein ilo kierrellä ja katsella aarteita. Hintataso täällä on perinteisiä kirpputoreja korkeampi, mutta ihania tavaroita liike on kyllä aivan pullollaan. Ehdottomasti vierailun arvoinen paikka. 
 

Tässä muutamia kuvia Rustiikki Riihen sisäpuolelta. 




Toisena kohteena Joutsenossa oli paikallinen kierrätyskeskus ja sieltä teki loistavia edullisia löytöjä. Näistä löydöistä kuvat tähän väliin, koska unohdin kuvata kyseisen paikan. 

Ensimmäisenä silmiini osui upeat Teak-tarjottimet, tarjottimet ovat suomalaisen Backmanin valmistamia ja tarjottimet ovat valmistettu 60-luvulla. Minulta löytyy ennestäänkin näitä kauniita tyrkyttimiä, mutta nämä yksilöt olivat niin edullisia, että oli pakko napata nämäkin vielä mukaan. Maksoin näistä yhteensä 1,5€. 



Huikea löytö olivat nämä herkulliset retrotäkit, täkit kustansivat 1,5€ kpl. Eivät siis todellakaan olleet hinnalla pilattuja. Täkkejähän meiltä löytyy jo vinopino, mutta eiköhän nämäkin paikkansa löydä. Kuka tälläisiä ihania pehmoisia täkkejä voisi vastustaa <3 


Reissun yksi iloinen yllätys oli Ristiinassa sijaitseva Inkerin Ystävien kirpputori. Kirppis oli täynnä tavaraa, mutta kaikki oli puhdasta ja kauniisti aseteltu. Täällä olisi voinut viettää pidempäänkin aikaa tutkien ja tonkien. Paljon oli tarjolla meitä kiinnostavaa vanhaa tavaraa, mutta välillä täytyy todella punnita onko esineellä paikka kodissamme, kaikkea kaunista ei vaan voi kotiin kantaa. 


Mikkelissä ensimmäinen kohteemme oli Reaalikirppis, tämä on suuri itsepalvelukirppis jossa olemme vierailleet muutaman kerran aikaisemminkin. Tarjonta on todella laaja ja täältä on lähes aina tullut tehtyä hyviä löytöjä. Tällä kertaa ei tarttunut mitään mukaan, mutta aion kyllä jatkossakin tällä kirppiksellä pistäytyä jos Mikkelin suunnille tie vie. 


Toisena kohteena Mikkelissä oli kaupungin keskustassa sijaitseva Wilma ja Wihtori. Tämä on kiva itsepalvelukirppis, jossa on enimmäkseen myynnissä vaatteita. Kaikin puolin siisti ja hyvin hoidettu kirppis, jossa kannattaa käydä. 


Muutaman kilometrin päässä kaupungin keskustasta Jyväskylä suuntaan sijaitsee Karkkari Kirppis, tämä itsepalvelukirppis on mielestäni vähän tunkkainen ja sekava. Ehkä paikka on vaan liian suuri, koska suurin osa pöydistä on tyhjillään tai niille on levitelty jos jonkinlaista outoa tavaraa. Tämä kirppis ei ole oikein minun mieleeni. 


Vaihto-hallista Lappenrannasta ostin ihanan Arabian Valpuri-mukin. Koristeen on suunnitellut Gunvor Olin-Grönqvist vuonna 1968. 


Inkerin ystävien kirppikseltä löydettiin meidän uuteen paviljonkiin pirteän keltainen Livalin peltinen kattovalaisin. Nyt näkee istua syysiltoinakin paviljongissa. Lisäksi löytyi muutamia kankaita ompeluksiin, jotka unohdin kuvat kun olin jo heittänyt ne pyykkikoriin. 


Puumalassa kävimme parilla pihakirppiksellä ja sieltä löytyi ihana vanha koulunkello ja pari Arcopalin lasilautasta. Kello täytyy vielä kunnostaa, mutta kuulemma se oli toimivana poistettu käytöstä, joten voi olla että saamme kellon käyttöön pelkällä öljyämisellä. 



Tässä kesälomareissumme kirppiskierroksen osa yksi, jatkoa lomamme kirppisraportille on luvassa, kun saan kuvattua. Toivottavasti jaksoitte lukea näin pitkän sepustuksen! 

                          Nyt toivotan teille kaikille mukavaa maanantai-iltaa!

                                                               -P
                                           

Kommentit

  1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  2. Huikeat löydöt nuo täkit ja tarjottimet, huh! Kotimaanmatkailun parasta antia nykyään ovat kyllä vierailut uusiin kirppiksiin ja second handeihin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kotimaanmatkailu on kyllä ihan mahtavaa puuhaa ja siihen sisältyvät kirppiskierroksen vielä tuovat oman ihanaan lisänsä <3

      Poista
  3. Hienoja löytöjä! Täkit oli kyllä hurjan halvat. Meillä on tuo vihreä kissan nukkumisalustana takan päällä. On sen verran reikänen, että ei siitä muuksikaan ole, mutta näyttää siellä kivalta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Ei tuomaan äkki huippukunnossa ole, mutta sopii hienosti pihatäkiksi.

      Poista
  4. Voi, kyllä jaksoi lukea! :) Kirppishiirelle todella mielenkiintoinen postaus!
    Hienot löydöt! Niin kuin oli tuo lamppukin edellisessä postauksessasi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla ja mahtava huomata, että löytyy muitakin kirppishiiriä :)

      Poista
  5. Kiinnostaa todellakin, ja jaksaa lukea vaikka kuinka paljon näistä kirppareista ja katsella/ihailla sun löytöjä! Kiinnostaa muuten, mihin tarkoitukseen nuo täkit sulla tulee? Itse kammoan vanhoja "rätteijalumpui" ja peitotkin vaihdan sen suositellun 5 vuoden välein vähintäänkin, niin siksi kiinnostaa! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aivan ihana kuulla! Täkit ovat meillä monenlaisessa käytössä, esimerkiksi pihatäkkeinä, torkkupeittoina, päiväpeittoina jne. Pesen uudet täkit aina 60asteessa ja tulevan sen jälkeen pari päivää, talvisin annan niille pkkaskäsittelyn. Toki mekin unipeitot vaihdamme vähintään viiden vuoden välein, mutta en näe mitään ongelmaa näiden vanhojen täkkien käyttämisessä :)

      Poista
  6. voi kun pääsis tuonne kirppareille kierteleen =D täällä meillä päin on huonosti kirppareita....onneks pian pääsen Juthbackan markkinoille joista teen aina löytöjä mm suomalaista lasia

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juthbacka onkin ihan paras, oikea löytöjen paratiisi, sinne mekin suunnistamme. Kaksi kertaa olemme käyneet aiemmin ja aina on tullut ihania löytöjä.

      Poista
  7. Kivoja löytöjä. Voi, pitäis itsekin mennä taas kirppikselle!

    VastaaPoista
  8. Hauskaa, kirppismatkapostaus! Mä olin viime kesänä ekaa kertaa Mikkelin kirppiksillä (matkalla Savonlinnaan) ja tuolla Reaalikirppiksellä olisi pitänyt varmasti käydä

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Reaalikirppis on minusta Mikkelin paras kirppis, se on suuri ja monipuolinen :)

      Poista
  9. No hitsi mitä löytöjä taas! Tosi ihanat nuo tarjottimet! Kyllä vaan nuo maakuntien pikkukirppikset on aikamoisia löytölaareja :). Saako udella paljonko köyhdyit Valpuri-mukista? Mulla on samanlainen töissä kahvimukina työpäiviä piristämässä: http://repeteus.blogspot.fi/2016/04/tuntemattoman-kahvikupin-arvoitus.html
    Hyväkuntoiselta näyttää tuo sinun kuppi, oma on aika naarmuinen ja joskus näitä näkee aivan kauheassa kunnossa. Vaikka ihan koko aikaa ei kyllä näitä edes vastaan tule.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Maksoin mukista 10euroa, on tuossakin vähän naarmua, mutta melko hyväkuntoinen se on :) Hyvän löydön olit sinäkin tehnyt :)

      Poista

Lähetä kommentti

back to top