tiistai 7. kesäkuuta 2016

Paikka kesän kahvihetkille


Vaikka olemme olleet hieman laiskoina julkisivuremontin kanssa niin pihalla olemme touhunneet sitäkin ahkerammin. Meidän pihassamme ei ollut yhtään kunnollista oleskelueluetta ennen tätä kesää. Takapihallemme ostimme pari kesää sitten pyöreän paviljongin, joka lojui siellä vain nurmikon päällä ja siitä oli tietenkin todella rasittava ajaa nurmikkoa. Lisäksi siltä kohdalta nurmikko oli mennyt kamalan näköiseksi, koska se oli paviljongin alla niin kovalla kulutuksella. 
Tänä kesänä tähänkin asiaan tulee onneksi kaipaamamme muutos. Emme vain ole ehtineet aiempina kesinä keskittyä pihahommiin, kun muut "tärkeämmät" remontit ovat vieneet kaiken aikamme. Tänä kesänä innostuimmekin piharakentamisesta sitten toden teolla, oleskelualueita on tuloillaan nyt kaikkiaan kolme kappaletta. Yksi on jo  kokonaan valmis ja toinen pieniä viimeistelyjä lukuunottamatta valmis. Esittelen teille nyt etupihalla olevan pation, joka on ihan täydellinen paikka kesän kahvihetkille. 

Aikaisemmin paikalla oli vanha omenapuun kanto, joka piti ensin kaivaa pois. Kannon poistamisen jälkeen, kaivoimme alueelta maata pois n.10cm syvyydeltä, koko tämä alue on täynnä pieniä luumupuun alkuja ja muuta rikkakasvia. Tämän vuoksi levitimme alueelle juurimaton ennen kivituhkan levittämistä. Täytyy toivoa etteivät rikkakasvia tunkeudu sieltä läpi, jos niin käy niin täytyy ottaa vanha kunnon etikkaniksi käyttöön. Eli laitetaan etikkaa ja vettä suihkupulloon, olen laittanut noin puolet etikkaa ja puolet vettä, sitten vain rikkaruohoja suihkimaan. Vinkkinä teille muillekin, jotka ette kaupan myrkkyjä halua puutarhassenne käyttää.                            


Mielestäni tästä alueesta tuli aivan mahtava, paikka oikein kutsuu viettämään kesäisiä kahvihetkiä. Tällä puolella pihaa meillä on mielestäni kauneimmat kukkapenkit ja minua oikein harmitti, kun täällä ei ollut mitään kunnollista paikkaa missä ihailla kauniita istutuksia. Tämä paikka on myös täydellinen omenapuiden kukinnan aikaan, sillä tästä näkee pihamme kaikki kauniit käppyräiset vanhat omenapuut. 
Tuntuu, että koko puutarha jäsentyi tämän muutoksen myötä. Takapihallemme ollut paviljonki on kuin tehty tähän paikkaan.

                            


Olen istuttanut suurimman osan kesäkukista metallinkeräyksestä ja kirpputoreilta löytyneisiin vanhoihin emaliastioihin. Ovathan ne jo kovin patinoituneita, mutta sopivat siksi hyvin meidän puutarhaan. 
Ja, tälläiselle emalihullulle ei paljon mieluisampia kukkaruukkuja voisi löytyäkään. 


 Tänään on lämmin ja kaunis kesäpäivä, taidan siis mennä nauttimaan kahvit ihanalle patiollemme! 

                                         Aurinkoista päivää teille kaikille!

                                                               -P28 kommenttia:

 1. Kauniilta näyttää <3 Teillä on kerrassaan ihana piha! Mukavia kahvihetkiä!

  VastaaPoista
 2. Tulipa kiva kahvittelu paikka...ja tuo etikka niksi kyllä otetaan täällä heti läyttöön,en ole aiemmin moisesta kuullutkaan...ja mitä paviljonkiin tulee,niin itse löysin/tarjosin fecen kirpputorissa 3x3 kokoisesta paviljongista 67e ja se matkaa meille nyt loppuviikosta....joten TAAS tulee yks kaffittelupaikka meillekin lisää...sormet oikein syyhyää jo sen laitosta...
  Aurinkoisia päiviä toivottelen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi olet tehnyt hyvän löydön, ihanaa pihanlaittelua sinne!

   Poista
 3. Voi miten kaunis ja viihtyisän näköinen paviljonki ♡ Tuolla on varmasti aivan ihana istua ja ihastella istutuksia ♡

  VastaaPoista
 4. Upea muutos! Kiva idea käyttää kivituhkaa alustana, eikä rakentaa jotain puusta. Tuolle suloisen kauniille paviljongille kivituhka sopii alle paremmin kuin hyvin <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Kivituhkan toimii loistavasti alustana tälläiselle pienillekin alueille ja ei tule niin rakennetun näköinen :)

   Poista
 5. Kyllä on kaunista:) Mikäpä on tuolla paviljongissa nauttia niistä päivän kahvihetkistä, yksin tai yhdessä vieraiden kanssa. Itse myös nautin kaikkina mahdollisina päivinä ateriat taukojuomineen pihamaamme oleskelualueilla. Ja niitähän ei voi koskaan olla liikaa.
  Työn iloa puutarha päiviinne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Niinpä, pihalla pitää nauttia kaikki mahdolliset hetket, kun se vain on mahdollista. Tälläiset oleskelualueet ovat siksi todella tarpeellisia!

   Poista
 6. Eikä! Teillä on niin ihana piha!Ja paviljonki tosiaan sopii juuri tuohon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja eikö vain sovikin, minusta tuo paikka oli kuin tehty pyöreälle paviljongille <3

   Poista
 7. Tosi kivalta näyttää!
  Ja paviljonki on todella kauniin mallinen, mistä löysit noin kauniin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, me ollaan ostettu tuo paviljonki kolmisen vuotta sitten kodin terrasta :)

   Poista
 8. Tulipa hieno! Itsekin olen miettinyt miten saisi pihaan katettua tilaa. Patia ja terassi kyllä on. Katos puuttuu...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Nuo metalliset häksättimet ovat nopeita ja helppoja tapoja saada katettua oleskelutilaa. Itse vähän vierastan massiivisia rakennelmia, jotenkin ne eivät oikein sovi tälläiseen vanhaan pihapiiriin.

   Poista
 9. Tulipa hieno! Itsekin olen miettinyt miten saisi pihaan katettua tilaa. Patia ja terassi kyllä on. Katos puuttuu...

  VastaaPoista
 10. Tulipa hieno! Itsekin olen miettinyt miten saisi pihaan katettua tilaa. Patia ja terassi kyllä on. Katos puuttuu...

  VastaaPoista
 11. Täytyy tulla joskus kahveelle ja nauttimaan tuosta pihasta ��

  VastaaPoista
 12. Meillä on samanlainen paviljonki, jonka katto on mennyt huonoksi usean vuoden käytön jälkeen. Nyt olisi tarve saada uusi katos siihen, mutta nimi on meiltä unohtunut. Kodin Terrassa ei enää ollut tuota myynnissä. Satutteko muistamaan mallin nimen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa. Valitettavasti en kyllä enää mjista tuon paviljongin nimeä :(

   Poista