Keltainen kahvipannu

" tervetuloa aikamatkalle menneisyyteen "

Tapetti mietteitä


Tähän aikaan vuodesta kun valo lisääntyy hurjaa vauhtia, tuntuu koti näyttävän vähän nuhruiselta. Kissojemme parhaat lintujen tähystyspaikat ovat helposti nähtävissä, ikkunoissa on suloisessa rivissä pieniä nenän jälkiä. Pölyjä saisi pyyhkiä jatkuvasti, kun ihanat kevättalven auringonsäteet paljastavat pienimmätkin pölyhiukkaset. Niistä en kuitenkaan jaksaa murehtia, kaikki tämä valo saa minussa heräämään talviunilla olleen sisustuskärpäsen. 

Olen ollut tyytyväinen neljä vuotta sitten tekemiimme tapettivalintoihin, ainoastaan olohuoneen tapetti tökkii pahasti. Se on minusta aivan liian kellertävä ja saa koko huoneen tuntumaan tunkkaiselta. Muutenkaan se ei minusta tyylillisesti istu meidän 50-60lukuisten huonekalujen kanssa. Olen kovasti pähkäillyt mitä seinille tekisi, tapetti on loistavassa kunnossa vielä ja siksi tuntuu hölmöltä ostaa 8rullaa uutta tapettia ihan vaan koska tekee mieli. Tapetin päälle maalaaminen ei yleisesti ottaen ole kovinkaan hyvä idea. Eli vaihtoehdot ovat aika vähissä, ehkä vuoraan seinät tauluilla niin tapetti peittyy niiden alle.

Jos tapetti menisi vaihtoon niin haluaisin olohuoneeseen suhteellisen neutraalin 50-lukuisen tapetin, tapetin pohjasävyn pitäisi ehdottomasti olla viileänsävyinen, en ota enää mitään riskiä että taittuisi taas liikaa keltaiseen. Meidän tapetin valitsemisen rajoitteena on myöskin se, että tapetin pitää ehdottomasti olla hengittävä paperitapetti ja valitettavasti monikaan firma ei niitä valmista. Tuskinpa tälle asialle nyt on tapahtumassa mitään niin on hyvä aikaa pohdiskella ja pureskella erilaisia vaihtoehtoja. 


                               

                               

                                    

     

     

                                   

                                     

       


                                                                          -P


Kommentit

  1. Moikka! Löysin tieni tänne rautatieläistalon kautta ja jäin lukijaksi. Tuli mieleen paperitapeteista, että englantilaiselta Sandersonilta löytyi meille ainakin kiva paperitapetti. Osoitteesta http://verkkokauppa.seinaruusu.fi/epages/seinaruusu.sf/fi_FI/?ObjectPath=/Shops/20120309-11092-90674-1/Categories/TAPETIT/50luku löytyy paljon ihania retrovaihtoehtoja :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka! Tervetuloa lukijaksi. Sanderssonilla on kyllä mahtavia tapetteja, ovat vaan aika arvokkaita, kun meillä tosiaan menee olohuoneeseen ainakin se kahdeksan rullaa. Sitten, kun on vielä luonteeltaan tällainen tuuliviiri niin ei uskalla kauhean kalliita ostaa jos ei sitten tykkääkään :D

      Poista
  2. Moi, kiva tavata täälläkin :) Olen itse ihastunut Pihlgren & Ritolan Bownettiin, voisin niin nähdä sen vaalean harmaan version myös teidän olkkarissa. Se on tulossa meidän keittiöön ihan lähiaikoina!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka ja niin on, minä vasta löysin blogisi myös, kun olen ollut aika onneton blogien lukija :) Se Bownet oli meillä yhtenä vaihtoehtona silloin neljä vuotta sitten ja voi kun olisinkin nyt tyytyväinen jos se olisi tuolla seinässä, en tiedä miksi emme siihen päätyneet silloin. Vaikea muistaa mitä sitä mielessä silloin liikkui, tehtiin joitain liian hätäisiä ratkaisuja muutenkin. Onneksi on loppu elämä aikaa korjata asia :)

      Poista
    2. Huteja sattuu! Meilläkin Bownet tulee korvaamaan keittiön hutitapetin, jonka ostin heti ekalla viikolla kun tähän taloon muutettiin :) Se "asu vuosi ja mieti" -sanonta pätee kyllä tapettivalintoihinkin!

      Poista
    3. Kyllä ja tuo sanonta pätee moneen muuhunkin remppajuttuun, tämä talo on opettanut meitä todella paljon, ehkä olemme fiksumpia jos joskus hankimme uuden projektin :D

      Poista
  3. Ihania kuvia! :) Mun mielestä toi tapetti näyttää ainakin kuvissa ihan hyvältä. Mutta ehkäpä vaihtelu virkistäisi. Munkin tekisi mieli maalata tai tapetoida, mutta tuskin saan aikaiseksi. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) ehkä se näyttää kuvissa paremmalta, mutta varsinkin nyt kun valo taas lisääntyy niin tuntuu niin kamalan tunkkaiselta nuo seinät. Voi olla, että on vaan vaihtelunhalukkuuttakin :D Meillä alkaa keväällä taas ulkopuolella remontit niin varmaan unohtuu taas nämä tapettiasiat :P

      Poista
  4. Voi miten kaunis olohuone teillä onkaan <3 Ihania vanhoja huonekaluja ja lämmin tunnelma. Tapetti on mielestäni kaunis, mutta jos et sen kanssa viihdy niin suosittelen muutosta. Tärkeintä kuitenkin on että tunnet olosi kotoisaksi ja viihdyt eli muutosta taitaa olla ilmassa?!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, tykkään kyllä itsekin olohuoneestamme jos tuota tapettia ei lasketa :) Muutosta taitaa olla vahvasti ilmassa, harmi vaan kun on noita ns. tärkeämpiäkin kohteita meneillään. Yllättäen olisi aina kiva vaan tehdä näitä siistejä sisätöitä :D

      Poista
  5. Tiedän tunteen tuuliviiriseni :) Meillä on ollut jokin tapetti 1½ vuotta seinällä kun lähti jo uuden tieltä pois. Se oli sellainen hätä ratkaisu eikä sitten istunut muuhun sisustukseen yhtään. Olen aika nopea liikkeissäni ja meillä on aina jokin projekti menossa :D Teillä on tietysti muutenkin remppaa ollut isossa talossa hurjasti, mutta jos joku tökkii omassa kodissa niin suosittelen muutosta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuuliviirin elämä on välillä vähän haastavaa :D Meillä on tosiaan remonttia ympäri taloa ja jostain kumman syystä tapetinvaihto ei ole ihan ykkössijalla tärkeysjärjestyksessä. Mutta täytyy tässä nyt pohtia mitä tuolle asialle tekisimme :)

      Poista
  6. Voisin katsella kuviasi niin kauan:) Löysin tänne ihanan facebook-ryhmän kautta ja jään kyllä lukijaksi.

    VastaaPoista
  7. Täältä tulee myötätuntoa tunkkasen tapetin suhteen! Mun mielestä teidän olkkari kyllä näyttää hyvältä, ainakin kuvien välityksellä. Mekin tehtiin huono valinta olohuoneen seinien suhteen. Tai tapetti on mieluinen, mutta huoneen pitäisi olla valoisampi. Aina vaan ei onnistu. Onneks nää asiat ei oo lopullisia.;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuvissa ehkä näyttää hitusen paremmalta, kuin todellisuudessa. Mutta minkäs sille tekee jos tökkii niin tökkii :D Onneksi tosiaan ei ole niin lopullista ja eikä myöskään niin kovin vakavaa.

      Poista
  8. Hei vaan, toisen blogin kautta eksyin sinun blogiisi, hyvältä näyttää! Täytyy palata paremmalla ajalla lukemaan koko blogi alsuta asti :) Hienot hei nuo nojatuolit, mulla löytyy ihan samanlaiset, tosin ne on vielä autotallissa odottamassa sohvan vaihtoa, jolloin ne sopii paremmin sisustukseen..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa ja mukavaa kun eksyit! Nojatuolit ovat meidän uusin huonekaluhankinta ja tykkään niistä kyllä kovasti ovat sopicvan sirot eivät vie liikaa tilaa :)

      Poista
  9. Mikä ihana koti ja miten kauniita tavaroita..:) Jäin lukijaksesi.

    VastaaPoista
  10. Ihana koti ja ihana blogi. Kuin myös, jään seuraamaan. ..ja palaan myöhemmin ajan kanssa lukemaan enemmän!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

back to top