Keltainen kahvipannu

" tervetuloa aikamatkalle menneisyyteen "

Valaisimen uusi elämä


Ostimme pari vuotta sitten jalkalampun huutokaupasta, se oli niin kaunis ja siro muodoiltaan. Mutta se haisi kammottavalle, emme huomanneet hajua siellä paikan päällä, mutta kun toimme valaisimen kotiin niin ikävä totuus paljastui.  Yritimme pestä ja puunata, liotimme muovinauhasta tehtyä varjostinta etikassakin, mutta haju ei vaan lähtenyt. Haju oli todella voimakas ja pistävä.  Ilmeisesti valaisin oli peräisin hometalosta, voi kurjuus kyllä harmitti. Veimme valaisimen ulkovarastoon odottamaan parempia päiviä. 
Jalkaosa ja varjostimen kehikko on metallia, niihin ei onneksi haju ollut imeytynyt, mutta varjostin oli uusittava. Ryhdyin metsästämään oikean paksuista muovinauhaa, vihdoin löysin netin ihmeellisestä maailmasta valkoista muovinauhaa, joka oli harmillisesti vain hieman liian ohutta.  Ajattelin kuitenkin, että minulla ei ole mitään menetettävää, joten sakset käteen ja saksin vanhan haisevan varjostimen pois. Sitten ei muuta kuin punomaan, joka olikin yllättävän aikaa vievää ja rasittavaa puuhaa. Olen kuitenkin tyytyväinen, että ryhdyin pelastamaan tätä valaisinvanhusta, enkä vain heittänyt roskalavalle. Valaisin ansaitsi uuden elämän, on se niin kaunis. 

               


                      



                           

                       



Ei siitä tullut ihan täydellinen, mutta ainakin valaisin saa nyt olla sisätiloissa, eikä joudu enää hylättynä pimeään varastoon. Uudet kumitassut siihen pitää vielä hankkia ja keksiä hyvä paikka missä valaisin tulisi hyvin esille. Paikan keksiminen voi olla vähän haasteellista, täällä alkaa jo olemaan valaisinruuhka!

                                                         Kivaa päivää kaikille!   

                                                                          -P

Kommentit

  1. Tulipa hieno, onneksi sait sen pelastattettua! Mullakin odottaa yksi ihana lattiavalaisin jotain taikatemppua. Se on peräisin asunnosta missä tupakoitu vuosia ja haju on pinttynyt kyllä niin kiinni. Koitin kans etikkaa ja sitruunaa ja tuuletusta, mut ei ole auttaneet. Pitää varmaan vaihtaa siihen johdot ja suihkutellla spraymaalia pintaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Joskus nuo hajut on kyllä ihan mahdottomia eivät lähde, vaikka mitä keikka kolmosia ottaisi käyttöön. Tupakan- ja homeenhaju taitavat olla niitä vaikeimmin poistettavia hajuja. Toivottavasti saat lamppusi pelastettua jollain keinolla.

      Poista
  2. Tosi kaunis! Meillä myös joskus yksi puinen lipasto/kaappi haisi tullessaan tosi paljon tupakalle, ja siihen auttoi parhaiten käytetyillä kahvinporoilla hinkkaus. Ja toki myös aika, nyt vuosien päästä ei hajua enää tunnu, mutta aika pitkään se vähän tuli läpi. Nämä on aina harmillisia takaiskuja, lipastokin oli aika arvokas niin ei tehnyt mieli sitä varastoonkaan tunkea.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Meillä oli myös yksi pikkulipasto joka haisi ihan kauhealla, mutta siitä sain hajun pois kahvinporoilla ja etikalla. Tuntuu, että muovi imee hajut niin syvälle, että mitään ei ole tehtävissä :( Onneksi tämä valaisin oli vielä pelastettavissa.

      Poista
  3. Kaunis! Olet tehnyt valtavan työn.
    Meille on käynyt yöpöydän kanssa niin, että oli pakko yöllä heittää pöytä ulos, kun haju ei ollut pesusista huolimatta lähtenyt...oli ostettu kirpparilta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kyllä tuossa meinasi usko loppumaan. Onneksi jaksoin tehdä loppuun, tykkään tuosta valaisimesta nyt tosi paljon. Joskus hajut ei kyllä lähde millään, se on kyllä näiden vanhojen tavaroiden varjo puoli :(

      Poista
  4. Kaunis! Hyvä kun pelastit valaisimen.

    VastaaPoista
  5. Hieno valaisin. Onneksi ette aikoinanne heittäneet kokonaan pois. Ja, todella onnistunut punonta minusta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Ja, onneksi ei heitetty, vaikka hajuun meinasi pökrätä :D

      Poista
  6. Näyttävä valaisin kyllä :) Kätevä emäntä punomaan!Eikä varmasti ihan heti tule samanlaista vastaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, en mä siitä kätevyydestä tiedä, mutta valmis se nyt ainakin on :)

      Poista
  7. Kiva,kun sait nauhaa,millä punoa varjostimen uusiksi...ihana tuli...tuollaiset muovinauhavarjostimet oli -60 luvulla muotia ja nauhaakin oli myynnissä eri väreissä...on sitä tullut muutama varjostin punottua,,,vähän eri tekniikalla vain...siitä samasta muovinauhasta punottiin myös isoista kurkkupurkeista käsityökoreja..nekin oli tosi kivoja...pitäs kojeilla joskjs tehdä��

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä mahtavaa, kun löysin tuota nauhaa. Kun toivon tämän punomisesta niin ehkäpä uskaltaudun punomaan jotakin muutakin :D

      Poista
  8. Onnittelut upeasta valaisimesta! Hassua kun juuri viime viikolla näin kuvan samanlaisesta lampusta ja ihastuin vallan! Kärsivällisesti olet jaksanut punoa, mutta kyllähän meillä kampaajilla sorminäppäryyttä ja kärsivällisyyttä riittää :)
    Enkä muuten vieläkään ole sitä Revontuli-valaisinta ostanut, kun en vaan millään keksi minne sen meillä sijoitan :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, mä en ole nähnyt muita kuin tämän omamme ja olen miettinyt, että onkohan jonkun itsetekemä :) Kyllä sun se revontuli täytyy ostaa jos et osta niin kerro mulle missä se on niin mä ostan toisen, meillä kun ei ole tarpeeksi lamppuja :D

      Poista
  9. No jo on hieno lamppu, erityisesti tuo jalkaosa! Ei sillä, tosi hienosti oot onnistunu punonnassa, wau! Mää koitan aina sniffailla tarkkaan kaiken mitä ostan käytettynä. Kerran on nenä pettänyt tässä noin 25 vuoden aikana. Kyseessä oli mäntysuovalla pesty räsymatto, joka paljasti löyhkänsä vasta muutaman kuukauden päästä, kun kaivoin sen esiin säilytyspaikastaan. Harmi, että se oli ehtinyt tartuttaa hajun pariin muuhunkin mattoon, jotka olivat vasten tätä kyseistä mattoa :( Yäk.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Niin minäkin olen haistellut ja varsinkin tämän ostoksen jälkeen sitäkin tarkemmin, aina ei vaan huomaa hajua syystä tai toisesta. Meidän seudulla on yksi kirpputori, jossa haisee jo niin vahva home, kun astuu ovesta sisään. Siellä ei välttämättä huomaa jos haju on tarttunut myös tavaroihin :( Harmi sinun mattojasi, saitko hajua pois?

      Poista
  10. En edes yrittänyt saada hajua pois, matot lähtivät muuhun käyttöön (mm. auton tuulilasin suojaksi). Mää kanttaan kyllä homeenhajuisilta kirppiksiltä melkolailla samantien pois, ku alkaa ahdistaa. Viimeisimmässä työpaikassani altistuin homeelle, joten nenä on senkin myötä herkistynyt haistamaan homeen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Homeenhaju on kyllä hajuista inhottavin ja tosiaan sitä kyllä kannattaa välttää. Varsinkin jos on jo herkistynyt :(

      Poista
  11. En tiedä auttaako tulevaisuuden varalle, mutta Helsingistä siivousliikkeestä saa tällaista ainetta: http://www.novakari.fi/plano-odorclean-1-l ja myyjä sanoi sillä lähtevän pois jopa kuolleen ruumiin haju. Itselläni ei ole niin haisevia huonekaluja ollut, etteikö lähtisi vähemmällä vaivalla, mutta tuolla aineella lähtee ainakin uskomattoman hyvin kissanpissan haju pois, joten uskoisin sen auttavan muihinkin vaikeisiin hajuihin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkistä, pitääkin tutustua tuohon aineeseen!

      Poista
  12. Valtavan työn teit kun punoit tuon uusiksi, mutta todella upeasti sen teit <3 Tuttua hommaa nuo hajunpoistot, niissä tuppaa vaan usko välillä loppumaan. Tarinoita niistä olisi vaikka kuinka paljon, niin kuin varmasti jokaisella kirppishamsterilla! Mukavaa lauantai-iltaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ja kyllä nimenomaan, ikävät hajut ovat kyllä tämän ihanan harrastuksen varjopuoli, mutta elämässä pitää ottaa riskejä :)

      Poista
  13. Tulipa hieno, kyllä kannatti!
    Tupsahdin tänne törmättyäni kuviisi instagramissa (jossa olen itse vasta pari päivää pyörinyt9 ja samalla ihmettelen, miksen ole tänne aiemmin löytänyt. Niin pirteän ihana blogi! Tyylikästä, persoonallista ja aurinkoista :) Tulen toistekin.

    VastaaPoista
  14. Ihanaa, kun löysit tänne, blogini on vasta reilu pari kuukautta vanha joten en hirveän kauaa vielä ole tätä blogiani kirjoitellut. Kovasti paljon tervetuloa käymään uudelleen ❤️

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

back to top