Keltainen kahvipannu

" tervetuloa aikamatkalle menneisyyteen "

Kesälomareissun löytöjä osa 2.


Itä-Suomessa mökkeilyn ja kirppistelyn jälkeen päätimme ennen kotiinpaluuta yöpyä yhden yön Tampeereella, käytiin siellä syömässä ja ihmettelemässä kaupungin menoa. Aamulla hypättiin taas autoon ja jatkettiin matkaa Ruovedelle, jossa vietettiin Kirpputori Kuplan 3-vuotisjuhlaa. Tapahtumassa oli muun muassa  peräkonttikirppis ja huutokauppa. Huutokaupassa oli meklarina televisiosta tuttu Aki Palsanmäki. Kirpputori Kupla oli meille uusi tuttavuus ja oli kiva päästä katsomaan millaisesta tapahtumasta ja kirpputorista oli kyse. 

Kirpputori itsessään oli pieni itsepalvelukirppis, jossa oli myynnissä kaikenlaista tavaraa. Myyjät tuntuivat olevan todella hintatietoisia, hurjinpana jäi mieleeni Finelin pieni Elisa-kulho, jonka hintapyynti oli hurjat 120€. No ainahan sitä saa pyytää ja jos oikea keräilijä osuu kohdalle niin saattapa sitä kaupatkin syntyä. 

Tapahtuma oli kuitenkin oikein mukava ja siellä oli hyvä tunnelma, pari kivaa löytöäkin tuli tehtyä, joten ei yhtään hullumpi reissu. Ajomatka kotiin oli myös oikein antoisa, kiertelimme pieniä kylänraitteja, katselimme kauniita kesäisiä maisemia ja aina jos tienvarressa näkyi kirppis-kyltti, kääntyi auton nokka siihen suuntaan. Kesäisissä autoretkissä parasta on juuri se, kun ei ole niin tarkkaa määränpäätä, koskaan ei tiedä mitä ihanaa nurkan takaa löytyy. Kauniita maisemia ja paikkoja täällä Suomen maassa on kyllä riittämiin, kotimaanmatkailu on mahtavaaja todella avartavaa. 


                            







Löytöjä tuli tehtyä pitkin matkaa, ihmiset tuntuvat pitävän nykyään valtavasti kotikirppiksiä näin kesä-aikaan. Se on kyllä kieltämättä loistava ja helppo tapa päästä eroon itselle tarpeettomasta tavarasta. Itse tykkään käydä juuri tälläisissä pienissä paikoissa, koska niistä voi tehdä ne parhaat löydöt ja on mukava tavata erilaisia ihmisiä ja kuunnella hauskoja tarinoita. Useimmiten tälläisten kirppisten pitäjät tuntuvat olevan iloista ja puheliasta sorttia ja se jos mikä on mukavaa, tuntuu kotoisammalta mennä ihmisten pihaan, kun otetaan ilolla vastaan. 

Tässäpä teille löytöjä tältä reissulta. 

Kaunis keraaminen tuhkakuppi 50-60-luvulta viehätti minua muodollaan ja erittäin kauniilla värityksellä. Tuskin tätä on koskaan tuhkakuppina käytetty niin hienossa kunnossa tämä kaunis esine on. 
Maksoin tästä kolme euroa. 


Naapurimaastamme  Ruotsista lähtöisin olevat Rörstrandin sokerikko ja kermakko lähtivät mukaani viidellä eurolla. Näiden kuviointi on mielettömän kaunis ja olen jotenkin tällä hetkellä kovasti viehättynyt musta-valkoisuudesta varsinkin astioissa. 


Tämä ihana Finelin sydämellinen kulho lähti mukaan, koska hintalapussa luki Arabian kippa 4euroa. En muista milloin olisin kuviolliseen Finelin emaliin törmännyt näin edullisesti voi olla että en koskaan, tätä pidän todellisena löytönä. 
Kulho oli hurjan likainen ostettaessa, mutta taas kerran kunnon jynssäys Universal stonella sai ihmeitä aikaan ja kulho on oikeinkin hienossa kunnossa. 


Pääsimme reissullamme myös tonkimaan erään tuttavamme tavaroita, joista saimme valita ilmaiseksi itsellemme mieluisia. Ja, voi että mitä ihanuuksia sieltä löytyikään. Nämä kauniit Arabian pomona-sarjan ruokalautaset lähtivät tietenkin mukaamme. Rakastan tätä sarjaa, sarja on niin raikas ja ajaton. 
Kauniit Raija Uosikkisen suunnittelemat koristeet tulevat hyvin esiin valkoisella pohjalla. 


Tuttavamme varastosta meille muutti myöskin tälläinen setti Timo Sarpanevan suunnittelemia Festivo-kynttilänjalkoja. Olen aina tykännyt näiden muodosta, mutta olen tietoisesti yrittänyt olla näitä ostamatta, koska kaikki ei vaan meille mahdu. Nyt kyllä täytyy myöntää, että kun olen näitä kodissamme katsellut tuntuu, että kynttilänjalat todellakin kuuluvat meidän kotiin niin kauniilta ne näyttävät. 


Ariksen pöytävalaisin halusi lähtee mukaamme kotoamme löytyvälle samanlaiselle valaisimelle kaveriksi. Meillä on entuudestaan tälläinen mintunvihreä valaisin ja tämä uusi kermanvaalea tulokas sopii sen pariksi mielestäni hienosti. Tykkään kovasti tämän valaisimen kevyestä muotoilusta. 


                          

Marimekon "pirput parput"-mukit päätynevät lahjaksi, vaikka kauniisti nämä toki sopisivat meidänkin Marimekko-mukien joukkoon. Meiltä vaan löytyy jo mukeja enemmän kuin tarpeeksi. Tykkään ostaa lahjoja kirppiksiltä, on kivaa kun voi antaa kierrätetyn ajatuksella ostetun lahjan, se tuntuu itselleni oikeammalta kuin mennä kaupasta ostamaan uutta krääsää. 


Upea Mäkisen kuvastimen kukkapeili, täydellisessä keltaisessa värissä löytyi pihakirppikseltä 10eurolla, tämä on vanhaa tuotantoa. Peilejä valmistetaan myös uustuotantona, mutta mielestäni laatu on heikompi kuin näissä vanhoissa. Tämä peili päätyi Saunalle pukeutumistilaan. Lucia selvästi huomasi miten hienosti hänen keltaiset silmänsä sopivat tähän kuvaan, kiitos vaan Lucialle taas kerran, hän on kyllä loistava kuvausassistentti. 


Ennen kesälomareissuamme piipahdimme Kokemäellä kirpputori Tuohitorin pihassa järjestetyllä rompetorilla. Sieltä matkaamme lähti kaunis String-tyyppinen pieni pöytä lehtitelineellä. Upea löytö, joihin ei törmää täällä Suomessa kovinkaan usein, Ruotsissa tämän tyylistä huonekaluja tuntuu liikkuvan useamminkin. Maksoimme tästä 10€. 



Kirpputori Kuplan peräkonttikirppikseltä, löysin Ebba Masalinin koulutaulun. Vaikka meiltä löytyy näitä opetustauluja aika jo monta niin en voinut jättää tätäkään kaunotarta ostamatta, ihastuin tämän taulun kauniisiin väreihin. Laitoin juuri pari koulutaulun kiertoon ystävillemme, joten tälle löytyi paikka helposti. 


          Tälläisiä ihania löytöjä tällä kertaa, kyllä kirppikset vaan ovat mahtavia <3

                                                              -P

Kommentit

  1. Eikä, mä en kestä mitä löytöjä! Tuo Arabian kippa :D ja lehtiteline, vau. Kateeksi käy. Ihana kisukuvakin vielä. Oivoi. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo Arabian kippa on kyllä käsittämätön löytöjen löytö :D Lehtiteline on kanssa aivan upea, ihanaa kun näinä päivinäkin kirppiksiltä voi tehdä vielä tälläisiä löytöjä <3

      Poista
  2. Vastaukset
    1. Pakko myöntää, että niin veti minutkin ei tälläisiin tosiaan joka päivä törmää!

      Poista
  3. Ihan uskomattoman upeita löytöjä...tuo tuhkakuppi etenkin on kuin taideteos!

    VastaaPoista
  4. Tää on mulle kuin terapiaa, kun näitä sun löytöjäs ihastelee!! Ihan mielettömiä!

    VastaaPoista
  5. Mäkin menin sanattomaksi. Niin upeita löytöjä!

    VastaaPoista
  6. Vau! Jo on mahtavat löydöt, onnea! Tuo sydänkulho tuolla hinnalla on jotain aivan uskomatonta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sydänkulho on käsittämätön löytö, vieläkään en meinaa uskoa sitä todeksi :D

      Poista
  7. Upea tuhkis! Aivan ihana löytö.
    Tuo teidän Lucia on ihana :-D - supersuloinen peilailija. Nuo kupit peilin päällä ovat AH! Tulee edesmennyttä mammaa ikävä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lucia osaa kyllä olla niin suloinen, ihana kun hänen täytyy olla aina läsnä joka paikassa <3

      Poista
  8. Onnekas olet, kun tuollaisia löytöjä teet! Luumu-astiat ovat mielestäni ihan parhaita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tunnen kyllä itseni onnekkaaksi, toivottavasti onni jatkuu :D Nuo luumut ovat kyllä ihania!

      Poista
  9. No on todellisia löytöjä!!Olet niin henkeen ja vereen kirppisihminen, että kirppisaurasi vie juuri sinua näiden helmien luo. :) Noilla hinnoilla on jo onnittelun paikka! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi täytyykin yrittää pitää kirppisaura jatkossakin oikeassa asennossa :) Nämä tämän jutut löydöt, olivat kyllä todellisia löytöjä <3

      Poista

Lähetä kommentti

back to top