Keltainen kahvipannu

" tervetuloa aikamatkalle menneisyyteen "

Löytöjä Turun reissulta


Eilen lupasin, että kuvailen löytöjäni Talviheikistä ja tässä niitä sitten tulee. Oli kyllä taas oikein löytöjen sunnuntai, aivan ihania juttuja sain taas kotiini. Nyt onkin kova miettiminen mitä näiden tilalta lähtee kiertoon, että säilyy tasapaino. 


Junghansin keraaminen seinäkello oli oikein mieluisa löytö, koska ruokailutilastamme on uupunut kello ja sopivaa oltiin jo jonkin aikaa etsiskelty. 
Saksalaiset kellot ovat erittäin laadukkaita, joten eiköhän tämäkin vielä näytä meille aikaa monia vuosia tästä eteenpäinkin. Tämä sopii huoneeseen hienosti, myöskin väri on tilaan oikein erinomainen, tuollainen "baby blue".  Pastelliväri tuo hyvää kontrasti tummaan hirsiseinään. 


Kupittaan saven kuppi oli sarjassamme käsittämätön löytö, koska se kustansi vaivaiset 80senttiä. Tämän on suunnitellu Okki Laine kaakaokupiksi, ilmeisesti 50-luvulla. Ihana kuppi, tässä on kovasti samaa henkeä kuin aiemmin lahjaksi saamissani ruotsalaisissa 50-luvun kupeissa. 



Kaarina Ahon Arabialle suunnittelema ruskea harlekiini maljakko sopii hyvin muiden Arabian maljakkojeni seuraan. Harlekiinia valmistettiin vuosina 1959-1965. Kaunista, yksinkertaista muotoilua. 


Tässä toinen mahtava löytöni, ihanat bambit, nämä kustansivat yhteensä 1,5€. Molempia on vähän ajanhammas puraissut, mutta hirvittävän suloisia ovat. Toinen on ilmeisesti Svante Turusen tuotantoa ja toinen Kupittaan saven. Jos olen väärässä niin saa korjata. 


Lehtiteline on vähän rajussa kunnossa, mutta jotenkin hirvittävän sympaattinen. Uskon, että tästä kuoriutuu kunnostamisen jälkeen todellinen kaunotar, hintaakaan tälle ei oltu laitettu kuin 5€. 


Arabian KA1-mallin rasia, koristeen nimi on Emma, suunnittelija Gunvor Olin-Grönqvist. Eihän tälläisiä tipusia pysty vastustamaa, varsinkin jos sattuu kohdalle sopuhintaan. 


Maustepurkki-kokoelmani kasvoi jälleen kahdella uudella purkilla, tällä kertaa matkaan lähti Timjami ja laakerinlehti. Näitä taitaa kaiken kaikkiaan olla 14erilaista eli jo puolet on kasassa, nyt saa kyllä tahti hiipua ettei kokoelma täyty liian nopeasti.


Voi hyvä hyssykät mikä hylly, tämä on ehkä kaunein näkemäni hylly. Ihanan yksinkertainen ja melkeinpä priimakuntoinen. Tälläistä olin metsästänyt eteisen peilin alle, tästä löydöstä olen kyllä ihan onnesta sekaisin. Hylly on kaiketi 50-60luvulta, kyllä silloin vain osattiin tehdä kaunista ja ajatonta muotoilua. 


  Vihreä Arabian BR-mallin puhalluskoristeinen kuppipari löytyi sopuhintaan. 


Ihana Arabian pomona-sarjan mansikka lautanen, nyt vain odottelemaan kesää ja mansikkakakkua. 
Pomona-sarjan koristeet ovat Raija Uosikkisen käsialaa. 


Niin mitenkäs se menikään, ei yhtään lamppua enää tähän taloon. Vannomatta paras, en vain voinut jättää tätä kaunotarta hyllyyn, hintaa tälle Valinten valaisimelle oli laitettu vaivaiset 4,5€ kyllähän tälläiselle joku paikka aina löytyy. 

Huh, johan oli taas löydöt! Nyt menen jatkamaan siivoilua, mukavaa alkanutta viikkoa kaikille!

                                                                   -P

Kommentit

  1. Voi kuinka ihanat löydöt! Mäkin haluun! Kupittaan saven kuppi, hylly ja valaisin. <3 <3 <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen kyllä ihan hämilläni näistä ihanuuksista ❤️

      Poista
  2. Ihanat löydöt! Oliskohan tuo hylly vanha puhelinhylly....tuohon alas laitettiin puhelinluettelo...:) Jos noita ihania lamppuja on liikaa voin kyllä osta ainakin yhden..:D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ❤️ Tuo nimenomaan on vanha puhelinhylly ja vähän vastaavanlaiseksi se päätyy meilläkin, ideana olisi että kotiin tullessa tähän laskettaisiin kännykät :) Pidän sinut mielessä jo en keksi lampaille paikkaa ❤️

      Poista
  3. Kivoja löytöjä olet tehnyt! :)
    Tuli ihan lapsuus mieleen kun katselin noita aiempia kuviasi. Siellä oli monta tuttua esinettä niin omasta lapsuudenkodista kuin mummolastakin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen kyllä tosi tyytyväinen löytöihini ❤️
      Meidän koti varmaan muistuttaa monia mummolasta, niin myös minua itseäni :)

      Poista
  4. Oi, oi! Ihanat löydöt. Vähän harmittaa, että lähdin eilen Turusta minikirppismatkalle Loimaan suuntaan, kun tuo Talviheikki olisi ollut. Ehkä ensi kerralla sitten.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, olen kyllä haltioissani löydöistä. Onko Loimaalla hyviä kirppiksiä? Siellä ei ole koskaan tullut kåytyä. Onneksi noita rompepäiviä on kolme kertaa vuodessa, joten ehkä kesällä sinäkin olet mestoilla.

      Poista
  5. Upeita löytöjä kyllä, varsinkin tuo mansikka lautanen ��

    VastaaPoista
  6. Tosi hienoja löytöjä! Ja useampi melkein puoli-ilmaiseksi. Erityisesti Arabian maljakko sykähdyttää ja tuo valaisin tietty ♥.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suurin osa löytyi kyllä ihmeellisen edullisesti, onneksi kerrankin niin päin :D

      Poista
  7. Mitä löytöjä!!! Kello, kaakao kuppi, bambit, lamppu ja erityisesti tuo puhelinhylly <3

    Meille olen koittanut IP ja Villiksistä moista huudella, mutta vielä ei ole onni potkaissut. Vähän hyllyn seinäkiinnitys jännittää, kun tiedän että kissat hyppäisivät meillä sen päälle kuitenkin. Kulmaraudat?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen kyllä enemmän kuin tyytyväinen löytöihini ❤️ Tuo hylly ei kyllä ollut mikään edullinen ostos, mutta oli sellainen pakko saada juttu :D Kulmaraudoilla tuon voisi tosiaan saada tukevaksi seinään.

      Poista
  8. Onpas hengästyttävän ihania löytöjä!

    VastaaPoista
  9. Oi, mitä löytöjä. Noi Kupittaan saven kupit on ihan mun lempparit. Ja, sitten toi lamppu. Mulla on tuollainen lähes samanlainen perintölamppu jonka annoin korjata (johto yms uusittiin). Lamppu vaan ei tahdo löytää sopivaa paikkaa. Täytyykin taas sovitella ja katsoa uusin keväisin silmin. :)
    Mukavaa naistenpäivää!

    VastaaPoista
  10. Mitä löytöjä ♥ Tuo pöytä ja lehtiteline olis aivan ihania! Ja tuo lamppu! Huippulöytö tuo Kupittaan muki!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen kyllä aivan onnessani näistä löydöistä ❤️ Tuo Kupittaan muki oli kyllä käsittämätön löytö!

      Poista

Lähetä kommentti

back to top